Takbeklädda Solpaneler: Ett genombrott inom solenergieffektivitet

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

I denna spännande artikel kommer vi att fördjupa oss i det innovativa konceptet Takbeklädda Solpaneler. Vi kommer att göra en omfattande jämförelse mellan Takbeklädda Solpaneler och konventionella moduler, och visa upp de många fördelar som denna teknik ger till bordet. Gör dig redo att upptäcka den ljusa sidan av Takbeklädda Solpaneler! Vårt mål är att hjälpa dig att avgöra om Takbeklädda Solpaneler är den perfekta passformen för dina behov! Låt oss utforska detaljerna och upptäcka ännu fler spännande möjligheter!

broken image

Vad är Takbeklädda Solpaneler?

Takbeklädda Solpaneler är en innovativ och spännande teknik som erbjuder många fördelar för förnybar energi.

Shingling är en mycket innovativ teknik som erbjuder stor potential för att uppnå betydande cell-to-modul (CTM) vinster i solpaneler. Detta tillvägagångssätt eliminerar behovet av sammankopplade band, vilket innebär att det kommer att minska resistiva förluster. En anmärkningsvärd aspekt av shingled moduler är deras fängslande estetiska dragningskraft. Dessa moduler påminner vackert om paneler av färgat glas, vilket gör dem till ett exceptionellt val för estetisk byggnadsdesign och takmarknaden för solenergi.

broken image

Takbeklädda Solpanelers tekniska struktur

Under de senaste åren har marknaden för solcellsmoduler upplevt spännande framsteg, som omfattar ett brett spektrum av cellformat och sammankopplingsteknologier, som går bortom det traditionella bandbaserade solcellerna med full fyrkant. Dessa framsteg har lett till ännu större effektuttag!

För att skapa shingled celler, är en normal fullstorlek högkvalitativ monokristallin PERC-cell skickligt laserskuren i typiskt 5 eller 6 remsor, vilket maximerar dess potential. Tillverkningsprocessen visar sin effektivitet och precision genom att skickligt montera långa strängar på 34 till 40 solceller, som är arrangerade i smala remsor efter panelstorlek. Ett elektriskt ledande lim (ECA) används för att sammanfoga dem, vilket möjliggör förbättrad ledningsförmåga och flexibilitet.

Tack vare denna unika struktur erbjuder Takbeklädda Solpaneler ännu högre produktion per kvadratmeter! Cellerna i shingled moduler sträcker sig längs hela längden av modulen, vilket förbättrar prestandan även under partiell skuggning. moduler är också mer motståndskraftiga mot hotspots och är mer kostnadseffektiva att producera.

broken image

Vilka är de unika fördelarna med Takbeklädda Solpaneler jämfört med konventionella paneler?

Låt oss nu utforska fördelarna med Takbeklädda Solpaneler jämfört med konventionella paneler. Konventionella solpaneler använder en rad solceller för att uppnå önskad effekt. Dessa solceller är genomtänkt utlagda över panelen med mellanrum mellan dem, vilket möjliggör effektiva elektriska anslutningar med kopparskenor genom högtemperaturlödningsprocesser.

Genom att öka antalet samlingsskenor kan vi avsevärt minska motståndsförlusterna och kraftigt förbättra effektiviteten i den elektriska anslutningen. Det är därför många solpanelstillverkare klokt nog har valt att införliva fler samlingsskenor. Men att ha fler samlingsskenor som täcker cellerna gör att fler av solcellerna utnyttjas effektivt, vilket ger en optimerad effekt.

I ett positivt ljus erbjuder shingled celler ett unikt och innovativt sätt att ansluta solpaneler jämfört med konventionella. De behöver inga samlingsskenor och cellerna kan enkelt sättas samman sömlöst. Dessutom ger ledningskonfigurationen av Takbeklädda Solpaneler spännande framsteg jämfört med konventionella paneler. Skyddspaneler erbjuder fördelen att de är kopplade i en parallell konfiguration, vilket kan förbättra effektiviteten och prestandan hos solceller jämfört med konventionella paneler.

broken image

Vilka är de fantastiska fördelarna med Takbeklädda Solpaneler?

Förbättrad energiskörd:
Ökad effekt per kvadratmeter: Singlade solceller har fördelen att de inte behöver samlingsskenor över toppen, vilket innebär att fler celler kan utsättas för solljus. Denna konfiguration optimerar avståndet mellan cellerna och maximerar solpanelsområdets energiproduktionspotential.

Förbättrad energieffektivitet på grund av skuggning: Moderna solpaneler kopplade i serie har gjort betydande framsteg när det gäller att minska effektminskningen när en del av panelen är skuggad. Shinglade paneler, å andra sidan, erbjuder fördelen av att kunna kopplas i grupper och konfigureras parallellt, vilket avsevärt minskar förluster orsakade av skuggning.

broken image

Stor tillförlitlighet:
Ökad hållbarhet: Takbeklädda Solpaneler erbjuder fördelen att eliminera behovet av cirka 30 meter samlingsskenor och lödfogar som finns i konventionella paneler. Denna minskning av skenorna leder till en minskning av skenfel, vilket främjar ett mer tillförlitligt och hållbart solpanelsystem.

Förbättrad mekanisk prestanda: Statiska och dynamiska belastningstester har visat att shingel-metoden ger exceptionell motståndskraft mot yttre krafter och överträffar konventionella solpaneler när det gäller brottmotstånd. Inga ytterligare mikrosprickor och effektförsämringen är <0,5 % efter ett mekaniskt belastningstest på 8100Pa vid rumstemperatur.

broken image

Lägre driftstemperatur: Shingling-produkter fungerar vid en lägre temperatur än vanliga solpaneler och fungerar mer effektivt. Takbeklädda Solpaneler arbetar vid en temperatur på 42,3±2℃, men vanliga halvskurna produkter fungerar vid en temperatur på 45±5℃, så kvaliteten på Takbeklädda Solpaneler är bättre och effektiviteten högre.

broken image

Grönt och ekologiskt: Takbeklädda Solpaneler är mer miljövänliga än vanliga

solpaneler. Takbeklädda Solpaneler är fluorfria och låga på bly, de är mer miljövänliga och ersätter 0,3 kg metallband med lim. De minskar modulens blyinnehåll med mer än 60 %, använder inget lödband och använder mindre samlingsskena.

broken image

Vacker estetik:
Rent och elegant utseende: Takbeklädda Solpaneler har en strömlinjeformad design som eliminerar synliga kretsar, vilket ger dem ett modernt och attraktivt utseende som förstärker deras gatuattraktion.

Solpanelstekniken går ständigt framåt, och Takbeklädda Solpaneler ligger i framkant av detta framsteg. De erbjuder exceptionell prestanda, tillförlitlighet och estetik, vilket gör dem till det bästa valet för att utnyttja solenergi.

Shingled-tekniken utvecklas snabbt, och kostnaden närmar sig den för konventionella moduler. Dessa paneler omfamnas brett i länder som Europa, Australien, Korea och Japan! Maysun Solar, en mycket erfaren PV-modultillverkare med 15 års branschexpertis, erbjuder stolt ett varierat utbud av helsvarta Takbeklädda Solpaneler i olika storlekar.

Projektet ligger på taket av ett hus i Sverige och produkten är Maysun Solar’s Maysun Solar 400-420W MONO Full Black PERC Shingled 1-6Cut 210mm

Projektbilder från MaySuns installatörskunder, klicka på bilderna för mer produktinformation:

broken image
broken image
broken image

Ett annat projekt ligger också på taket av ett hus i Sverige och produkten är Maysun Solar’s Maysun Solar 400-420W MONO Full Black PERC Shingled 1-6Cut 210mm

broken image
broken image

Sedan 2008 har Maysun Solar specialiserat sig på att producera högkvalitativa solcellsmoduler. Vi har ett brett utbud av shingled, halvskurna och IBC-solpaneler att välja mellan, och de erbjuder överlägsen prestanda och snygg design som smälter in perfekt med alla byggnader. Maysun Solar har framgångsrikt etablerat kontor, lager och långvariga relationer med utmärkta installatörer i många länder! Vänligen kontakta oss för de senaste modulofferterna eller eventuella PV-relaterade förfrågningar.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image