Varför ska vi akta oss för hot spot-effekt på solpaneler?

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

Solenergi erhålls med hjälp av solen. Den har utvecklats snabbt de senaste åren och har blivit den mest naturliga förnybara energikällan. Dess potential är nästan obegränsad. Enkelt uttryckt är principen för elproduktion att solcellssystemet behöver solljus för att generera energi, och består av flera solceller kopplade i serie och parallellt. Däremot kan solpaneler förlora effektivitet på grund av flera faktorer, varav en är hot spot-effekten, anses vara en av de vanligaste orsakerna till solpanelsfel. Detta problem är ganska allvarligt. Det kommer inte bara att påverka produktionen av solpaneler, utan också påverka säkerheten för solpaneler.

Vad är hot spot-effekten?

En hot spot på en solpanel är ett område som upplever högre temperaturer än resten av panelen. De är vanliga och mycket svåra att förutse. Cellstress kan vanligtvis nå så högt som 150°C, vilket kan leda till permanenta och oåterkalleliga skador som glassprickor, cellnedbrytning etc.
När solceller är seriekopplade, minskar detta den totala strömanslutningen i solcellssträngen när en cell är skuggad, vilket gör att bra celler producerar en högre spänning och kan ofta vända förspänningen av dåliga celler.

Vad är hot spot-effekten?

En studie utförd i USA analyserade solcellsmoduler i drift i 1-3 år för att ta reda på orsakerna till modulfel och försämring. Av de 115 modulerna som observerades skadades 22 % på grund av hot spot-effekter.

Ibland kommer värmefläckar att visa sig som bruna fläckar eller uppenbara skador på panelens yta. Men för det mesta är värmefläckar osynliga för blotta ögat. Så om du inte kan se det betyder det inte att det inte finns där.
Det bästa sättet att upptäcka hot spot är genom värmebilder, som kan markera hot spot.

Varför uppstår hot spot-effekten?

Varför uppstår hot spot-effekten?

1. Kasta skuggor - Föremål nära eller ovanför panelen (som träd, utrustning, byggnader, väggar etc.) kan kasta skuggor på panelen.
2. Smuts: Smuts och avlagringar som fågelspillning, lera, smuts som samlats i hörnen av panelen på panelens glasyta kommer att hindra ljus från att komma in i cellen vid just den punkten och blockera den.
3. Interna konstruktionsfel: Val av sämre komponenter och produktionsfel kan leda till lödfogsdefekter, solcellsdefekter m.m.
4. Strukturella skador: på grund av produktions- och kvalitetsproblem, såsom cellinriktningsdefekter, lamineringsproblem eller dålig svetsning, och hantering av batterikortet under installationen
5. Yttre faktorer: Skador orsakade av väderförhållanden som snö, hagel, blixtar, extrem värme eller kyla.

Hur förhindrar man hot spot-effekt?

Hur förhindrar man hot spot-effekt?

1.Välj rätt företag: Välj ett legitimt företag och se till att du köper solpaneler från ett professionellt och certifierat företag. Dessutom erbjuder sådana företag ett bredare utbud av tjänster och mer specialiserade tjänster. Panelmaterialet måste vara av god kvalitet för optimal termisk prestanda. Eftersom de vanligtvis innehåller information om produkten för att göra den så användbar som möjligt.
Maysun har producerat högkvalitativa solcellsmoduler sedan 2008. Det är en solpanelstillverkare med 15 års yrkeserfarenhet och kommer att förse dig med mycket säkra solcellsprodukter!

2. Installera paneler i rätt vinkel: Titta på den omgivande miljön och exponeringen för solljus på den plats där du vill installera panelen och vet den bästa vinkeln för dess placering. Vid installation av solpaneler får det inte finnas några hinder. Så de ska inte vara för nära byggnader eller träd eller något annat som kan kasta skuggor.
Till exempel, om din installationsplats är på norra halvklotet, är den korrekta installationsvinkeln för solpanelen 45 grader söderut.
Beräkningsmetod för installationsvinkel:Azimut = (dygnets toppbelastningstid (24 timmar) -12) × 15 + (longitud -116)

3. Bibehåll ett bra luftflöde: hot spot är resultatet av värmeuppbyggnad i batteriet, och lägre luftflöde i systemet ökar risken för hot spot.
Överdriven värme skapar hot spot, så ordentlig ventilation och bra luftflöde är mycket viktigt för ett solsystem. Vid takinstallationer är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan och under panelerna.
4. Rengöring och underhåll av paneler: En av huvudorsakerna till hot spot är ansamling av smuts på panelen. Smutsiga komponenter, såsom jord, fågelspillning, löv, vattenfläckar och andra föroreningar som samlas på botten av panelerna, kan blockera solljus från att passera genom solglaset och in i cellerna, vilket skapar hot spot. Regelbunden rengöring av panelerna kommer att säkerställa att detta problem inte uppstår, vilket minskar påverkan.

broken image

Ibland samlas vatten i hörnen på panelerna och lämnar ett lager av smuts. Denna typ av smuts kan skapa hot spot som kan orsaka allvarliga problem i framtiden. För att komma runt detta kan du använda avloppsklämmor som Aqua Pi.
Monterad på panelens nedre kant dränerar enheten automatiskt av stillastående vatten för att hjälpa dig att rengöra dina solpaneler.

broken image

5. Fullständig inspektion efter installation: Vi har fastställt att grov hantering av modulen under transport eller installation kan resultera i inre skador. Dessa små bucklor, repor eller mikrosprickor kan förvandlas till stora problem i framtiden.
Därför är en omfattande inspektion på plats nödvändig. Elektroluminescensavbildning (EL) såväl som termisk avbildningsteknik gör det möjligt för utvecklare att undersöka eventuella riskfaktorer.

Maysun har sedan etableringen 2008 fokuserat på kundernas behov och tillhandahållit tjänster av hög kvalitet.Effektiv, vänlig och engagerad i att möta kundernas förväntningar. Vi förbättrar och förnyar oss ständigt för att säkerställa kundnöjdhet och långsiktigt samarbete.

Projektet ligger på taket av ett hus i Österrike, klicka på bilden för mer produktinformation.
Projektet ligger på taket av ett hus i Tyskland, klicka på bilden för mer produktinformation.

Maysun kommer att fortsätta att stödja innovation och hållbar utveckling av solenergigenerering. Genom kontinuerlig forskning och utveckling och marknadsexpansion kan vi förse dig med högkvalitativa solpanelsprodukter utan hot spot-effekten i tillverkningsprocessen för att tillfredsställa konsumenterna. energiförbrukning.

Inkapsling av solpaneler:en nyckelkomponent du kan ignorera
Förstå IBC-solcellsteknik: En omfattande guide
Processen för produktion av PV-panelceller som du inte känner till