Fotovoltaisk silverpasta: Ett nyckelmaterial för solcellsindustrin

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

Vad är fotovoltaisk silverpasta?

Fotovoltaisk silverpasta består vanligtvis av silverpulver, organiskt lösningsmedel och bindemedel. I tillverkningsprocessen för solceller beläggs eller trycks fotovoltaisk silverpasta på cellens yta för att bilda ett metallelektrodnät.

Silver har utmärkt elektrisk ledningsförmåga och kan ge en bra transportväg för elektroner, vilket spelar en roll för insamling och ledning av elektroner i processen att omvandla solenergi till elektrisk energi i solceller. Dessa ledande galler av silverpasta hjälper till att samla upp strömmen och överföra den till cellens kretsar, vilket ökar cellens effektivitet.

fotovoltaisk silverpasta

Vilka egenskaper har silverpasta för solceller?

1. Hög ledningsförmåga: eftersom silver är ett bra ledande material har fotovoltaisk silverpasta utmärkt ledningsförmåga, vilket hjälper till att minska motståndet och därmed förbättra batteriets strömuppsamlingseffektivitet.

2. God vidhäftning: fotovoltaisk silverpasta kan fästas ordentligt på ytan av kiselskivan för att säkerställa tillförlitligheten hos den elektriska anslutningen.

3. Anti-aging egenskaper: efter noggrann design kan den fotovoltaiska silverpastan användas på lång sikt för att upprätthålla stabila elektriska egenskaper som inte lätt påverkas av miljön.

fotovoltaisk silverpasta

Var finns solcellssilverpastan i solcellspanelen?

Fotovoltaisk silverpasta kan delas in i silverpasta på framsidan av den fotovoltaiska panelen och silverpasta på baksidan beroende på placeringen av silverpastan.

Huvudsyftet med silverpasta på framsidan är att samla in och exportera fotogenererade bärare, som främst används i P-batterier med upplyst yta och N-batterier på båda sidor, vilket är den viktigaste produkten på den nuvarande marknaden.


Silverpastan på baksidan har främst en vidhäftande funktion och används främst på den bakgrundsbelysta sidan av celler av P-typ.
Därför kräver silverpastan på framsidan av solcellspaneler en högre nivå av produktionsprocess och elektrisk ledningsförmåga.

Enligt klassificeringen av sintringstemperatur, vilka är typerna av fotovoltaisk silverpasta?

Fotovoltaisk silverpasta kan kategoriseras i silverpasta med hög temperatur och silverpasta med låg temperatur beroende på sintringstemperaturen. Högtempererad silverpasta, som i allmänhet används i BSF- och PERC-batterier, är huvudprodukten på den nuvarande marknaden. Enligt uppgifter från CPIA (Chinese PHOTOVOLTAIC INDUSTRY ASSOCIATION) stod den nuvarande högtempererade silverpastan för mer än 98 % av den totala tillgången på silverpasta.

Maysun tillverkar solceller, som är mycket populära bland kunderna.
Dessa är PERC-solpaneler installerade på taket hos en tysk kund, klicka på bilden för att lära dig mer.

Maysun Solar TwiSun dubbelglas bifacial helsvart 390W-410W MONO PERC 210mm 120 celler solpanel

Lågtempererad silverpasta används i allmänhet i HJT-batterier med heterojunktion. Eftersom marknadsandelen för HJT heterojunction-batterier ökar, kommer efterfrågan på lågtempererad silverpasta att leda till snabb tillväxt.

Klicka för att lära dig vad HJT är.

Är kostnaden för solcellssilverpasta mycket dyr?

Solcellssilverpasta består huvudsakligen av silverpulver med hög renhet, glaspulver och organiska råvaror, som framställs genom blandning, rullande massa och andra processer. Positiv silverpasta är en formelbaserad produkt; de exakta ingredienserna påverkar de efterföljande länkarna, som i sin tur påverkar silverpulvret. Ur kostnadsstrukturperspektiv står kostnaden för silverpulver för mer än 98%, men ur prestandaperspektiv påverkar silverpulvrets prestanda direkt elektrodmaterialets motstånd, vilket påverkar den fotoelektriska omvandlingseffektiviteten. Glasaktigt som en bindningsfas, vid höga temperaturer för att lösa upp silverpulver och dess omarrangemang, spelar glaspulverkvaliteten hos silverpulversintringsmaskinens silver-kisel ohmska kontakt en avgörande roll.

Vad är den framtida utvecklingsriktningen för fotovoltaisk silverpasta?

Oregelbundet silverpulver kommer att leda till överdriven ytenergi, partikeljämnhet, enkel bildning av agglomerat och svårigheten att sprida det jämnt i mediet, vilket gör den sintrade silverfilmen mycket porös och ökar motståndet. Sfäriskt silverpulver har en liten specifik yta, bättre spridning, tryckning med jämnhet och ledande film har en tät struktur, så sfäriskt silverpulver är en silverpasta produktion av råvaror som används mer, men det sfäriska silverpulvret är lätt att bilda en kontaktpunkt, sintring efter sfärkrympningen, ökningen av hålrummen och påverkan av elektrisk ledningsförmåga, så den framtida inriktningen av forskningen är för de olika formerna av silverpulverblandningen för att stärka silverpastaens prestanda.

Maysun Solar har tillverkat högkvalitativa solpaneler sedan 2008. Vi har ett brett utbud av varor. Förutom shingles har vi helsvarta, dubbelglasade och andra typer av solpaneler som använder tekniker som half-cut, MBB och IBC. Dessa solpaneler har utmärkt prestanda och ett elegant utseende, så att de kan passa in i alla byggnader. Maysun Solar har kunnat etablera kontor och lager i många länder och arbeta långsiktigt med duktiga installatörer. Om du vill ha de senaste modulpriserna eller har några andra frågor om solceller är du välkommen att kontakta oss.

Tydlig innovation: Solpaneler med transparent baksid  25 augusti 2023
Är perovskitsolceller framtiden?  24 augusti 2023
Ett djupdyk i LCOE (Levelized Cost of Energy) och solenergi  31 augusti 202