Hur många olika typer av solpaneler finns det?

· Nyheter om Maysun Solar

Solpaneler är anordningar som omvandlar solstrålningsenergi direkt eller indirekt till elektricitet genom fotoelektrisk eller fotokemisk effekt genom att absorbera solljus, och huvudmaterialet i de flesta solpaneler är "kisel". De typer av solpaneler som lämpar sig bäst för den installation som beror på fastigheten och de önskade egenskaperna hos systemen. Några av typerna diskuteras närmare nedan:

Den definieras som den äldsta och mest utvecklade av alla tekniker som namnet antyder från en enda kontinuerlig kristallstruktur. Denna panel kan analyseras från solceller som kommer att visas som en enda platt färg. Kisels höga renhet orsakar monokristallina solpanelerhar högsta verkningsgrad med över 20 %. Den har högre effektutbyte, har ett lågt utrymme och håller längst. Den största fördelen med denna solpanel är att beakta att de lutar åt att vara betydligt mindre överdrivna av förhöjda temperaturer i jämförelse med andra paneler. Den största nackdelen med denna solpanel är att den kräver stora kostnader för installation och konstruktion. Kristallformatet för denna panel är tillverkning av stadig blå färg utan vinstmarkeringar så att den producerar ren och högsta effektivitet.

broken image

Den tillverkas genom att smält kisel hälls i en gjutning och på grund av konstruktionsmetoden för detta panelsystem kommer kristallstrukturen inte att bilda perfekt och göra gränser där kristallbildningen bryts. Det ger ett jämnt utseende, distinkt och ädelstensmönster som markerar gränserna i kristallformatet. På grund av orenheterna i kristallen betecknas polykristallint kisel som mindre effektivt jämfört med monokristallint. Det kräver lite energi och material, vilket gör att det ger en kostnadsfördel jämfört med annat kisel. Men det har också nackdelar eftersom det är mindre effektivt i sin prestanda jämfört med monokristallina moduler.

broken image

För närvarande har de flesta av de vanligaste produkterna inom industrin använt PERC-teknik. Produktionslinjen för PERC-fotomoduler har blivit nästan ett måste för de vanliga modultillverkarna, och dess marknadsandel har ökat betydligt.

broken image

Solpaneler med tunnfilm

Tunnfilmspaneler kännetecknas av mycket fina skikt som är tillräckligt tunna för att vara flexibla. Varje panel behöver inte ha en ram som stöd, vilket gör dem lättare och lättare att installera. Till skillnad från paneler av kristallint kisel som levereras i standardiserade storlekar med 60, 72 och 96 celler kan tunnfilmspaneler fås i olika storlekar för att passa specifika behov. De är dock mindre effektiva än typiska kiselsolpaneler. tunnfilmssystemets effektivitet varierar beroende på vilken typ av solcellsmaterial som används i cellerna, men i allmänhet tenderar de att ha en effektivitet på omkring 7 % och upp till 18 %.
Tunnfilmssolpaneler kan vanligtvis tillverkas av olika material. Det finns tre vanliga typer:
1.Amorfa kiselfilmer (a-si): Dessa filmer är gjorda av amorf kisel och är lättare att producera än solpaneler med enkristallina eller polykristallina solpaneler.
2.Kadmiumtelluridfilm: Denna typ av solpanel är tillverkad av en speciell förening som kallas kadmiumtellurid, som har en stark ljusabsorption.
3.Solpaneler av koppar, indium, gallium och selenid (Copper Indium Gallium Selenide, CIGS) tillverkas genom att lager av koppar, gallium och selenid staplas ovanpå varandra för att bilda en kraftfull halvledare.

Perovskit

Den så kallade "perovskiten" inom solcellsområdet avser en klass av "ABX3"-föreningar som liknar kristallstrukturen hos perovskit (CaTiO3), vilket är en allmän term för material med en specifik struktur. Oxider av perovskit-typ används i stor utsträckning i fasta oxidbränsleceller, metallluftceller, solcellskatalysatorer och magnetiska kylmaterial på grund av deras olika fysikaliska egenskaper.

broken image

Hur kan jag köpa solcellsmoduler online?

Nyligen har efterfrågan och inverkan på ren energi nått sin topp så att solcellsindustrin är den mest betydande resursen bland den. Det anses vara en av de största Business to Business online-plattformen tillsammans med den anpassade och dedikerade sidan för alla kunder. Människor kan hitta Maysun Solar online eller kontakta oss. för att få leverans på sina platser inom de utvalda regionerna som Mellanöstern, Sydasien och Östasien och Afrika, Sydamerika, europeiska länder, företaget levererar specifikt solpaneler till de små till medelstora återförsäljarna, Engineering Procurement Construction, solcellsutvecklare osv.