Svarta solpaneler: En perfekt kombination av energi och estetik

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

Med framväxten av förnybar energi har solenergi väckt stor uppmärksamhet som en ren och hållbar energiform. Traditionella blå solpaneler är funktionella men något trista till utseendet. Under de senaste åren har dock svarta solpaneler varit en populär mainstream-produkter i Europa, speciellt Norden, vet du varför?

Innan vi diskuterar detta skäl måste vi först klargöra skillnaden mellan monokristallina och polykiselpaneler:

Polykristallina paneler är mindre effektiva eftersom vissa kristaller bildas under tillverkningsprocessen. Dessa kristaller gör det svårare för elektroner att flöda genom cellen. Å andra sidan gör avsaknaden av kristallbildning i mono PERC-paneler att elektroner kan flöda lättare, vilket gör att dessa paneler effektivare Eftersom de är mer effektiva är de också dyrare. Dessutom är monokristallina paneler mörkare i färgen, medan polykristallina paneler har en traditionell blå färg.

broken image

Medan traditionella monokristallina paneler fortfarande använder svarta solpaneler med vita baksidor. Nedan ser du skillnaden. Bilden till vänster visar en traditionell monokristallin silikonpanel på nära håll. Bilden till höger visar hela arraypanelen med det svarta arket, som är helsvart solpanel.

broken image

Fördelar med svarta (monokristallina) solpaneler framför polykristallina solpaneler (blå):

Högre effektivitet:
När det gäller solpanelseffektivitet gör inriktningen av kiselkristaller solpaneler mer effektiva. När du installerar solpaneler krävs i allmänhet mindre svarta solpaneler än blå solpaneler, och de kommer att producera samma mängd solenergi y, vilket gör svart solpanel paneler ett mer genomförbart alternativ för att spara utrymme.

Absorbera mer ljus:
Förutom att solpaneler är mer effektiva, absorberar svarta solpaneler mer solljus än andra typer av solpaneler. Detta betyder att svarta solpaneler är mer kapabla att absorbera mer solljus, vilket betyder att de kommer att generera mer solenergi.

Mer värmebeständig:
Monokristallina solpaneler presterar bättre vid höga temperaturer. När det gäller solceller minskar mängden producerad solenergi när temperaturen stiger. En helsvart solpanel kommer dock att uppleva mindre dämpning av solenergin än andra typer av solpaneler.

Mer vacker:
För vissa arkitektoniska projekt eller designstilar kan svarta solpaneler ge högre estetiska krav.För arkitekter och husägare som bryr sig om utseende och design är svarta solpaneler ett bättre val eftersom de är mer i harmoni med byggnadens övergripande utseende.

broken image

Nu, med teknikbytet, dyker det upp svarta, svarta solpaneler på marknaden, de har nästan inga vita rutnätslinjer i utseende, så det ser vackrare och mer stämningsfullt ut.

Användningsområden för svarta svarta solpaneler:

Byggnads yttervägg: Helsvarta paneler kan användas som en del av byggnadens yttervägg för att ge en unik visuell effekt till byggnaden. Denna appliceringsmetod realiserar inte bara energianvändningen, utan ger också byggnader fler funktioner och estetiska egenskaper eling .

broken image

Den verkliga bilden skickad av MaySuns installationskund, klicka på bilden för att veta mer

Byggnadstak: Helsvarta solpaneler kan monteras på tak för att ge elektriskt stöd till bostäder och kommersiella byggnader. Jämfört med traditionella solpaneler är de helt svarta solpanelerna bättre integrerade i byggnadens övergripande design, vilket gör ro av inte längre bara ett funktionsområde.

broken image

Projektet ligger intill en sjö i sverige, klicka på bilden för att veta mer

Biltak: Med elfordonens popularitet kan helsvarta solpaneler appliceras på bilens tak för att ge extra strömförsörjning till elfordon, utöka körräckvidden och minska beroendet av traditionella energikällor.

broken image

Vårt företag erbjuder ett brett urval av solcellspaneler, inklusive ett stort antal av alla svarta och svarta ramkonstruktioner. Dessa solcellspaneler har inte bara högeffektiv energiomvandlingsförmåga, utan uppvisar också en enastående design. Oavsett om det är i byggnadsintegrerade projekt eller höga -slutmarknadens behov kan våra solcellspaneler möta kundernas krav och ge kunderna pålitliga solenergilösningar av hög kvalitet.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

broken image
broken image
broken image