Fotovoltaiska rubriker idag

· Industri nyheter,Nyheter om Maysun Solar

Prisutvecklingen för solceller:

Den 23 augusti rapporterade CNMIA:s Silicon Industry Branch stigande kostnader för polysilikon av solcellskvalitet.

Marknadsvärdet för ett material av n-typ var 84 000-93 000 RMB (11 526,3-12 761,2 USD)/ton, med ett genomsnitt på 89 100 RMB (12 203 USD)/ton, en ökning med 5,32 % från vecka till vecka. Mono-laddningschips handlades till 72 000-80 000 RMB (9861-10956 USD) / ton, med ett genomsnitt på 77 200 RMB (10573 USD) / ton, en ökning med 3,21% jämfört med föregående vecka.

Solpaneler

Nyheter om solcellsteknik:

Den 21 februari 2011 öppnade det tyska företaget Heraeus en fabrik för silverpasta i Singapore för att möta tillväxten. Photovoltaic Silver Paste är ett speciellt beläggningsmaterial som används vid tillverkning av solceller. Det består vanligtvis av silverpartiklar, organiska lösningsmedel och organiska polymerer, och har ledande och vidhäftande egenskaper.

Fotovoltaisk silverpasta spelar en viktig roll vid tillverkningen av solceller och används för att tillverka batteriets positiva elektrod. På solcellens framsida beläggs eller trycks silverpasta på kiselskivans yta för att bilda ett rutnät av metallelektroder. Dessa ledande nät av silverpasta hjälper till att samla upp och leverera ström till batteriets kretsar, vilket ökar batteriets effektivitet.

broken image

De nya energimarknaderna i Europa är på uppgång:

Den brådskande nödvändigheten att påskynda utfasningen av fossila bränslen och ytterligare garantera energioberoende i Europa har satt kontinenten på en väg mot snabb utbyggnad av solceller. Tyskland och Spanien har traditionellt varit de mest aktiva marknaderna inom europeisk solcellsutveckling, följt av Nederländerna, Frankrike och Italien. Polen, som ligger i Östeuropa, har upplevt en tillväxtspurt inom solceller under de senaste åren och är på väg att bli en av de viktigaste marknaderna i Europa.

Även om Polen har potential att bli en drivkraft för solcellspenetrationen i hela EU, är det inte det enda viktiga tillväxtlandet i Östeuropa. Både Rumänien och Grekland gör framsteg mot minskade koldioxidutsläpp, och de har potential att bli viktiga drivkrafter i Europa.

Grekland och Rumänien är två av de mest utvecklade marknaderna i Europa. Förra året byggde Grekland ut 1,34 GW solenergi, vilket innebär att landet nu har totalt 5,5 GW, i likhet med Spanien, Tyskland, Polen, Nederländerna och Frankrike.

Hellenic Association of Photovoltaic Companies (HELAPCO) förutspådde att Greklands kumulativa solkapacitet skulle nå 13,6GW-16,3GW år 2030 i en rapport som publicerades förra året av branschorganisationen SolarPower Europe och som gav en marknadsprognos för det europeiska landet.

broken image

De flesta länder i södra Europa har fortfarande en lång väg att gå innan de uppfyller regionala mål för att öka installationsgraden för solceller. Nordeuropeiska länder som Grekland, Rumänien och Polen har kommit längre i utbyggnaden av solenergi och bör snart tillhöra topp 10 i Europa när det gäller installerad kapacitet.

Även om det finns stora variationer i andelen förnybara energikällor i de nationella elproduktionsportföljerna, måste alla länder öka sina insatser om de ska kunna bidra till Europeiska unionens uttalade mål om 740 GW installerad solcellskapacitet i slutet av detta decennium och därmed uppnå målen om minskade koldioxidutsläpp.

Nyheter från solcellsindustrin :

Infolinks (ett marknadsundersökningsföretag) topp 10 modulleverantörer ökade sina årliga leveranser med 57% jämfört med föregående år till 159-160 GW under första halvåret i år, med tillväxttakten saktar marginellt inom samma tidsram. Jämfört med föregående år var den relativa tillväxten under det andra kvartalet endast 28%. Den grundläggande orsaken till detta är en kombination av lägre efterfrågan än väntat under andra kvartalet och effekterna av offshore-lagren på jäsningsprocessen. Det har skett en liten förskjutning mot inhemsk försäljning, och den slutliga vänta-och-se-attityden är fortfarande stark. I år har nivåskillnaden mellan tillverkare ökat som ett resultat av överskott och teknisk revolution.

broken image

Obs: De slutliga uppgifterna är föremål för företagets eget tillkännagivande.

Den 28 augusti 2023 hölls "OFweek 2023 (14th) Solar Photovoltaic Industry Conference and Annual Award Ceremony of the Photovoltaic Industry" framgångsrikt i Shenzhen, Kina, gemensamt organiserat av OFweek och dess auktoritativa fotovoltaiska professionella media - WKN-PV.

Detta är den 14:e solcellskonferensen som anordnas av WKN-PV, som samlar välkända kraftgrupper, energiinvesterare, integrerade energitjänsteleverantörer, PV EPC-integratörer, tillverkare av solcellsmoduler och leverantörer av avancerat material och utrustning från både hemlandet och utlandet, vilket vittnar om WKN-PV och företagens 14 år av tillväxt tillsammans. Från början av förberedelserna har urvalsaktiviteten orsakat stora återverkningar i branschen och fått stor uppmärksamhet och aktivt deltagande från hela solcellsbranschen.

Efter en het företagsdeklaration och intensiv röstningstävling sammanfattade urvalskommittén uppgifterna och överlämnade dem till expertgranskningsgruppen för omfattande poängsättning och valde slutligen vinnarna av de olika utmärkelserna i år.

LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. tilldelades priset Wike Cup-OFweek 2023 Excellent Household PV Brand.

Reference:

Produced | PV Tech Daily PV News:https://www.pv-tech.cn/market_briefings/Europes_emerging_solar_markets

Yuen, S. (2023) “PV Price Watch: Polysilicon prices up again, price discrepancy between n-type and p-type widened,” PV Tech [Preprint].

https://solar.ofweek.com/2023-06/ART-260001-11000-30601408.html

Koldioxidavtryck (CO2) för solpaneler  22 augusti 2023
Faktorer som påverkar solpanelens effektivitet  10 augusti 2023
Pristrender för solpaneler som du inte visste  1 augusti 2023