Är glaset på solcellspaneler känsligt för skador?

· Om solcellssystem

Solcellspaneler består av en teknisk produkt som består av en cell, EVA-bakgrund, glasplattor och andra komponenter som pressas ihop. Alla bör vara uppmärksamma på skyddet av solcellspanelen under inköpet och transport- och installationsprocessen, annars kommer det att leda till att glaset i solcellspanelen går sönder, vilket kommer att leda till onödiga kostnadsförluster. Sedan kommer den här artikeln att lista några av de orsaker som gör att glasunderlaget på solcellspaneler går sönder, för att få alla att vara uppmärksamma på skyddet av solcellspaneler.

broken image

Egenskaper hos solcellsglaspaneler:

Solcellsglas har hög överföringsgrad för solenergi, låg absorptionsgrad, låg reflektionsgrad och hög hållfasthet. Solcellglasets kvalitet är direkt avgörande för solcellsmodulernas produktprestanda, effektivitet och livslängd, så den tekniska certifieringen av solcellsglas är strängare och mer komplicerad.


Orsaker till brott på glasets baksida:


1. Konstruktionsfaktorer
Under solcellsdrift rör modulens yta oavsiktligt vid vassa föremål under hanteringen av solcellsmoduler.
Konstruktionen och installationen av kraftverket under byggperioden är inte standardiserad, vilket gör att komponenterna stöter på varandra.
Vid justering av solcellsmodulens installationsposition användes fel metod för att knacka modulen.
2. Miljöfaktorer
Bergets solcellskraftverk på grund av den komplexa terrängen har berget fallit stenar, krossat modulens glas.
En del av markens natur är på den mjuka sidan, konsolfundamentet sjunker, vilket orsakar konsoldeformation, eftersom konsolen genom tryckblocket och modulen fixeras, utsätts modulen för stress, kantramens extrudering orsakade att glaset gick sönder.
På platser där det finns sandstormar och dåligt väder, om hela konsolfundamentet inte är särskilt stabilt, lyfts komponenterna lätt upp och orsakar att hela glaset krossas efter att ha fallit.

broken image

3. Komponentfaktorer
Komponenterna är tillverkade av härdat glas, som har en viss självförstörelsehastighet. Dessutom, om det finns kvalitetsfel, såsom stenar, orenheter, bubblor och andra defekter, särskilt orenheter i glaset, är den svaga punkten i härdat glas, är också en spänningskoncentration, termisk expansion och sammandragning av den hårda miljön, benägna att självexplosion; trots detta har branschen också en viss konventionell visdom, vissa batteritillverkare för att möta den objektiva verkligheten, vilket gör att glasleverantörer kan tillhandahålla härdat glas har en viss hastighet av självexplosion. (vanligtvis 0,03 %).
Dessutom, om det finns en hot spot-effekt inuti modulen, vilket resulterar i höga lokala temperaturer, kommer modulglaset också att producera självexplosion på lång sikt.
4. Andra faktorer
Solcellsprojekt och distribuerade kraftverk som installeras i byar och på landsbygden, där barn ofta leker och leker omkring, kan leda till att glaset splittras.

broken image

Risker med krossade glasbaksida

När glaset krossas minskar solcellsmodulens säkerhetsskydd och vattenånga, fukt och regnvatten kan lätt tränga in, vilket orsakar interna kortslutningar och allvarligt påverkar kraftverkets driftsäkerhet.

Maysun Solar använder särskilt härdat glas i sina solcellsmoduler. Hårdgörningen av glaset syftar till att öka glasets styrka mot påverkan från vind, sand och hagel och till att ge solcellerna ett långsiktigt skydd. Härdningen av panelglas utförs genom att glaset värms upp till cirka 700 °C i en horisontell härdningsugn och kyls snabbt och jämnt med hjälp av kall luft för att skapa en jämn tryckspänning på ytan och en dragspänning på insidan, vilket effektivt förbättrar glasets böjnings- och slagtålighet. Efter härdning av panelglaset kan glasets hållfasthet ökas 4-5 gånger jämfört med normalt glas.

Maysun, som en professionell PV-modultillverkare med 15 års erfarenhet, har ett brett utbud av höghållfasta PV-paneler, välkommen att klicka på knappen för att fråga eller bläddra bland våra produkter.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image