• Vad är IBC-teknik?

  Jämförelse av Maysun IBC-komponenter och konventionella komponenter när det gäller utseende. Maysun forskar om solpanelsteknik med hög effekt och ny teknik för generering av solenergi, bara för att utveckla effektivare solpaneler.

  Vad är IBC -teknik?

  • IBC-cellen (Interdigited Back Contact) är en typ av bakre kontakt med positiva och negativa metallelektroder som är placerade i form av ett gaffelfinger på den bakgrundsbelysta ytan av cellen.
  • Strukturen hos den bakre kontaktsolcellen, dess P-N-koppling är placerad på baksidan av cellen, strömmen tillhör den tvådimensionella transmissionsmodellen.
  • MWT och EWT hör också till solceller med bakre kontakt, men eftersom deras P-N-övergång är på framsidan av cellen kallas de solceller med bakre kontakt med främre övergång.
  Bildvisning av fram- och baksidan av Maysun IBC-komponenter. Maysun IBC-moduler är mer lämpade för solcellsbyggnadsintegration. Som tillverkare av solpaneler har Maysun solar solpanellager i Europa, som snabbt kan fraktas till alla delar av världen.

  Fördelar med IBC-teknik

   

  • Fördelar med IBC-teknik
  • Cellens framsida har ingen gate line-skärmning, vilket kan eliminera metallelektrodens skuggande strömförlust och maximera utnyttjandet av infallande fotoner. Jämfört med konventionella solceller kan kortslutningsströmmen ökas med ca 7%.
  • De positiva och negativa elektroderna sitter på batteriets baksida, vilket gör att frågan om skärmning av nätledningen är onödig. Andelen nätledning kan utökas på lämpligt sätt för att minska seriemotståndet och förbättra FF.
  • Ytpassivering och ytinfångningsstruktur kan optimeras för att minska rekombinationshastigheten och ytreflektionen på framsidan och därigenom förbättra VOC och JSC, eftersom framsidan inte behöver ta hänsyn till faktorer som skuggning av linjer. gate och kontakt med metall.
  • Ser bra ut, särskilt lämplig för integrering av solcellshus, med goda kommersiella utsikter.
  Detaljerat diagram över Maysun IBCs tekniska struktur. Maysun har TUV, CE, SGS, IEC, NORD, MCS och andra certifikat.

   

   

   

  Strukturdiagram för IBC:s teknik

  Jämförelse av Maysun IBC-solcellseffektivitet med konventionella solcellstrender. Kraftgenereringseffektiviteten för Maysun IBC-moduler är 22.9%-25.8%, och kraftgenereringseffektiviteten för konventionella moduler är 21.5%-23.2%

   

   

   

  IBC Utveckling av solcellseffektivitet

  Maysun IBC-komponenter, driftstemperaturen under arbetet, den totala temperaturen är mycket låg. Fördelen med Maysun IBC-modul är att den har bra el på varma sommar.

   

   

   

   

   

  Koefficient för låg temperatur

  IBC solpaneler har god elproduktion under varma somrar.

 • Solcellsteknik

  broken image

  Skärs på mitten

  broken image

  Bificial

  broken image

  TOPCon

  broken image

  Bältros

Alla inlägg
×