Inkapsling av solpaneler:en nyckelkomponent du kan ignorera

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

Vad är en solpanelinkapsling? Vad gör den?

Inkapsling av solpaneler inkluderar huvudsakligen EVA, POE, PVB (polyvinylbutyral) inkapslingsfilm.
Solar Panel inkapsling självhäftande film placeras mellan glaset av Solar Panel modulen och solcellen eller det bakre arket och solcellen för att kapsla in och skydda solcellen, och är ett av nyckelmaterialen i Solar Panel modulen.

broken image

Hur många typer av solpanelinkapslingsfilmer?

EVA: EVA-harts används som huvudråvara, modifierad genom tillsats av tvärbindningsmedel, silankopplingsmedel, ljusstabilisator, antioxidant, ultraviolettabsorbent och andra tillsatser, och bildas genom smältbearbetning.
Den har utmärkt ljusgenomsläpplighet och brett processfönster, och eftersom EVA-harts och tillsatser är polära material, har den god kompatibilitet och absorptionseffekt.

broken image

POE: POE-harts används som det huvudsakliga råmaterialet, modifierat genom tillsats av tvärbindningsmedel, silankopplingsmedel, ljusstabilisator, antioxidant, ultraviolettabsorberande medel och andra tillsatser, och bildas genom smältbearbetning.
Den har utmärkt vattenångbarriär och anti-PID-prestanda, men eftersom POE är ett opolärt harts är det lätt att orsaka additiv utfällning.

broken image

PVB: PVB-harts används som huvudråvara, modifierad genom att tillsätta mjukgörare, silankopplingsmedel, ljusstabilisatorer, antioxidanter, ultravioletta absorbatorer och andra tillsatser, och bildas genom smältbearbetning. Har utmärkt mekanisk styrka.

broken image

EPE: EVA och POE samextruderad smältbearbetad film.

Transparent film: inklusive högtransparenstyp och UV-avskärningstyp. Den högtransparenta typen kan passera genom helbandssolljuset för att maximera omvandlingseffektiviteten för solenergi. UV-cut-off-typen har förmågan att absorbera ultravioletta strålar, vilket effektivt kan förbättra åldrandet av material som orsakas av ultravioletta strålar.

Vit film: inklusive non-woven kompositstruktur och förtvärbunden vit film, huvudsakligen färgad av titandioxid. Den vita filmen av non-woven sammansatt struktur har bra dämpningseffekt, antispilllimeffekt och nolldjupreflektion förbättrar kraftförstärkningen.
Den förtvärbundna vita filmen kan kontrollera blekningen, skrynklingen och goda reflektionsförmågan hos överflödande lim genom att justera den initiala graden av tvärbindning.

Enskiktsstruktur limfilm: hänvisar till ren EVA, POE, PVB självhäftande film.

Självhäftande film med flerskiktig kompositstruktur: hänvisar till den vita filmen och EPE samextruderad självhäftande film gjord av EVA, POE och non-woven tyg.

Frostad film: fram- och baksidan är frostad film med oregelbundna mönster, anti-stick och halkfri.

Prismaformad film: Ytan på stålvalsen är en film med regelbundna prismatiska mönster, som är anti-stick och halkfri och är lämplig för högviktsfilm.

Casting film: Filmen bearbetas och formas genom casting. För närvarande bearbetas och formas solpanelens inkapslingsfilm huvudsakligen genom gjutning. Den gjutna filmen har god mjukhet, hög flytbarhet, liten inre spänning och låg krympning.

Kalandrerad film: en film som bildas genom kalandrering. Den kalandrerade filmen har hög mekanisk hållfasthet, hög hårdhet, stor inre spänning och god planhet.

Termohärdande limfilm: Under en viss temperatur och tid bildas en nätverksstruktur genom en kemisk tvärbindningsreaktion för att producera en självhäftande film med mekanisk styrka och bindnings- och tätningseffekt. EVA är en härdplastfilm och POE har två typer: härdplast och termoplast. Den värmehärdande självhäftande filmen är främst lämplig för inkapsling av konventionella solpanelsmoduler av kristallint kisel.

Termoplastfilm: En icke-kemiskt tvärbunden, smältfilm utan tillsatta peroxider. Den har egenskaperna för återvinningsbar användning och upprepad bearbetning. PVB är en termoplastfilm, främst lämplig för BIPV (Building Integrated Solar Panel) solpanelsmoduler. Termoplastisk POE är främst lämplig för tunnfilmssolpanelsmoduler.

För vilka olika typer av PV-moduler är olika Inkapsling lämpliga?

Vanliga kristallina kiselmoduler använder ofta EVA-film som huvudinkapsling. Framsidan av enkelglasmoduler använder högtransmittans EVA-film, och bakpanelen använder UV-skuren EVA-film.

Både fram- och baksidan av dubbelglasmodulen använder högtransparens POE-film. Tunnfilmsmoduler använder vanligtvis PVB-film, UV-cut-off POE-film och termoplastisk POE-film som huvudinkapslingar. Maysuns dubbelglasprodukter appliceras med POE-film, du kan klicka på produkten för mer information.

broken image

Varför är inkapsling av solpaneler viktigt?

Solar Panel inkapsling självhäftande film, som kärnmaterialet i Solar Panel moduler, är mycket viktig för inkapslingsprocessen och prestanda av moduler.

Arbetsmiljön för solpanelsmoduler är huvudsakligen utomhus, utsatt för solljus, regn, is och snö under lång tid, och perioden för solpanelsmoduler kräver vanligtvis mer än 25 år.

Därför förbättrar inkapslingar ständigt tekniken när det gäller egenskaper och materialmatchning, processanpassning, prestandakrav och tillförlitlighetssäkring.

Hur säkerställer solpanelens inkapsling den utmärkta driften av solpanelen?

Behåller förmågan att passera ljus och elektricitet genom att hålla väta ute: Fukt och damm som samlas på solceller kan blockera solljus och störa flödet av el. Inkapsling förhindrar fukt och damm från att orsaka skada genom att tillhandahålla ett skyddande skydd.

Håller solpanelens struktur i gott skick: Inkapsling hjälper till att skydda solpanelen från deformation och bibehåller dess integritet. Det förhindrar skador och nedbrytning av de ömtåliga solcellerna över tid.

För att hålla solpaneler fungerande: Att säkerställa korrekt inkapsling är avgörande för prestanda och livslängd för en solpanel. Det fungerar som ett skyddande lager för de känsliga solcellerna och elektriska komponenterna, vilket hjälper dem att bibehålla optimal prestanda.

Säkerställ tillförlitligheten hos solpaneler: Garantin för moduler i mer än 25 år har stränga krav på prestandaförsämring och materialåldring.
PID-effekten orsakar kraftdämpningen av modulen, och inträde av vattenånga orsakar lätt att hydrolysreaktionen av EVA-filmen genererar ättiksyra, som reagerar med alkali som fälls ut på glasytan för att producera ett stort antal fritt rörligt Na joner, som rör sig till cellens yta under inverkan av ett yttre elektriskt fält. Och berikad till antireflexskiktet för att producera PID-effekt.

Obs: Vad är PID-effekten?
PID-effekt: Vattenånga och hög temperatur gör att volymresistiviteten hos den vidhäftande filmen minskar och accelererar korrosionen av batteribandet, vilket ytterligare leder till PID-dämpning och komponentåldring.

broken image

IEC/TC82 (International Electrotechnical Commission Solar Solar Panel Energy System Standardization Technical Committee) utvecklade och släppte också en serie standarder IEC62788 "Material Test Procedures for Solar Panel Modules incapsulations". Sedan 2008 har Maysun Solar Panels fokuserat på produktion av höga -kvalitets solpanelsmoduler som redan har nått internationell standardinkapsling.

broken image

MaySun feedback bild skickad av en svensk kund (det andra köpet), klicka på bilden för mer produktinformation

broken image

MaySun feedback-bild skickad av en tysk kund, klicka på bilden för att lära dig fler kundberättelser

Vår Maysun solar, hela vägen Vi har ett brett utbud av shingled, halvskurna och svarta ramar, helt svarta, silverramar solpaneler att välja mellan, de erbjuder fantastisk prestanda och elegant design som kommer att komplettera alla byggnadssammanslagningar. Maysun Solar har ett brett utbud av etablerade kontor, lager i många länder och etablerade långsiktiga samarbetsrelationer med utmärkta installatörer! Kontakta oss gärna för de senaste modulofferterna eller eventuella frågor om solpaneler.

broken image
broken image
broken image