Maysun Solar introducerar MOS bypass-omkopplare: En innovativ applikation för PV-modulskuggningsproblem

· Nyheter om Maysun Solar

Varför behöver man en MOS bypass-omkopplare?

Innan vi kan förstå MOS bypass-omkopplare och bypass-dioder måste vi först känna igen ett fenomen som ofta uppstår när PV-anläggningar färdigställs och tas i bruk – hot spot-effekten. Hotspot-effekten syftar på:

Under själva användningen av ett PV-system kan solceller som är skuggade av olika anledningar inte generera elektricitet, och i den övergripande seriekretsen behandlas de celler som inte kan generera elektricitet som belastningar (motstånd) som förbrukar ström i krets för att generera värme. Detta fenomen, där en stor mängd värme genereras på grund av att cellerna är skuggade, kallas hot spot-effekten.

Om den lämnas obehandlad kommer hot spot-effekten att få solceller att brinna upp under intensiv värme.

Denna effekt kan allvarligt skada solceller. En del av energin som produceras av de upplysta solcellerna kan förbrukas av de skuggade cellerna. För att förhindra att solceller skadas av hot spot-effekten är en vanlig lösning att koppla en bypass-diod parallellt mellan de positiva och negativa polerna på solcellsmodulen för att förhindra att energin som produceras av den upplysta modulen förbrukas av den skuggade. modul.

broken image

The Old solution: Bypass diode

En bypass-diod är en konventionell lösning inbyggd i en PV-modul för att mildra de negativa effekterna av partiell skuggning och för att öka den totala energiproduktionen.

Även om bypass-dioder har visat sig vara effektiva i vissa fall, har de några nackdelar:

Spänningsfall: Vid aktivering orsakar bypass-dioder ett spänningsfall som kan påverka solcellssystemets totala effektivitet. Detta spänningsfall kan leda till lägre uteffekt, särskilt i delvis skuggade förhållanden, vilket minskar modulens prestanda.

Begränsad effektivitet i komplexa skuggningsscenarier: Bypass-dioden är effektiv när solcellsmodulerna är delvis skuggade. I mer komplexa skuggningsscenarier med flera skuggade områden kanske bypass-dioder inte är den bästa lösningen. I dessa fall kan även energiförlust uppstå, vilket kan minska modulens prestanda.

Således kommer bypass-dioder, även om de är användbara i konventionella situationer, fortfarande bristfälliga när det gäller energieffektivitet och anpassningsförmåga.

broken image

Den nya lösningen: MOS bypass-omkopplare

Mason Solar introducerar MOS bypass-omkopplare för att ge ett nytt perspektiv på att optimera PV-moduler för skuggsituationer. Jämfört med bypass-dioder har MOS bypass-omkopplare några unika fördelar:

Energieffektivitet: MOS bypass-omkopplare är spänningsstyrda enheter, medan tvåfasdioder och trioder är strömstyrda enheter, vilket gör MOS bypass-omkopplare mer energieffektiva.

Hög effektivitet: MOS bypass-omkopplare erbjuder högre energiomvandlingseffektivitet än bypass-dioder. Deras design och egenskaper minimerar prestandaförlust, även i komplexa skuggade scenarier. Detta resulterar i högre kraftgenerering och förbättrad övergripande systemprestanda.

Snabb respons: MOS bypass-omkopplare har en kort responstid på förändringar i ljus och mörker, vilket gör att de snabbt kan anpassa sig till ändrade ljusförhållanden. Denna flexibilitet säkerställer oavbruten kraftgenerering och minimerar effekten av skuggor på modulens prestanda.

Flexibilitet: Till skillnad från bypass-dioder som fungerar i diskreta delar av modulen, kan MOS bypass-omkopplare integreras individuellt i varje enhet eller grupp av enheter. Denna flexibilitet möjliggör mer exakt hantering av skuggeffekter och maximerar kraftgenereringspotentialen.

Tillförlitlighet: MOS bypass-omkopplare har bara en majoritet av strömbärare involverade i konduktiviteten, medan med två dioder och trioder är både en majoritet och en minoritet av strömbärare involverade i konduktiviteten, så MOS bypass-omkopplare är mer termiskt stabila och mindre benägna att överhettas . Denna egenskap bidrar till PV-modulens högre tillförlitlighet och längre livslängd.

broken image

Maysuns applicering av MOS bypass-omkopplare

Genom att ersätta bypass-dioden med ett MOS bypass-omkopplare kan Maysun ge dig en bättre produktupplevelse:

Maximera kraftgenereringen: MOS bypass-omkopplare maximerar effekten som produceras av PV-modulen i närvaro av skuggning, vilket gör det mer energieffektivt och säkrare att använda PV-modulen i närvaro av skuggning.

Endast en kopplingsdosa krävs: Installationen av MOS bypass-omkopplare eliminerar behovet av en kopplingsdosa i modulen, vilket bara lämnar kopplingsdosan med ledningstrådar i båda ändar.

Större hållbarhet: MOS bypass-omkopplare är mindre än andra dioder och trioder och kan förpackas med enheten för bättre skydd, vilket ökar deras hållbarhet.

Mer anpassningsbara: MOS bypass-omkopplare är mer anpassningsbara som elektriska omkopplare som kan leda i både framåt och bakåt, vilket hjälper till att maximera kraftgenereringen.

VenuSun Solar Panel

Maysun Solars ersättning av bypass-dioder med MOS bypass-omkopplare representerar ett betydande framsteg när det gäller att optimera effektiviteten hos PV-moduler i skuggningsscenarier. Medan bypass-dioder är traditionella lösningar med sina egna fördelar, har MOS bypass-omkopplare högre prestanda, högre energiomvandlingseffektivitet och är mer anpassningsbara och lämpliga för komplexa skuggningsscenarier.

Sedan 2008 har Maysun Solar fokuseratpå produktion av olika solcellsmoduler, och inom en snar framtid kommer VenuSun-produkter med MOS bypass-omkopplare att finnas tillgängliga. Maysun Solar kommer alltid att sträva efter större framsteg inom solcellsindustrin med innovativt tänkande som bryter igenom traditionen.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image