Vad leder till nedbrytningen av solpaneler (2023-guide)?

· Industri nyheter,Nyheter om Maysun Solar

Intro:

Solpanelers effektivitet har nått en aldrig tidigare skådad nivå, men den gradvisa minskningen av den el de kan generera är oundviklig. Premium solpaneler genomgår en nedbrytning med en genomsnittlig hastighet på cirka 0,4% per år, vilket resulterar i en minskning på cirka 12-15% i effektutmatning vid slutet av deras 25-30 års livslängd.

Men vilka faktorer bidrar till solpanelers nedbrytning? Vad påverkar takten på vilken solpaneler bryts ner, och finns det strategier för att förlänga deras livslängd, för att därigenom förhindra att de kasseras i förtid som avfall? Följande innehåll kommer att besvara dessa frågor i detalj.

Innehåll:

  1. LID och rekommendationer för att minimera LID: s påverkan
  2. PID och rekommendationer för att minimera PID: s påverkan
  3. Solpanelers naturliga åldrande och förslag
  4. Mikrosprickor och heta punkter i solpaneler och förslag

Nedbrytningen av solpaneler inkluderar LID, PID, naturlig nedbrytning, mikrosprickor och heta punkteffekter. När solpanelerna används över tid blir komponenterna naturligt äldre och mindre effektiva. Den främsta orsaken till solpanelers nedbrytning är det naturliga slitage som sker över tid på grund av exponering för UV-strålar och ogynnsamma väderförhållanden. Nedbrytningshastigheten täcks vanligtvis av en panels prestandagaranti. Utöver detta kan solpanelers första exponering för solljus orsaka LID, högt tryck, höga temperaturer och ökad luftfuktighet kan orsaka PID, felaktig hantering och montering av solpaneler kan leda till uppkomsten av mikrosprickor, och skuggning av monteringsplatsen kan orsaka den heta punkteffekten. Vi går in på mer detalj nedan.

LID (Ljusinducerad Nedbrytning)

LID har olika former av mekanisk och kemisk nedbrytning som härrör från panelens exponering för ljus, vilket inkluderar: BO-LID, LeTID och UVID. Det fungerar som en viktig tillförlitlighetsparameter inom fotovoltaikmoduler och det omfattar främst tre distinkta kategorier: Ljusinducerad nedbrytning av boron-syre-föreningar (BO-LID), ljus- och högtemperaturinducerad nedbrytning (LeTID), och ytpassiveringsnedbrytning orsakad av ultraviolett exponering (UVID).

BO-LID (Ljusinducerad Nedbrytning av Boron-Syre Föreningar)

BO-LID är en avgörande aspekt av solpanelers prestanda. Inom LID står BO-LID ut som den främsta bidragsgivaren till ljusinducerad nedbrytning som observerats i kiselsolceller. När fotovoltaikmoduler först exponeras för solljus tar BO-LID snabbt effekt, vilket orsakar en snabb minskning av den uppskattade effektutmatningen (Wp) av panelerna. Denna initiala minskning, vanligtvis mellan 2% och 3%, inträffar inom bara några hundra driftstimmar, med den mest påtagliga påverkan vanligtvis märkbar under det första driftåret.

Det noterade aspekten av BO-LID är att det ofta når en mättnadspunkt relativt snabbt, vanligtvis inom dagar eller veckor. Den uppmuntrande nyheten är att det är möjligt att minska eller till och med eliminera effekterna av BO-LID. Detta kan uppnås genom strategier som att ändra dopanter, som införandet av gallium, eller förbättra passiveringstekniker. Dessa åtgärder spelar en avgörande roll för att bevara solpanelers långsiktiga prestanda och effektivitet.

Efter denna initiala stabiliseringsfas genomgår LID en betydande minskning och når nivåer så låga som 0,3% till 0,5% per år under de följande 25+ åren. Framstående moduler från Maysun Solar, som IBC, kan uppvisa LID-hastigheter så låga som 0,4% per år. Denna utmärkta prestanda beror på beprövade produktionstekniker och högkvalitativa material.

Lyckligtvis tenderar de flesta tillverkare att lite över specificera panelens effektklassning med upp till 5%. Detta tillåter mindre cell obalanser och kompenserar för en del av den initiala nedbrytningen, vilket säkerställer noggrannheten av den uppskattade panel effekten (Wp). För att illustrera kan en 350 Watt-panel initialt producera upp till 5% mer kraft, vilket potentiellt kan nå upp till 368 Watt under en kort period. Denna lilla överproduktion är dock vanligtvis av kort varaktighet och kan förbli omärklig om inte panelerna fungerar under idealiska (STC) förhållanden. Tillverkarens prestandagaranti beskriver noggrant LID-hastigheten och den förväntade prestandan minskningen över 25-årsgarantiperioden.

UVID (UV-ljusinducerad nedbrytning):

UVID handlar om den potentiella försämringen i solmodulernas prestanda efter långvarig exponering för ultraviolett strålning. Den första exponeringen för solljus får den kristallina kiseloxiden på panelens yta att utveckla ett skikt av borondioxid, vilket minskar dess effektivitet. Denna nedbrytning är främst kopplad till de material som används i solceller, särskilt de som är relaterade till fotoelektrisk omvandling. Långvarig exponering för UV-strålning kan inducera kemiska reaktioner eller materialbrott inom cellerna, vilket leder till prestandanedsättning. Detta manifesterar sig ofta som minskad effektivitet och kraftutmatning. För att hantera effekterna av UVID väljer tillverkare vanligtvis material med hög UV-stabilitet, förbättrar modulens inneslutningsmaterial för att erbjuda förbättrat skydd, och utsätter modulerna för UV-exponeringstest för att bedöma deras motståndskraft.

LeTID (Ljus- och högtemperaturinducerad nedbrytning):

LeTID (Ljus- och högtemperaturinducerad nedbrytning) representerar ett prestandatapp på grund av höga temperaturer, främst kopplat till material och brister inom solceller. När de utsätts för höga temperaturer och strålning kan defekter inom cellen multipliceras, vilket orsakar laddningsrekombination och ökad resistans, vilket resulterar i en minskning av cellens prestanda. LeTID liknar LID under vissa aspekter; dock har förlusterna som tillskrivs LeTID dokumenterats nå nivåer så höga som 6% under det första året. Om detta inte tillräckligt hanteras av tillverkaren kan detta resultera i undermålig prestanda och potentiellt leda till garantikrav.

LeTID-effekter är vanligtvis märkbara under verklig moduldrift, snarare än laboratorieförhållanden. För att motverka LeTID-effekter förbättrar tillverkare ofta materialval, förfinar produktionsförfaranden, utför termiska stabilitetsbedömningar och utvärderar cellprestanda vid höga temperaturer för att säkerställa konsekvent modulprestanda.

LeTID (Ljus- och högtemperaturinducerad nedbrytning)

Förslag:

Panelval: Investera i paneler som använder substrat av hög renhet N-typ kiselceller för lägre LID-frekvenser. Maysun Solars HJT-solpaneler är ett utmärkt val! HJT-celler är immuna mot LID-effekten eftersom substratet oftast är N-typ monokristallin kisel, som är fosfordopad och inte har boron-syre-komposit, boron-järn-komposit, etc. som finns i P-typ kristallin kisel. HJT-solmoduler har en 30-årig nedbrytning på högst 12,6%, vilket resulterar i mer stabil kraftproduktion under solmodulens livslängd. De har hög flexibilitet, hög celleffektivitet, hög bifacial frekvens och låg dämpning.

Överspecifikation: Paneler har ofta krafttillägg för att kompensera för initial nedbrytning.

UV-stabilitet: Tillverkare bör utsätta moduler för UV-exponeringstest för att säkerställa motståndskraft.

Tillverkare bör utsätta moduler för UV-exponeringstest för att säkerställa motståndskraft

PID (Potential-Inducerad Degradation)

Potential-Inducerad Degradation, eller PID, är en typ av solpanelsförsämring som vanligtvis blir märkbar efter 4 till 10 års användning. Det uppstår på grund av faktorer som hög spänning, förhöjda temperaturer och ökad fuktighet. I grunden innebär PID ett läckage av spänning från solcellerna till solpanelens ram, vilket leder till en minskning av effektutmatningen. Tyvärr kan detta problem inte omedelbart upptäckas, men det tenderar att försämras gradvis över tid. Att diagnostisera PID kan vara utmanande utan användning av specialiserade IV-kurvtestare och lämplig utbildning. Ett tidigt tecken kan dock vara en ovanligt låg strängspänning eller ström. Du kan hitta mer information om att diagnostisera PID-problem i vår blogg.

Majoriteten av solpaneler på bostadstak fungerar inom intervallet 300 till 600 volt, och PID är mer framträdande när högre strängspänningar är inblandade. Därför, ju fler paneler som är anslutna i en sträng, desto större är sannolikheten för PID. Storskaliga solparker, å andra sidan, fungerar ofta inom intervallet 1000 till 1500 volt, vilket ökar risken för PID avsevärt. Lyckligtvis kan vissa avancerade inverterare för storskalig solkraft motverka PID-effekter, om de upptäcks, genom att köra en mycket liten omvänd ström över natten.

I allvarliga fall där PID-problem inte åtgärdats i 10 år eller mer, kan kraftutmatningen påverkas kraftigt, vilket resulterar i potentiella förluster på upp till 50%. Många av de ledande solpanelstillverkarna har dock avsevärt minskat risken för PID genom att använda material av hög kvalitet och utsätta sina produkter för noggranna tester. PID förblir dock ett ihållande problem, vilket understryks av de senaste testresultaten från den oberoende testinstitutionen PVEL.

I allvarliga fall där PID-problem inte åtgärdats i 10 år eller mer

Förslag:

Genom omfattande forskning och långvariga experiment har Maysuns expertteam identifierat effektiva metoder för att mildra Potential-Inducerad Degradation (PID). Dessa huvudmetoder inkluderar främst:

  1. Jorda den negativa terminalen av seriekomponenter eller applicera en positiv spänning mellan modulen och marken, särskilt under kvällstimmarna.
  2. Förbättra hållbarheten och kvaliteten på EVA-filmen samtidigt som man optimerar inkapslingsprocessen.
  3. Genomföra ändringar av cellens emitter och kiselnitrid (SiN) antireflexionsskikt.

Maysuns innovativa HJT solcell uppvisar exceptionell anti-PID prestanda. Detta tillskrivs dess TCO (Transparent Conductive Oxide) tunnfilmsskikt, som har ledande egenskaper som effektivt förhindrar ytladdningspolarisering. Genom att göra detta mildrar denna avancerade teknologi strukturellt riskerna förknippade med PID-degradering.

Potential-Inducerad Degradation (PID)

Naturlig åldrande och nedbrytning av solpaneler

Förutom de välkända PID- och LID-effekterna kan solpaneler stöta på ännu allvarligare problem som härrör från försämringen av inkapslingen och skyddsskikten, som syftar till att skydda cellerna från miljöfaktorer. Ett av de mest framträdande problemen är bakplansfel. Medan den främre glasskivan ger skydd mot regn, hagel, smuts och skräp, skyddar den vita eller svarta plastiga baksidan baksidan av cellerna mot vatten, fuktighet och nötning. Dock kan undermåliga materialval och otillräckliga kvalitetskontrollåtgärder leda till nedbrytning, sprickbildning eller försämring av antingen inkapslingen eller den bakre skyddande baksidan på grund av UV-strålning. Denna försämring kan i sin tur leda till allvarligare problem som fuktintrång, korrosion och elektrisk läckage. Med tiden kan deras prestanda minska, vilket resulterar i minskad energiproduktion. Här analyserar vi de huvudsakliga faktorerna som påverkar panelernas hållbarhet:

Inkapslingsmissfärgning:

Exponering för långvarig UV-strålning kan leda till att inkapslingsmaterialet inuti solpanelerna missfärgas. Detta påverkar inte bara panelernas estetik utan stör också deras ljusabsorptionsförmåga. Inkapslingen ansvarar för att skydda de känsliga solcellerna från yttre element, och när den missfärgas hindrar den ljusets passage till cellerna, vilket minskar panelernas övergripande konversionseffektivitet. För att mildra detta används högkvalitativa UV-stabila inkapslingsmaterial, och regelbunden rengöring och underhåll kan hjälpa till att förlänga deras livslängd.

Vanligtvis fungerar EVA (Etylen-Vinylacetat), POE (Polyeten) och EPE (EVA+POE+EVA) som inkapslingsmaterial för att skydda solceller från yttre miljöfaktorer. Dessa inkapslingsmaterial behåller vanligtvis sin integritet i cirka 25-30 år. Bland dem används EVA ofta på grund av dess låga kostnad och höga bearbetningsförmåga, men dess brister upptäcks av allt fler människor. Idag används POE och EPE alltmer eftersom dessa två material, trots att de är dyra och svåra att producera, har utmärkt PID-motstånd, hög resistivitet, hög vattenångbarriär, stabil och tillförlitlig lågtemperaturresistens och motstånd mot gulning.

Baksidans nedbrytning:

Bakplaner tillverkas vanligtvis av material som polyvinylfluorid (Tedlar) eller polyester (PET) för att skydda solcellernas baksida mot fukt och andra miljöelement. Baksidans livslängd överensstämmer vanligtvis med solpanelernas förväntade livslängd, runt 25-30 år. Över tid, särskilt i regioner med höga temperaturer och fuktighet, kan baksidans motståndskraft mot fukt försämras. Denna nedbrytning ökar risken för inkapslingshydrolys, vilket kan leda till cellkorrosion. Baksidan är en viktig komponent i solpaneler eftersom den ger skydd mot miljöfaktorer, vilket gör det avgörande att bibehålla dess integritet. Genom att använda hållbara, fuktresistenta bakplaner och tillhandahålla ordentlig ventilation under panelerna kan man hjälpa till att minska nedbrytningen av baksidan och därmed inkapslingshydrolys.

Baksidans nedbrytning

Bakplaner som uppfyller kraven för PERC-cellsmoduler väljs utifrån om de är av N-typ eller N-typ TOPCon. För att stämma överens med kraven på låg vattenångagenomsläpplighet (≤0,15 gram per kvadratmeter) väljs en specifik typ av bakplan. Vanligtvis involverar valet att matcha EVA-film med POE och EPE, med en preferens för den dubbelglasade processen. För HJT-celler med högre krav på ljustransmission kanske dock standardbakplaner inte räcker till, vilket leder till valet av dubbelglasade moduler med noll vattenångagenomsläpplighet.

I fall som involverar N-typ TOPCon och HJT-teknik finns också alternativet att överväga PAPF (innehållande aluminiumfolie) bakplaner, även om dessa används i begränsade mängder. Det är viktigt att vara medveten om att sådana val kan medföra potentiella läckagerisker och kanske saknar omfattande validering.

Solcellers Effektivitetsminskning:

Solceller tillverkas vanligtvis av monokristallin kisel, polykristallin kisel eller andra halvledarmaterial. De är en kritisk komponent i solpaneler och kan fungera effektivt i flera decennier. De flesta tillverkare erbjuder en prestandagaranti på minst 25 år. Kontinuerlig drift under utmanande miljöförhållanden kan inducera förändringar i solcellernas material, vilket resulterar i en minskning av effektivitet och effektutdata. Solceller är hjärtat av alla solpaneler, och deras optimala prestanda är avgörande för energiproduktion. För att motverka minskningen av cellens effektivitet förbättrar tillverkarna ständigt cellteknologierna. Vissa avancerade paneler är designade med material som är mindre benägna att brytas ned, som högkvalitativt kisel. Rätt underhåll, inklusive att hålla panelerna rena och fria från skugga, kan också hjälpa till att bevara celleffektiviteten.

Glas: Glas täcker solcellerna och ger skydd mot miljöskador samt strukturellt stöd. Glas som vanligtvis används i solpaneler är antingen semi-tempererat glas eller fullständigt tempererat glas, med en typisk livslängd som stämmer överens med solpanelernas, cirka 25-30 år. Enkelglas solpanel antar fullständigt tempererat 3,2 mm glas, medan dubbelglas solpanel använder semi-tempererat 2,0 mm glas eller semi-tempererat 1,6 mm glas.

Enkelglas solpaneler använder ofta fullständigt tempererat glas, eftersom det har hög mekanisk styrka mot slag och är motståndskraftigt mot höga och låga temperaturer. Men även om fullständigt tempererat glas har starkt slagmotstånd är det inte lämpligt att använda i dubbelglas solpaneler. Detta beror på att fullständigt tempererat glas har dålig planhet, hög stress och är inte gynnsamt för lamineringsproduktionsprocessen av solmodulerna, vilket resulterar i låga avkastningar. Användningen av semi-tempererat glas minskar i stor utsträckning förekomsten av dessa problem. Även om semi-tempererat glas kan ha lägre slag- och värmetålighet, erbjuder det utmärkt planhet, låg stress och har höga avkastningar.

Om vi vill installera solpaneler behöver vi uppmärksamma den korrekta installationsmetoden, regelbunden inspektion och underhåll, rimlig och säker installationsplats, men också behöver välja högkvalitativa solpaneler. Till exempel, Maysuns IBC solpaneler stöds av en 25-årig garanti både för effektutdata och produktkvalitet. De garanterar endast en 1,5% effektivitetsminskning det första året och enbart 0,4% årlig linjär minskning därefter, vilket garanterar konsekventa fördelar för användarna genom panelens livslängd.

IBC Serien Solceller

Mikrosprickor och Heta Punkter

Mikrosprickor kan utvecklas över tid, vilket leder till bildandet av heta punkter inom solpaneler. Dessa problem kan uppstå till följd av felaktig hantering vid installation, extrema vindlast, eller skador under transport. Heta punkter är områden där överskottsvärme genereras, vilket kan skada panelerna.

Mikrosprickor

Majoriteten av moderna solpaneler är konstruerade med en följd av solceller bestående av ultratunna kiselplattor. Dessa plattor mäter vanligtvis runt 0,16mm i tjocklek, ungefär dubbelt bredden av ett mänskligt hårstrå. Naturligtvis är både plattorna och cellerna relativt sköra och är benägna att spricka eller brytas när de utsätts för höga mekaniska påfrestningar, såsom felaktig hantering vid installation, extrema vindlast, eller stora hagel. Det är viktigt att nämna att inte alla celler är sköra; högpresterande IBC-celler från välrenommerade märken är märkbart robustare på grund av den omfattande uppsättningen av bakre kontakter som förstärker cellen. Moderna paneler har ofta funktioner som halvskurna celler, som är mer resistenta mot mikrosprickor och heta punkter, och skifferkonfigurationer som sprider värmelasten jämnare.

Ovanliga laster eller påfrestningar, som individer som går på solpaneler vid installation eller underhåll, kan skapa mikrosprickor, vilka med tiden kan utvecklas till heta punkter och så småningom leda till panelfel. Mikrosprickor kan också utvecklas under transport, till följd av slag, nedslag eller rå hantering.

Att upptäcka mikrosprickor kan vara utmanande, och de är ofta omärkbara från början. På äldre paneler kan små frakturer inom solcellerna bli synliga, liknande snigelspår på cellens yta. Dessa frakturer utgör inte konsekvent ett stort problem, och panelen kan fortsätta att fungera bra i många år, även med flera spruckna celler. Dock kan mikrosprickor utvecklas till ett allvarligare problem eftersom de ökar det interna motståndet och avbryter strömflödet, vilket resulterar i en het punkt eller het cell. Detta är särskilt problematiskt när en mikrospricka är omfattande eller sträcker sig över hela cellen.

Lyckligtvis innehåller de flesta moderna solpaneler nu halvskurna celler med flera bussningar, vilket avsevärt mildrar de negativa effekterna av mikrosprickor. Dessutom är skiffer-solpaneler generellt immuna mot mikrosprickor på grund av deras distinkta överlappande konfiguration.

Mikrosprickor

Förslag:

Professionell installation: Välj erfarna och välutbildade installatörer som kan hantera solpaneler varsamt vid installation. Felaktig hantering kan leda till mikrosprickor. Se till att panelerna är säkert monterade för att minimera mekanisk påfrestning.

Halvskurna celler: Välj solpaneler utrustade med halvskurna celler och flera bussningar. Dessa celler är robustare och mindre benägna att få mikrosprickor, eftersom de fördelar påfrestning mer effektivt.

Skiffer-solpaneler: Skiffer-solpaneler är designade med överlappande celler, vilket minskar risken för mikrosprickor. De erbjuder förbättrad hållbarhet och livslängd.

Regelbundna inspektioner: Genomför en rutinmässig inspektionsplan med hjälp av termiska bildkameror. Dessa inspektioner kan upptäcka mikrosprickor som kanske inte är synliga för blotta ögat, vilket möjliggör tidig intervention.

Optimala installationsmetoder: Se till att panelerna installeras i rätt vinkel och är ordentligt fastsatta för att förhindra mekanisk påfrestning som kan leda till mikrosprickor.

Högkvalitativa material: Välj solpaneler från välrenommerade tillverkare som använder kvalitetsmaterial. Dessa paneler är bättre rustade för att tåla miljöfaktorer och mekaniska påfrestningar, vilket minskar risken för mikrosprickor.

Skuggstyrning: Minska skuggning från närliggande strukturer eller föremål. Ihållande skuggning kan leda till gradvis bildning av heta punkter, vilka är associerade med utvecklingen av mikrosprickor.

Heta Punkter

Solceller producerar en elektrisk ström som flödar genom sammankopplade celler. När detta flöde störs av ett internt fel eller allvarliga mikrosprickor, skapas ökat motstånd som genererar värme. Detta ökar i sin tur motståndet ytterligare, vilket resulterar i bildandet av en het punkt. I allvarliga fall kan en het punkt till och med skada cellen. För mer detaljerad information kan du hänvisa till en omfattande artikel från Maysun Solar, som går in på mekanismerna bakom mikrosprickbildning och hur nya panelkonstruktioner och innovationer kan minska sannolikheten för utveckling av mikrosprickor.

Både heta punkter och mikrosprickor är inte alltid synliga för blotta ögat. Ofta är det enda sättet att avgöra om en solpanel är skadad genom att använda en specialiserad termisk avbildningskamera, som belyser temperaturskillnader mellan olika celler. Det är viktigt att notera att ihållande skuggning från hinder på tak kan, i vissa fall, leda till den gradvisa bildningen av heta punkter över flera år, främst på grund av den omvända strömeffekten av skuggade celler.

Heta Punkter

Ökade temperaturer till följd av heta punkter kan medföra brandrisker och andra säkerhetsproblem. För att hantera problemet med heta punkter har Maysun Solar införlivat MOS-bypass-omkopplare i sina Venusun-serie solpaneler, vilka ersätter konventionella bypass-dioder. Dessa omkopplare ger snabba svar på förändrade ljusförhållanden, justerar snabbt för att minimera effekterna av skuggning på panelens prestanda. Nedan är en bild av en installation av Venusun All Black 410W solpanel från Maysun's belgiska installatör, klicka på bilden för att se produktinformationen!

Maysun Solar Venusun Full Black 390W-410W MONO PERC 210mm 80celler 1/2 skuren solpanel

Maysuns IBC-solpaneler har positiva och negativa metalloelektroder på baksidan som flyter normalt när de skuggas. Med inget motstånd på framsidan minskar risken för heta punkter avsevärt.

Förutom att välja kvalitativa solpaneler behöver vi även uppmärksamma följande förslag:

Reducerad skuggning: Att utföra en noggrann skugganalys är ett viktigt steg i strategin för att förhindra heta punkter. Denna analys hjälper till att identifiera och minska potentiella skugg- och skuggningsproblem från närliggande objekt eller strukturer, vilket ytterligare minskar chanserna för uppkomst av heta punkter.

Regelbunden rengöring: Konsekvent underhåll av paneler, med regelbunden borttagning av damm och skräp, spelar en central roll i att förbättra effektiv värmespridning och som ett resultat förhindra bildandet av heta punkter. Detta underhåll hjälper till att bibehålla en klar och ostrukturerad panel yta.

Omvandlarstorlek: Att korrekt dimensionera omvandlaren är avgörande för att förhindra spänningsinstabilitet som kommer från för stora omvandlare eller den underutnyttjelse som associeras med för små. Spänningsstabilitet är avgörande för att minimera riskerna för heta punkter.

Temperaturövervakning: Genom att införa temperaturövervakningssystem möjliggörs tidig upptäckt av temperaturvariationer inom panelerna. Detta proaktiva tillvägagångssätt är effektivt för att förhindra bildandet av heta punkter genom att identifiera potentiella problem omgående.

Avancerade panelkonstruktioner: Att välja paneler med avancerade konstruktioner, såsom halvklippta celler eller skifferkonfigurationer, erbjuder fördelen med jämn fördelning av elektrisk ström. Detta designval minskar avsevärt risken för lokaliserade heta punkter.

Värmespridningsdesign: Konstruktionen av solpaneler bör möjliggöra effektiv värmespridning för att förhindra överhettning under drift. Detta kan uppnås genom att lämna tillräckligt med utrymme runt panelerna för att tillåta luftflöde och effektiv kylning. Dessutom säkerställer ordentlig design av bakplatta och ram att värme sprids, vilket minskar panelernas interna temperatur. Detta hjälper i sin tur till att minimera risken för bildandet av heta punkter.

Strömmatchning: För att minska ojämn strömfördelning är det viktigt att se till att strömegenskaperna för alla solceller matchar varandra. Detta kan uppnås genom exakt urval och matchning av solceller för att säkerställa att de har liknande strömutgångar. Strömmatchning minskar strömfluktuationer inom hela solpanelen, vilket minskar sannolikheten för bildandet av heta punkter. Denna process förbättrar också systemets övergripande effektivitet och prestanda.

För mer information om effekten av heta punkter, klicka på knappen nedan för att läsa artikeln:

Sedan 2008 har Maysun Solar varit en dedikerad tillverkare av toppklassiga fotovoltaiska moduler. Utforska vårt breda sortiment av solpaneler, tillgängliga i hel svart, svart ram, silver och glas-glas varianter, med banbrytande teknologier som halvskuren, MBB, IBC och Shingled. Våra paneler levererar exceptionell prestanda och har eleganta designer som smidigt integreras med alla arkitektoniska stilar.

Maysun Solar har framgångsrikt etablerat en global närvaro, med kontor, lager och långsiktiga partnerskap med framstående installatörer i olika länder. För de senaste moduloffertarna eller några PV-relaterade förfrågningar, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot möjligheten att hjälpa dig.

P-typ Solceller eller N-typ Solceller: Vilken Teknik ska man Välja
Grön livsstil: Framtiden för lagringssystem för solenergi i hemmet