Rådgivning om val och installation av växelriktare för solcellssystem för hemmabruk

Fler och fler hushåll väljer nu att köpa solcellspaneler på taket till sina hem. Att köpa flera paneler innebär att man bygger ett komplett solcellssystem, och den andra kärnan i denna utrustning för produktion av ren energi är naturligtvis solcellsinvertern. Vet du vilken typ av växelriktare som är den bästa partnern för ditt solcellssystem för hemmet? Jag har viss erfarenhet av växelriktare

Typer
En PV-inverter är en typ av elektrisk utrustning som omvandlar solenergi till elektrisk energi, och allmänheten väljer vanligtvis utomhustypen. Den här typen av växelriktare är vanligtvis naturligt kyld, med hjälp av luftflöde för att avleda värme, och kräver inget extra kylsystem. Den har en hög skyddsklass för höljet (vanligtvis krävs IP65), kräver få miljöförändringar för installation och är mindre kostsam. Eftersom växelriktaren installeras utomhus kommer också det buller som genereras av växelriktarens drift att ha en mycket mindre inverkan på användaren, men ett bra skydd av utrustningen krävs. Det är värt att nämna att växelriktarens bullerindex inte är högre än 65 decibel, vilket inte ger upphov till bullerrisker.
Om du vill veta mer om invertermärken kan du läsa den här artikeln som Maysun publicerade tidigare: Top 10 global inverter manufacturers in 2022.

broken image

Effekt
Den valda växelriktarens effekt bör motsvara den maximala effekten av solcellsgruppen. Den nominella utgångseffekten för solcellsväxlaren väljs i allmänhet så att den är likadan som den totala ingångseffekten, (vanligtvis kontrolleras övermatchningen inom 1,3), för att spara kostnader.

Kapacitet
Valet av växelriktarens kapacitet kan optimeras beroende på installationsförhållandena. Om installationsplatsen inte är klar i början av konstruktionsfasen och inte har beaktats fullt ut, bör man välja en så liten solcellsinverter som möjligt för att uppnå flera oberoende effektspårningar och, om nödvändigt, en mikroinverter för att uppnå maximal effektspårning för mindre enheter, vilket skyddar mot problem som serie-parallell-missmatchning senare som orsakas av att platsen inte är tillräckligt stor eller inte tillräckligt regelbunden.

broken image

MPPT-regulator
I distribuerade solcellssystem för hushåll, på grund av takets begränsningar, när typen av solcellsplatå, installationsorientering och installationslutningen är olika, eller när vissa av modulerna är skuggade vid vissa tidpunkter, är det lämpligt att använda solcellsomvandlare med flera oberoende MPPT-kontrollfunktioner, som kan konfigurera systemet mer flexibelt, minska potentiella systemeffektivitetsförluster och förluster i samband med elproduktion, förbättra effektiviteten i samband med elproduktion och få maximala intäkter från elproduktion för användaren.

broken image

Vilka frågor bör jag vara uppmärksam på när jag installerar växelriktaren i ett solcellssystem?

Som kärnkomponent i ett solcellssystem påverkar växelriktaren direkt systemets elproduktionskapacitet och följande punkter bör noteras.
(1) Eftersom anslutningen mellan växelriktaren och nätet ändrar växelriktarens impedansegenskaper är det lätt att orsaka resonans i själva växelriktaren, vilket oftast inträffar när flera växelriktare är parallellt anslutna.
(2) Omriktaren måste granskas av en person efter installationen, märkas och registreras.
(3) Anslutningen mellan inverterens ventilationskanal och den externa kanalen ska vara mjukt ansluten för att förhindra mekaniskt buller som orsakas av mekaniska vibrationer.
(4) När ljudet från omriktaren ökar och det finns en lukt, ska man uppmärksamma detta, kontrollera omriktarens interna fel och ta reda på orsakerna i förekommande fall.
(5) Var uppmärksam på upptäckten av inverterläckage, jordning, fasföljd etc. under installation och driftsättning.
(6) Minst två personer bör vara närvarande samtidigt när växelriktaren tas i drift, och var uppmärksam på operatörens säkerhetsskydd.

broken image

Kombinationen av högkvalitativa växelriktare och solcellspaneler med hög prestanda kan ge dig ett utmärkt distribuerat solcellssystem för ditt hem, vilket gör ditt liv grönare, effektivare och bekvämare.

Som PV-modultillverkare med 15 års yrkeserfarenhet kan MaysunSolar förse dig med högkvalitativa solpaneler och erfarenhet av att bygga PV-system, klicka på knappen nedan för att kontakta oss för en produktoffert.