Känner du till PV-kraftproduktion och elproduktion?

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

PV-kraftgenerering använder solljus och använder solceller för att omvandla ljusenergi till elektrisk energi. PV-kraftgenerering består av tre huvuddelsystem: PV-array, DC-AC-omvandlare (växelriktare) och batterienergilagringssystem.

broken image

PV Power Generation är ett system som använder den fotoelektriska effekten för att omvandla energi från solen till elektricitet. Denna process är baserad på effekten av PV-cellen.

Med hjälp av solpaneler förvandlar den ljus direkt till likström. Sedan ändrar en omvandlare denna likström till växelström. Nätet eller andra platser som behöver ström använder då denna växelström.

Specifikt är PV-modulen kärndelen i PV-panelen, som består av flera solpaneler. När solljus träffar en PV-panel kan fotonerna excitera elektroner och bilda en elektrisk ström.

Panelerna är förbundna med ledningar mellan anoden och katoden. De monteras i serie eller parallellt för att bilda en PV-matris. Strömmen skickas till växelriktaren genom en kabel för konvertering.

Växelriktare ändrar likström som en PV-matris gör till växelström så att den kan användas i ett hem, företag eller elnätet. I vissa fall måste den elektriska energin som genereras av solcellspaneler lagras i industriella staplar. Så PV-paneler är ofta ihopkopplade med energilagringssystem så att de kan fortsätta att skicka ström till nätet på natten eller när vädret är dåligt.

broken image

Den huvudsakliga utrustningen som krävs för PV-kraftgenerering inkluderar:

1. PV-paneler: konvertera solljus effektivt till elektricitet.

2. Växelriktare: Konverterar likström till växelström för att möta strömkraven inomhus.

3. Batterienergilagringssystem: Det kan väljas enligt faktiska behov för att realisera energilagring av PV-kraftgenerering.

4. Fäste och ram: Stödramen och stödstrukturen som används för att installera PV-paneler.

5. Kablar och kopplingsdosor: anslut och överför PV-paneler, växelriktare och batterienergilagringssystem.

broken image

För att beräkna PV-kraftgenerering måste vi beakta faktorer som arrayens installerade kapacitet, solljustid och temperatur. Formeln för att beräkna PV-kraftgenerering är: PV-kraftgenerering = installerad kapacitet för PV-panel gånger total solstrålning gånger energigenereringseffektivitet för PV-moduler.

Den totala mängden solstrålning kan uppskattas enligt geografisk plats__ och meteorologiska data. Energigenereringseffektiviteten för PV-moduler beror på PV-panelernas design och kvalitet.

PV-kraftproduktion är den totala mängden el som genereras av ett PV-kraftverk, vanligtvis mätt i kilowattimmar (kWh).

Den grundläggande formeln för att beräkna PV-kraftgenerering är:

PV-kraftgenerering = installerad kapacitet för PV-paneler × total solstrålning × energigenereringseffektivitet för PV-moduler

PV-kraftgenerering förklaras enligt följande:

Placerad kapacitet för PV-paneler: storleken på PV-panelen placerad i ett PV-kraftverk, vanligtvis mätt i watt (W). Till exempel är ett 10 kilowatt PV-kraftverk 10 000 watt.

Solstrålningsintensitet: Solstrålningsintensiteten avser den solenergi som tas emot per tidsenhet och ytenhet. Det uttrycks vanligtvis som den mottagna solenergin per timme per ytenhet (kWh/m2/h). Solinstrålningens intensitet beror på faktorer som geografiskt läge, årstid, väder och tid.

Effektivitet hos PV-moduler: Effektiviteten hos en PV-modul indikerar dess förmåga att omvandla solenergi till elektricitet. Effektiviteten hos en PV-modul uttrycks vanligtvis i procent, vilket indikerar omvandlingen av infallande solljus till elektricitet. Olika typer av PV-moduler har olika effektivitetsnivåer, med typiska verkningsgrader på mellan 15 % och 20 %.

Installerad kapacitet för ett PV-system: Den installerade kapaciteten för ett PV-system avser den totala effekten hos de solpaneler som är installerade i systemet. Det uttrycks vanligtvis i kilowatt (kW) eller megawatt (MW). Den installerade kapaciteten beror på antalet solcellspaneler och effekten av varje panel.

Elproduktionstid: Elproduktionstiden hänvisar till den tidpunkt då solcellssystemet faktiskt fungerar och genererar el. Det kan vara timmar per dag eller timmar per år, beroende på dina behov och mål. Generationstiderna påverkas av väder, årstid, systemunderhåll och rengöring och andra faktorer.

Kraftgenereringsformel måste vara uppmärksam på:

Denna formel är en förenklad beräkningsmetod, endast med tanke på de grundläggande faktorerna. I verkliga applikationer måste saker som effekten av temperatur på PV-paneler, skuggning, lutningsvinkel, areaanvändning och systemförluster tas med i beräkningen för att få mer exakta uppskattningar av kraftproduktionen.

broken image

Exempel på kraftgenereringsformel:

Den installerade kapaciteten för ett solcellskraftverk är 100 kilowatt, den genomsnittliga totala solstrålningen i detta område är 1500 kWh/m2/år och energiproduktionseffektiviteten för solcellsmoduler är 18 %. Så här tar du reda på hur mycket el den gör varje år:

PV elproduktion = 100kW × 1500kWh/m2/år × 18% = 27000kWh/år

Därför kommer detta PV-kraftverk att kunna generera 27 000 kWh avel per år Den faktiska elproduktionen kommer att påverkas av faktorer i faktisk drift, såsom väder, temperatur, förlust, komponentåldring, etc.

Som tillverkare av solcellsmoduler med 15 års yrkeserfarenhet kan Maysun Solar förse dig med solpaneler av hög kvalitet Klicka på knappen nedan för att kontakta oss och få en produktoffert.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image