Har du läst någon av dessa falska nyheter om PV?

· Om solcellssystem

Maysun har samlat några av de mest spridda budskapen på internet och förklarat dem.

1. PV-föroreningar

När det gäller solcellsindustrin finns det ingen brist på människor som anser att detta är en industri med "hög förorening och hög energiförbrukning", för produktionsprocessen för solcellsmoduler av kristallint kisel kommer att producera ett stort antal föroreningar, vilket strider mot den ursprungliga avsikten med grön utveckling.
Men vi måste inse att det är två helt olika begrepp att ha föroreningar och att orsaka föroreningar. Föroreningar orsakas endast om föroreningarna inte bortskaffas. Omvänt, om de bortskaffas lagligt kan de inte kallas miljöföroreningar. När det gäller lagar och förordningar anses det att det inte föreligger någon förorening så länge som utsläppsnormerna uppfylls. Återvinningsverksamheten för solceller mognar också gradvis, klicka på knappen nedan för att läsa mer.

Vissa människor säger att solceller är ljusförorenande och orsakar yrsel och andra obehag. Men i själva verket bygger solcellerna på absorption av solenergi för att generera elektricitet, och på det hela taget absorberar de mer och reflekterar mindre. Källan till ljusförorening är synligt ljus, och cellerna i solcellsmodulens interna elproduktionsenhet absorberar synligt ljus och omvandlar det till elektricitet, vilket ytterligare minskar reflektionen av synligt ljus. För det andra installeras solpaneler i allmänhet på taket eller på öppen mark, vilket innebär att den omgivande miljön och människorna inte påverkas.

broken image

2. PV upptar mark

Markresurser är knappa i de europeiska länderna, och centraliserad PV täcker ett stort område, vilket innebär att markgodkännande och andra förfaranden är mer komplexa och tidskrävande, medan tak, väggar och andra lätt att installera och har ekonomiska, så den europeiska regionen för att installera huvudsakligen distribuerad PV. Nyliga europeiska initiativ för att förkorta godkännandeprocessen för solcellsprojekt på tak, obligatorisk installation av solceller på specifika tak inom relevanta tidsfrister. Dessutom har EU:s "plan för digitalisering av energisystemet" föreslagit att man i infrastrukturen ska öka investeringarna med 565 miljarder euro för att främja kommersiella och industriella solceller, solceller för hushållen, bilar utan koldioxidutsläpp och andra projekt.

broken image

3. PV skadar jordbruket

Faktum är att "solceller + jordbruk" är en framväxande affärsmodell för solcellsbaserad elproduktion, är också ett slags solcellsbaserat sammansatt elproduktionsprojekt. Denna modell löser problemet med att solcellskraftverk och jordbruk konkurrerar om mark, och uppnår flera användningsområden för en plats i jordbruksproduktionsprocessen, vilket ger ett starkt tekniskt stöd för en hållbar utveckling av jordbruket och solcellsindustrin. Förutom att bli självständiga och självförsörjande när det gäller energi kan jordbruken faktiskt också producera överskottsenergi (i stället för att använda den för eget bruk), som kan säljas till det nationella nätet.

4. Solenergi är inte hållbar

Av de förnybara energikällorna är solenergi utan tvekan den mest hållbara. Solenergi är en ren och förnybar energikälla som inte orsakar föroreningar. För varje kilowatt el som produceras under en timme minskar till exempel cirka 700 gram frigjord koldioxid. Solceller är en teknik som gör det möjligt att producera energi på ett hållbart sätt, utan resursslöseri och med låga distributions- och underhållskostnader.
Det finns inga utsläpp av växthusgaser i samband med solcellsbaserad elproduktion och, viktigast av allt, det är en utmärkt investering för att minska elkostnaden. Även i utvecklingen av växthusjordbruket under de senaste åren har den tekniska modellen för att kombinera solenergi med jordbruksväxthus kunnat förbättra hållbarheten i växthusens prestanda.

broken image

5. Solceller är dyra och investeringen lönar sig inte.

Solcellsanläggningar är en investering med långsiktiga fördelar för bostäder och företag och har icke försumbara fördelar både inom hushålls- och industrisektorn. Även om investeringskostnaderna är höga när man köper solceller i förväg har flera länder relativa incitament och vi kan också välja en nätansluten modell och sälja överskottsel till staten.
På senare tid har priset på solcellspaneler fortsatt att sjunka och den genomsnittliga livslängden för ett solcellssystem är över 20 år. I takt med att investeringskostnaden sjunker kommer dess avkastning att öka år för år och återbetalningstiden kommer att minska ytterligare.

broken image

Det finns många fler fördomar och rykten om solcellssystem än vad vi kan förklara här, men vi hoppas att du kan se att kärnan i solceller är att tillhandahålla ren energi av god kvalitet och att uppnå målet om koldioxidneutralitet.

Som tillverkare av solcellsmoduler med 15 års erfarenhet i branschen har Maysun Solar kontor och lager i många länder och har etablerat långsiktiga relationer med många utmärkta installatörer. Kontakta oss gärna för att få de senaste moduloffren eller för frågor om solcellsanläggningar.

Du kanske också gillar.

broken image
broken image
broken image