Här får du råd om hur du köper ett solenergisystem

· Nyheter om Maysun Solar
broken image

Solceller är anordningar som omvandlar ljusenergi direkt till elektricitet genom den fotoelektriska eller fotokemiska effekten, där kristallina kiselsolceller som arbetar med den fotovoltaiska effekten är vanligast. Kvaliteten på solcellsmodulen kommer att vara direkt relaterad till energieffektiviteten i användningen, hur man köper solpaneler oroade vissa människor. Idag ska vi kortfattat presentera kunskapen om val av solpanel.

broken image

1. Vanliga typer av cellmoduler och jämförelse av omvandlingseffektivitet.

Solceller som för närvarande finns på marknaden delas in i amorft kisel och kristallint kisel. Kristallint kisel kan delas in i polykristallint kisel och monokristallint kisel, och icke-kristallina kiselkomponenter är huvudsakligen tunnfilmskomponenter. De tre materialens solcellskonverteringseffektivitet är följande: monokristallint kisel (upp till 18 % eller mer) > polykristallint kisel (ca 16 %) > amorft kisel (8-10 %). Jämfört med moduler av kristallint kisel är huvudproblemet med tunnfilmssolmoduler den låga fotoelektriska omvandlingseffektiviteten, den enorma modulyta som krävs för att omvandla samma mängd elektricitet och nackdelen med dålig stabilitet. Ur en övergripande synvinkel är det därför lämpligt att använda monokristallint kisel eller polykristallint kisel som solcellsmaterial, och den nuvarande marknadens huvudströmning är monokristallint kisel. Vi rekommenderar att du väljer monokristallina kiselpaneler med högre omvandlingseffektivitet.
När vi köper solceller är det solcellens effekt som står i fokus när vi köper solceller. Generellt sett är effekten av en solcellspanel direkt proportionell mot solcellsskivans yta. Solcellsskivans yta är inte exakt densamma som solcellspanelens yta, eftersom vissa solpaneler, även om de är stora, har stora luckor i arrangemanget av den enskilda solcellsskivan, och effekten av sådana solpaneler är inte nödvändigtvis hög.

broken image

2. Val av batterikapacitet för solceller

Efter installation av ett PV-system utanför nätet är den ingående energin i solcellssystemet extremt instabil, så det är i allmänhet nödvändigt att konfigurera batterisystemet för att det ska fungera. Solcellslampor och lanternor är inget undantag och måste ha batterier för att fungera. Valet av batterikapacitet följer i allmänhet följande principer: för det första lagras energin från solmodulerna så mycket som möjligt under dagtid, förutsatt att den kan tillgodose belysningsbehovet på natten, och samtidigt är det möjligt att lagra den elektriska energi som behövs för att tillgodose belysningsbehovet på natten under på varandra följande regniga dagar. Batterikapaciteten är för liten för att tillgodose behoven av nattbelysning, batterikapaciteten är för stor, å ena sidan är batteriet alltid i ett tillstånd av strömavbrott, vilket påverkar batteriets livslängd, samtidigt som det orsakar slöseri.

broken image

Batteriet är viktigt i ett off-grid-system. Solpanelen laddar lagringsbatteriet via regulatorn och lagringsbatteriet inverterar produktionen via off-grid-omriktaren för användning av användaren. Batterier för energilagring har en genomsnittlig livslängd på 5-8 år och måste bytas ut regelbundet, vilket gör att kostnaden för användningen är högre. Du kan välja ett nätanslutet solcellssystem genom att klicka på "Household PV: The difference between off-grid and grid-connected" för att få veta mer. Med tanke på det höga elpriset rekommenderas att nätanslutna system också åtföljs av ett motsvarande energilagringssystem för att utnyttja billig solel mer effektivt.

3. Val av solcellseffekt

Solcellens uteffekt Wp som vi talar om är uteffekten från en solcell under standardförhållanden för solbelysning, dvs.: 101-standard enligt Europeiska kommissionens definition, strålningsintensitet 1000 W/m2, atmosfärisk massa AM1,5 och celltemperatur 25 °C. Detta är inte den nominella uteffekten så länge det finns solljus, som vissa tror, eller till och med tror att solceller kan användas korrekt under lysrörsbelysning på natten. Detta innebär att en solcells utgångseffekt är slumpmässig och att utgångseffekten för samma solcell kommer att vara olika vid olika tidpunkter och på olika platser. Den faktiska effekten som genereras kan hittas i data för icke-standardiserade solinstrålningsförhållanden, och du kan avgöra vilken effekt du ska välja utifrån din egen dagliga elförbrukning och takyta.

broken image

Det är en bra idé att välja Maysun Solar för de kalla vintermånaderna. Vi har solpaneler av hög kvalitet som uppfyller dina behov, till exempel vårt TwiSun-sortiment med dubbelglasade moduler, som har en högre omvandlingsgrad och ser bättre ut.
Vi är en modultillverkare som grundades 2008 och har en omfattande yrkeserfarenhet. Om du är intresserad av att lära dig mer om solceller finns vi här för att hjälpa dig på alla sätt du behöver. Kontakta oss nu via WhatsApp och få en offert. Lita på oss, det är värt det!

broken image