Konstruktion av solcellspaneler av solcellssvetsband

· Om solcellssystem

Den viktigaste delen av en solcellspanel är en liten cell som svetsas ihop med solcellssvetsband och som omvandlar ljusenergi till elektricitet. Känner du till cellens anslutning och den viktiga rollen att ta emot strömflödet från solcellssvetsbandet? I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips om solcellssvetsband.

broken image

Vad är fotovoltaisk tejp?

Fotovoltaisk tejp är ett slags tennbelagd kopparband som består av metalliskt tenn och metallisk koppar. Det är en ledande blytejp för solceller. Det kommer att transportera den elektriska energi som omvandlas från ljusenergi på cellen till den elektriska utrustningen, och det har också en viss värmeavledningseffekt som påverkas av strömmen och spänningen. Därför är det en av de viktiga komponenterna i solcellspaneler. Kvaliteten på solcellssvetsbandet är relaterad till solcellsmodulernas effektöverföringseffektivitet och livslängd. Utseende storlek, mekaniska egenskaper, ytstruktur, resistivitet och andra prestandaindikatorer för solcellssvetsband påverkar effektiviteten i solcellsströmproduktionen. Högkvalitativ PV-tejp förbättrar inte bara kraftproduktionseffektiviteten avsevärt, utan minskar också fragmenteringsgraden för PV-paneler på grund av den högkvalitativa anslutningskapaciteten.
De viktigaste materialen i solcellslödband är: kopparbasmaterial, beläggning av tennlegering och flussmedel. Arbetstagarna applicerar i allmänhet ett kontinuerligt och enhetligt lager av smältpunktslegering på ytan av kopparbandet med en fastställd specifikation med hjälp av en specialiserad metod för att skapa ett solcellsband som uppfyller kraven för användning.

broken image

Vilka typer av solcellsband finns tillgängliga?


De viktigaste typerna av solcellsband som finns på marknaden idag kan delas in i sammankopplingssvetsband och samlingsskenorband enligt deras användningsriktning.
Förbindelsesvetsband är ett förtinnat lödband som används för att ansluta solceller och samla in och överföra strömmen från solceller. Den är ansluten till cellens främre nätlinje och bakre nätlinje och förbinder de positiva och negativa polerna i angränsande celler, vilket bildar en seriekrets för att överföra den elektriska energin från cellerna till den elektriska utrustningen. busbar-remsan förbinder batteristrängarna med kopplingslådan för att åstadkomma ett fullständigt strömkretsflöde.
Det är uppenbart att mängden förbrukningsmaterial som används för sammankopplingstejp vida överstiger den för diskbänksband.

broken image

Svetsremsor för sammankoppling kan delas in i:
1. Konventionella lödband
Lämpliga för konventionella komponenter och uppfyller behoven hos konventionella komponenter.
2. MBB-lödband
Lämplig för moduler med flera grindar, tunnare än konventionell tejp, ju mer västlig grindlinjen är, vilket minskar tejpens maskningsområde på cellen och förbättrar utnyttjandegraden. Samtidigt gör det celltäthetsfördelningen jämnare och modulens effekt ökar uppenbarligen.

broken image

3. Svetstejp för låg temperatur
Lämplig för HJT-cellmoduler, den kan åstadkomma svetsning vid låg temperatur, vilket bidrar till att minska splitterfrekvensen för solcellsceller.
Det finns andra svetsband med lågt motstånd och formade svetsband.

Svetsband för bussbars kan delas in i följande kategorier:
1. Svetsband för staplade kakelplattor
Lämplig för staplade kakelmoduler, denna typ av tejp är tunn och låg hållfasthet, hög densitet av staplade kakelmoduler, kan vändas för att uppnå en liten version utan att öka cellfragmenteringshastigheten, kan engageras för att förbättra effekten per ytenhet av cellen.
2. Stämplad svetstejp
Den är tillämplig på den staplade kakelmodulen och har en ytterligare process som bygger på det staplade kakelsvetsbandet. Syftet är att göra ett ihåligt svetstejp i mittdelen för anslutning av celler av typen staplade kakel.

3. Svart svetstejp
Den är lämplig för helt svarta moduler och är färgmatchad enligt modulens utseendekrav för att hålla svetstejpens färg i överensstämmelse med modulens ram och cellernas utseende, för att uppnå syftet med estetik och minska optisk förorening.

Konventionella och böjbara tejper finns också tillgängliga.

broken image

Maysun Solar, som är en tillverkare med 15 års erfarenhet av produktion av solcellsmoduler, erbjuder olika typer av solcellsmoduler för inköp. Klicka på knappen nedan för att göra en förfrågan! Du kan också besöka vår webbplats för mer textinformation.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image