Vet du vikten av rengöring av solpaneler?

· Om solcellssystem

Välsmorda och välskötta bilar presterar bättre och håller längre. Precis som vi vill att våra hjul ska vara fria från smuts, vill vi att våra solpaneler ska vara så rena och effektiva som nya.
 
När du har jämfört många leverantörer och sedan arbetat hårt för att få dem installerade på ditt hem, tror du då att allt är över? Naturligtvis inte, ett solpanelssystem är en stor investering som har kostat dig pengar, så det måste underhållas för att säkerställa att det kommer att hålla längre, och detta inkluderar att behöva rengöra panelerna då och då.

Är det skadligt att inte rengöra? Varför är det viktigt att rengöra solpanelerna?

Är det skadligt att inte rengöra? Varför är det viktigt att rengöra solpanelerna?

Ja, det finns många allvarliga problem med att inte rengöra panelerna regelbundet:
1. Energiförlust: CleanTechnica rapporterade resultaten av en analys som samlats in av National Renewable Energy Laboratory (NREL), som visade att den totala förlusten av paneler är cirka 30% om de inte rengörs ordentligt.
Om du inte utför det underhåll som krävs på dina paneler under två år, är den procentandel energi som kan gå förlorad per kvartal följande:
År 1, kvartal 1: 5% energiförlust
År 1, kvartal 2: 10% energiförlust
År 1, Q3: 15% energiförlust
År 1, Q4: 20% energiförlust
År 2, Q1: 25% energiförlust
År 2, Q2: 30% energiförlust
År 2, Q3: 35% energiförlust
År 2, Q4: 35% energiförlust
 
2. Skador på själva solpanelen: Som ett resultat av långvariga perioder av orenlighet samlas en stor mängd damm, fågelspillning, löv och till och med regnvatten på solcellspanelen. Insidan av solcellspanelen värms upp ojämnt, vilket resulterar i en hot spot-effekt som skadar strömförbrukningen. Detta kommer att minska solpanelernas livslängd avsevärt;

3. Oattraktivt: smutsiga solpaneler täckta med damm på taket påverkar inte bara byggnadens övergripande skönhet utan ger också människor en känsla av att vara stökiga och inte uppmärksamma miljön. Som en ny typ av energianvändning borde tillämpningen av solpaneler ha blivit ett vackert landskap, men dessa oattraktiva solpaneler gör att detta vackra landskap försvinner.

Hur rengör man solpaneler?

För att sammanfatta är det nödvändigt att rengöra solpaneler.

Hur rengör man solpaneler?

1.Områden som kräver frekvent underhåll och rengöring av solpaneler:
(1) Förorenade områden Solpaneler som är installerade i kraftigt förorenade områden, särskilt nära fabriker, motorvägar eller flygplatser, kan uppleva betydande atmosfärisk nedsmutsning och oljeuppbyggnad.
 
(2)Tätbevuxna områden. Installationer med många träd i närheten kan få fler löv som faller på panelerna och blockerar absorptionen av solljus. Träd kan också locka till sig fåglar, vilket kan leda till ansamling av avföring, skugga PV-cellerna och skada ytan på grund av surhet, vilket kan minska effektiviteten.
 
(3) Ökenområden. Områden med torrt, bergigt och dammigt klimat har stora ansamlingar av sand på solpaneler, vilket blockerar ljus och repar ytan.
 
2. Den bästa tiden att rengöra solpaneler:Föroreningarna är vanligtvis högre på vintern eftersom kall luft är närmare marken än varm luft på sommaren, så föroreningar byggs upp lättare.
 
Detta innebär att våren är den bästa tiden på året för att rengöra solpaneler, som kan bli för varma att ta på under sommaren. Den bästa tiden på dagen att rengöra dem är på morgonen eller kvällen, när de är svalare.

Verktyg: Om du vill rengöra dina solpaneler själv bör du kunna hitta material som är lämpliga att använda hemma. För bästa resultat och för att säkerställa att du inte repar solpanelen på något sätt, använd helt enkelt vatten och en mjuk, icke-slipande svamp eller trasa för att ta bort smuts och skräp.

3. Verktyg: Om du vill rengöra dina solpaneler själv bör du kunna hitta material som är lämpliga att använda hemma. För bästa resultat och för att säkerställa att du inte repar solpanelen på något sätt, använd helt enkelt vatten och en mjuk, icke-slipande svamp eller trasa för att ta bort smuts och skräp.
 
Torka med en gummikvast eller sämskskinn som du skulle göra med fönsterglas eller när du tvättar bilen för att undvika att lämna rester. Om du behöver använda tvål, använd inte något starkare eller hårdare än diskmedel.
 
Det är bäst att använda tvål som är miljövänlig och kemikaliefri, eftersom de inte skadar dina växter eller djur när de stänker från taket, och de lämnar inte efter sig en otäck rest som kan märka dina paneler.

OBSERVERA: Tänk på följande för att undvika att skada panelen när du rengör den själv:

4. OBSERVERA: Tänk på följande för att undvika att skada panelen när du rengör den själv:
(1) Du bör först stänga av operativsystemet. Var noga med att stänga av AC- och DC-isolatorerna, eftersom vätskor och elektricitet leder elektricitet.
(2) Använd inte starka tvålar, t.ex. starka rengöringsmedel eller tvålar som innehåller kemikalier, eftersom de kan korrodera ytan på solpanelen.
(3) Använd inte grova rengöringsverktyg, t.ex. smärgeldukar, svampar eller kvastar med tjocka tänder, som kan repa panelens yta;
(4) Stå inte på solpanelerna, eftersom vikten kan få dem att gå sönder;
(5) Glöm inte att kontrollera din panel regelbundet.
 
5. Bra monteringsvinklar hjälper solpanelerna att hålla sig renare: Paneler som monteras i vinkel är mer känsliga för att rengöras av regnvatten än paneler som monteras på en plan yta, där vatten samlas i poolen och lämnar en rest.
Den lämpliga placeringsvinkeln för installation av solcellspaneler är 45 grader, rakt söderut.
Beräkningsmetod för PV-panelens monteringsvinkel:
Azimut = (högsta belastningsmoment under en dag (24-timmarssystem) - 12) x 15 + (longitud - 116)

Maysun har varit verksamt i olika länder sedan 2008, och dess produkter har levererats till tusentals hem. Maysuns relationer med lokala installatörer i hela Europa gör att vi kan förse dig med de mest kostnadseffektiva solpanelerna av högsta kvalitet, samt de mest detaljerade installations- och underhållsguiderna för solpaneler.

Projektet ligger på taket av ett hus i Österrike, klicka på bilden för mer produktinformation.
Projektet ligger på taket av ett hus i Tyskland, klicka på bilden för mer produktinformation.

Med Maysun Solar har vi ett brett utbud av bältros, halvskärning, svart ram, helsvart, silverram solpaneler att välja mellan, som har utmärkt prestanda och snygg design för att smälta in perfekt med alla byggnader. Maysun Solar har framgångsrikt etablerat kontor, lager och långsiktiga relationer med utmärkta installatörer i många länder! Vi erbjuder de mest bekväma solpanelerna att installera samt framtida rengöring och underhåll. Kontakta oss gärna för en aktuell offert på moduler eller andra solcellsrelaterade frågor.

broken image
broken image
broken image