Representant för solceller inom jordbruket: solcellsväxthus

Solceller + jordbruk" är en ny form av jordbruk som inte bara löser problemet med den elförsörjning som behövs för att driva vatten- och bevattningsmaskiner, vilket gör att man undviker konkurrensen om mark mellan solcellsindustrin och jordbruket, utan också gör det möjligt att sälja den extra elen till det nationella elnätet. Solcellsprojekt kan installeras i en mängd olika jordbrukssituationer, och nedan följer några exempel på tillämpningar av solceller + växthus som vi har sammanställt.

broken image

I vissa europeiska länder där det enligt gällande bestämmelser är förbjudet att installera markmonterade solcellssystem i jordbruksområden, ses solcellsdrivhus som en lösning för att kringgå de gällande bestämmelserna. Genom att installera ett solcellssystem på växthusets tak eller väggar kan man få en dubbel nytta av livsmedelsproduktion och energiproduktion på samma mark. Solcellerna kan ge den energi som behövs för att driva växthusen och öka jordbrukarnas inkomster, vilket leder till en sektorsövergripande utveckling på landsbygden. Dessutom är växthus med solceller mycket konkurrenskraftiga för jordbruksproduktion i ekologiskt känsliga och avlägsna områden.

Nuvarande status för forskningen om solcellsdrivna växthus

broken image

Nederländerna
Nederländerna är ett av världens ledande länder när det gäller växthusodling. enligt ofullständig statistik finns det för närvarande cirka 10 000 hm2 glasväxthus i Nederländerna, vilket motsvarar en fjärdedel av den totala arealen växthusbyggnader i världen. all växthusutrustning i Nederländerna är automatiserad utrustning, och tillämpningstekniken har en tidig start, och tekniken för växthusskelett är också mer mogen. Förutom solcellssystem som är fast monterade på växthusets tak erbjuder vissa företag rörliga solcellssystem som kan installeras på taket och som har en högre effekt per kvadratmeter solcellspanel. Jämfört med fasta system genererar spårbara solcellssystem cirka 20-30 procent mer el.

broken image

Italien
I en studie vid universitetet i Toscana, Italien, presenteras en innovativ prototyp av ett solcellsdrivhus med variabel skuggning för att optimera energiproduktionseffektiviteten hos solcellspaneler och jordbruksproduktion. Till skillnad från statiska växthussystem för solceller används ett dynamiskt styrsystem för att rotera solcellspanelerna så att ljusstyrningen i växthusets grödor kan anpassas till grödans ljusbehov. Genom att ändra positionen för solcellspanelernas blad kan dynamisk skuggning dessutom ge passiv kylning av grödan vid varmt väder, och den ökade täckningen kan generera mer elektricitet.

broken image

Spanien
I ett spanskt försök utformades en prototyp av ett integrerat genomskinligt solcellsglas med amorf kisel (a-Si) som täcker hela takytan och växthusets huvudsidor. Resultaten visade att närvaron av genomskinligt solcellsglas minskade växtkvaliteten något och påskyndade den apikala tillväxtmekanismen hos ljusälskande växter. Ur statistisk synvinkel var denna effekt dock försumbar och slutsatsen var att integrering av genomskinligt solcellsglas av amorf kisel (a-Si) är genomförbart för trädgårdsodlingsproduktion.
USA
Genomskinliga organiska solcellsanläggningar användes som takskuggor för ett växthus med hydroponiskt tomatproduktionssystem under en vår- och sommarsäsong i den torra sydvästra delen av USA. Denna studie visade att det är effektivt att använda genomskinliga organiska solceller som säsongsskuggning för växthusproduktion i områden med mycket ljus.

broken image

Japan
I Maebashi, Gunma, Japan, har Farmdo drivit PV-gårdsproduktion sedan 2013 och har för närvarande totalt nästan 10 000 kvadratmeter PV-drivhus på gården. Gårdens solcellsdrivhus är arrangerade med ensidiga solcellspaneler på toppen, vilket avsevärt förbättrar ljustransmissionen i växthusen samtidigt som man säkerställer elproduktionshastigheten och uppnår en effektiv, ekologisk, energibesparande och hållbar jordbruksutveckling.

Som tillverkare av solcellsmoduler med 15 års yrkeserfarenhet kan Maysun Solar förse dig med solpaneler av hög kvalitet. Vi har erfarenhet av storskaliga solcellssystem och du kan se våra projektexempel på följande adress.

Du kan också kontakta oss för en produktoffert genom att klicka på knappen nedan.