Vilka är de bästa solcellspanelerna för snöiga områden?

Det finns en nästan ostoppbar global trend att fler och fler husägare väljer att installera solcellspaneler. För människor som upplever långa vintrar i mer än fyra månader av året är dock kyla och snö de största orosmolnen vid övergången till solenergi. Kan snöiga områden utrustas med solcellspaneler? Vilken typ av paneler ska jag välja? Och hur ska de installeras? Den här artikeln kommer att besvara alla dina frågor.

broken image

Solcellspaneler kan fungera i kalla områden som vanligt

Teoretiskt sett kan solcellspaneler fungera i intervallet -40 °C till 80 °C. Den optimala arbetstemperaturen för solcellspaneler är 25 °C. För varje ökning av temperaturen med 1 °C minskar deras elproduktionseffektivitet med 0,3-0,4 %, vilket kallas temperaturkoefficienten. Solceller är en halvledaranordning med negativa temperaturegenskaper, ju lägre temperatur desto bättre kraftproduktionsförmåga. Det kan konstateras att solcellspaneler kan generera el optimalt i kalla områden, medan för höga temperaturer tvärtom kan begränsa solcellspanelernas energiproduktion.
Dessutom är snö på marken bra för solcellspaneler, särskilt om du har installerat dubbelsidiga dubbelglasmoduler. Den vita snön på marken fungerar som en spegel och reflekterar mycket solljus på panelens baksida, vilket ökar panelens effekt kraftigt.
Om du vill veta mer kan du läsa vårt tidigare blogginlägg om hur solcellspaneler fungerar på vintern.

broken image

Det verkliga hotet från kyla och snö mot solcellspaneler

Även om kalla temperaturer är bra för att generera el från solcellspaneler kan överdrivet låga temperaturer och tung snö ibland orsaka oåterkalleliga skador på solcellspaneler. Det verkliga hotet kommer från tung snö och vattenånga som tränger in.
Kraftig snö
Snö som täcker panelerna hindrar inte bara panelerna från att absorbera solljuset, utan överdriven snö kan också lätt deformera eller till och med skada modulerna, och i vissa snörika områden samlas tillräckligt mycket snö över natten för att krossa panelerna.
Penetration av vattenånga
Dessutom kan snö, is och frusna regn skapa isiga pelare mellan modulerna i en solcellsanläggning. Dessa pelare kan lätt föra in vatten i kretsar och apparater, t.ex. i modulernas baksidor och kopplingslådor, vilket leder till skador på den elektriska isoleringen och kortslutningsfel.

broken image

Med tanke på dessa hot måste vi vara mer försiktiga när det gäller att välja lämpliga solcellspaneler, växelriktare och annan utrustning för din installation och välja en mer professionell installatör som kan anpassa installation, drift och underhåll till de lokala förhållandena. Om du vill veta mer om detta kan du läsa vårt tidigare blogginlägg: 6 tips för att lära dig hur du kan förbättra effektiviteten i solcellsbaserad elproduktion.

Vilken är den bästa solcellspanelen för kalla och snöiga områden?

För kalla och snöiga klimatförhållanden kan solcellsföretag effektivt hantera de potentiella riskerna med att förbättra ovan genom att förbättra produktionsprocesser och uppgradera material.
Användning av moduler med hög snöbelastning
Högpresterande aluminiumlegeringar kan avsevärt öka styrkan hos ramen. Genom att använda tjockare och bredare profiler av aluminiumlegeringar och lägga till förstärkningsstänger i mitten av modulen kan modulens mekaniska belastning ökas med mer än 20 %, vilket i sin tur ökar modulens snöbelastningsstyrka och gör att den kan stå emot tyngre snö.
Användning av dubbelglasmoduler
Glas är det oorganiska ämnet kiseldioxid, som är samma ämne som sand. Genom att ersätta den organiska baksidan på baksidan med glas elimineras inträngningen av vattenånga, förhindrar PID och förlänger modulens livslängd.

broken image

Nyligen har Maysun Solar utvecklat en skräddarsydd produkt med dubbla glasrutor med hög snöbelastning som bygger på en nordisk kunds krav: TwiSun X. Det dubbelsidiga glaset i TwiSun X är ett högeffektivt PV-glas med omvänd genomsläpplighet som tillverkas med ren fysisk härdningsteknik och som levereras av Teslas PV-glasleverantör i Solar Roof-serien; den 30 mm långa ramen är tillverkad av en starkare 6005-T6 aluminiumlegering. Den 30 mm stora ramen är tillverkad av en starkare 6005-T6 aluminiumlegering med ett tjockare och bredare hålrum. Två ytterligare förstärkningsstänger av aluminiumlegering av samma material har lagts till på modulens baksida för att öka modulens mekaniska belastning med 20 %, med en snöbelastning på 6000 Pa framifrån.
Klicka på knappen nedan för att få mer information om produkten.