Hur kan jag minska risken för skador på mitt solcellssystem?

· Om solcellssystem

Fotovoltaisk elproduktion är ett tekniskt verktyg för ett grönt och koldioxidsnålt liv. Solcellssystem består av en rad olika utrustningar, t.ex. solcellspaneler, kablar och växelriktare, och är känsliga för en rad olika faktorer, särskilt naturliga faktorer. I den här artikeln diskuteras några åtgärder för att hantera naturliga faktorer.

1. Det är viktigt att välja plats för kraftverksprojekt.

Varje regnperiod har många områden större chans till kraftiga regn och översvämningar. Enligt statistiken, när solcellskraftverken i dessa områden drabbas av vattenblåsor, förutom att vissa solcellskomponenter fortfarande kan räddas tillbaka, är den elektriska utrustningen i princip förstörd. Därför är det viktigt att undersöka och välja platsen för kraftverksprojektet. När man väljer en plats för ett kraftverk måste man ta omfattande hänsyn till de administrativa kraven för val av plats för solcellsanläggningar, klimatförhållanden såsom solljusresurser, geografiska och adressförhållanden, hydrologiska förhållanden, atmosfärisk kvalitet, transportförhållanden och förhållanden för kraftöverföring. Viktigast är att man vid placeringen av kraftverk i möjligaste mån undviker orkaner, tornados, jordbävningsbenägna områden och översvämningsområden.
När det gäller hydrologiska förhållanden bör man ta hänsyn till maximal kortsiktig nederbörd, vattendjup, översvämningsnivåer, dräneringsförhållanden etc. Dessa faktorer påverkar direkt monteringssystemet, utformningen av monteringsbasen och monteringshöjden för den elektriska utrustningen i solcellssystemet. Samtidigt bör man vid takprojekt ta full hänsyn till takets belastningskapacitet.

broken image

2. Val av rätt PV-fäste

Vindmotståndet hos solcellsanläggningar bestäms till stor del av solcellsmonteringen. I teorin är det maximala vindmotståndet för solcellsfästen 216 km/h, och det maximala vindmotståndet för solcellsspårningsfästen är 150 km/h (större än 13 tyfoner). För att motstå tyfoner måste man först och främst ha mycket starka solcellsmontage. Därför måste solcellsanläggningar förstärka sina fundament och fästen samt se till att modulernas ramar är starka. Detta kräver en målinriktad utformning av platsen, strikt kontroll av produktkvaliteten och rimliga beräkningar av vind- och snötryck. När det gäller skydd mot nedsänkning bör man å andra sidan inte öka höjden på fästet enbart genom att ta hänsyn till vattentåligheten. Även om detta ger ett skydd mot översvämning ökar kostnaden avsevärt, och sådana extrema förhållanden är fortfarande sällsynta i dagsläget. Man bör därför i högre grad överväga att tillhandahålla dräneringsmöjligheter i enlighet med lokala meteorologiska och hydrologiska förhållanden eller att installera ytterligare tillfälliga dräneringsmöjligheter i händelse av kraftiga regn.

broken image

3. Upprättande av dräneringsanläggningar

På grund av den kraftiga och koncentrerade nederbörden i vissa områden vid vissa tider på året är det svårt att undvika kraftiga regn även om vissa solcellsanläggningars monteringar är byggda högt och placerade mycket omsorgsfullt. Till exempel byggs fiske- och solcellsanläggningar och flytande solcellsanläggningar (FPV) ovanpå vatten, och när kraftiga regn höjer vattenytan kommer panelerna att skadas. Om det överflödiga regnvattnet kan dräneras i tid vid denna punkt kommer det inte att leda till att panelerna dränks. Det är därför viktigt att man tar hänsyn till dräneringsförhållandena, och det mest effektiva sättet att göra detta för närvarande är att lägga till ett vetenskapligt dräneringssystem.
För den allmänna lutande takfamiljen distribuerade solcellskraftverk, på grund av sin egen dräneringskapacitet, kommer i allmänhet inte att visas överdrivna mängder vatten, effekten av kraftiga regn kan vara försumbar. Kraftverk med platt tak är dock relativt lågt monterade, så om det regnar för mycket är det troligt att panelerna blir genomblöta av regnet. För att förhindra överdriven vattenansamling på platta tak och bildandet av små dammar kan därför ytterligare en uppsättning dräneringssystem installeras före kraftiga regn för att effektivt dränera vattnet.

broken image

4. Hur man på lång sikt kan motstå sand- och damminträngning.

Medelstora och stora solcellsanläggningar bör förenkla systemnätverk, följa en 25-årig underhållsfri design för systemdrift, realisera effektiv drift och underhåll i ett senare skede, använda växelriktare med IP65-skyddsklass, realisera intern och extern miljöisolering, hålla enheterna i en stabil driftsmiljö, övervaka, driva och underhålla, hantera och larma från tid, utrymme och utrustning på flera nivåer och i flera dimensioner, och minska påverkan av temperatur, sand, saltspray etc. från tekniska medel. Den yttre miljöns inverkan på enhetens livslängd.
Samtidigt kan solcellsanläggningar också använda strängomriktare med helt sluten naturlig värmeavledning, som kan motstå sand- och dammattacker under lång tid utan att påverka solcellsanläggningens elproduktion och livslängd.
För mer information om installation av växelriktare och försiktighetsåtgärder kan du läsa den här artikeln.

broken image

5. Köp en lämplig försäkring.

Nu på marknaden för sådan solcellsutrustning i driften av processen för naturkatastrofer eller oväntade olyckor som orsakas av egendomsskador, finns det redan en motsvarande försäkring för att minimera risken för solcellsutrustning i drift, för att effektivt skydda solcellsinkomstens hållbarhet.
Vi måste förstå att PV-försäkringstäckningen innehåller följande tre huvudtyper av försäkringar: egendomsförsäkring, ansvarsförsäkring, kvalitetsförsäkring. För att minska de oundvikliga förluster som orsakas av naturkatastrofer väljer allmänheten i allmänhet att köpa en egendomsförsäkring.

broken image

Att dessutom välja en solcellsprodukt med god prestanda och kvalitetssäkring är ett viktigt sätt att minska förlusterna i ett senare skede.
Maysun Solar, som är en tillverkare av solcellsmoduler med 15 års yrkeserfarenhet, kan förse dig med solpaneler av hög kvalitet. Du kan också kontakta oss för en produktoffert genom att klicka på knappen nedan.