Vad är heteroövergång teknologi (HJT) solpaneler ?

· Om solcellssystem,Industri nyheter,Teknik nyheter

Många väljer att använda solenergi som en hållbar energikälla i vår pågående strävan efter förnybar energi. Solpaneler har blivit mer effektiva och prisvärda med åren. HJT (heteroövergång) är en ny teknik som får stor uppmärksamhet.
HJT solpaneler är en kombination av traditionella kiselsolpaneler och nya tillverkningstekniker. Denna kombination leder till bättre energiproduktion och prestanda. Nu kommer vi att ge dig en detaljerad introduktion till denna innovativa teknik.

Vad är HJT solpaneler?

Vad är HJT solpaneler?

HJT-solpanelen består av tre lager av solcellsmaterial. Panelerna använder två typer av teknologier: kristallint kisel och amorft "tunnfilms" kisel. Dessa tekniker samverkar för att producera el.

HJT solpaneler består huvudsakligen av tre nyckelämnen: kristallint kisel (c-Si), amorft kisel (a-Si) och indiumtennoxid (ITO).

Det första lagret, som är gjort av amorft kisel, fångar solljus innan det når det kristallina lagret. Den fångar också upp allt ljus som reflekteras från lagren nedanför. Mellanskiktet är gjort av enkristallkisel och dess huvudsakliga uppgift är att omvandla det mesta av solljuset till elektricitet.

Det sista skiktet är ett ytterligare skikt av amorft tunnfilmskisel som ligger bakom det kristallina kislet. Detta lager fångar alla fotoner som lyckades passera genom de två första lagren.

Skiktet av amorft kisel i HJT solpaneler är viktigt för att förbättra prestandan. Det hjälper till att minska defekter och elektronrekombination, vilket är vanliga utmaningar för vanliga solpaneler. Detta görs genom att fungera som ett passiveringsskikt. Dessutom hjälper det kristallina kiselskiktet till att effektivt bära laddningar, vilket gör det lättare för elektroner att röra sig inom batteristrukturen.

Varför välja solpaneler med HJT-teknik?

1.Hög konverteringseffektivitet: PN-övergången i PERC-teknik är gjord av kristallint kisel, som är en typ av homojunction-cell. HJT solpaneler skiljer sig från traditionella PERC-teknik kristallina kisel solceller. HJT är en koppling som består av två olika halvledarmaterial.

Sättet det fungerar på liknar vanliga solceller, men HJT-cellen har ett tunt lager av amorft kisel som hjälper den att omvandla solljus till elektricitet mer effektivt. Just nu har många PV-tillverkare en genomsnittlig PERC-verkningsgrad på över 22 %, och den genomsnittliga effektiviteten för HJT-celler är upp till 25 %.

Utöver det är HJT-solceller designade för att ha mer än 93 % modulkapacitet, vilket innebär att de kan generera elektricitet från båda sidor av modulen. Till exempel har Ecosolifer-tillverkaren i Schweiz producerat en kommersiell bifacial HJT-solcell med 24,1 % verkningsgrad.

HJT är en koppling som består av två olika halvledarmaterial.

2.Låg temperaturkoefficient: Tunnfilmssolenergi som använder HJT-celler har en lägre temperaturkoefficient jämfört med vanliga kristallina kiselceller. HJT-celler kan generera kraft med en verkningsgrad på över 23 % vid temperaturer under 200 °C.

Dessutom har de en låg temperaturkoefficient på -0,2%/K, vilket hjälper till att förbättra kostnadseffektiviteten och effektuttaget för solcellssystem.

Detta innebär att HJT solpaneler kan fungera bra även i varma temperaturer, vilket gör att de kan producera mer energi i varma klimat. Detta gör det möjligt att använda dessa högpresterande celler för storskalig kraftgenerering.

Färre produktionssteg: Jämfört med konventionella solpaneler tillverkade med PERC-teknik har de som produceras med HJT-solpaneler ett minskat antal processsteg, vilket resulterar i ett lättare produktionsflöde. Produktionen av solcellsmoduler med hjälp av HJT-solpaneler kräver endast 8 processer, jämfört med de cirka 13 som krävs av PERC-teknik. Som ett resultat blir det mer ekonomiskt genomförbart, vilket är uppmuntrande för solenergins framtid, eftersom kostnaden för den nödvändiga utrustningen fortsätter att minska.

Varför välja solpaneler med HJT-teknik?

4.Lång livslängd: HJT solpaneler är kända för sin hållbarhet, vilket innebär att de håller längre och kräver mindre underhåll, vilket resulterar i lägre kostnader. Vanliga solpaneler håller vanligtvis runt 25 år. HJT solpaneler kan dock hålla upp till 30 år under normala förhållanden.

Detta beror på att det amorfa kiselskiktet fungerar som en skyddande barriär, vilket minskar nedbrytningen och förhindrar uppkomsten av PID-effekt. Som ett resultat förlängs livslängden för HJT-batterier.

Maysun Solar är dedikerade till att erbjuda europeiska kunder solcellsmoduler som är unika, högkvalitativa och prisvärda. Produkten innehåller olika teknologier som PERC, IBC, shingling, dubbelsidig, halvskuren och mer. För att lära dig mer om Maysun Solars teknologi, klicka på länken nedan.

broken image

Vilken är utvecklingstrenden för HJT-teknik?

Den mest populära och tilltalande solcellstekniken på marknaden är PERC-tekniken. Det anses vara det enklaste alternativet eftersom att uppgradera produktionslinjen endast kräver att extrautrustning läggs till. Å andra sidan kräver tillverkning av HJT solpaneler solpaneler att man köper en helt annan uppsättning produktionsutrustning.

HJT solpaneler är mycket mer effektiva och avancerade än PERC-teknik solpaneler när det kommer till solcellsutveckling. Celltillverkare och leverantörer är allt mer intresserade av HJT-solpaneler på grund av dess höga kraftgenereringseffektivitet. Utvecklingen av HJT solpaneler är mycket beroende av kundernas preferenser, vilket kommer att avgöras av den framtida marknaden.

HJT-tekniken (Heterojunction) revolutionerar solenergiindustrin genom att ge ökad energiproduktion och förbättrad effektivitet. HJT solpaneler kombinerar lager av amorft kisel och kristallint kisel för att övervinna begränsningarna hos traditionella solpaneler. Detta möjliggör ett brett spektrum av tillämpningar för solenergi.

Maysun Solar har producerat högkvalitativa solpaneler sedan 2008. Vi erbjuder en mängd olika solpaneler med olika funktioner som shingled, helsvart, dubbelglas, etc. Utöver det kommer Maysun också att producera HJT solpaneler inom kort. Dessa paneler har utmärkt prestanda och en elegant design som lätt kan smälta in i vilken byggnad som helst. 

Maysun Solar har etablerat kontor och lager i flera länder. De har också bildat långsiktiga partnerskap med enastående installatörer. Om du har några frågor om de senaste offerterna för solpaneler eller något relaterat till PV, tveka inte att kontakta oss.

Du kanske också gillar:

MBB(Multi-Busbar)Teknik: Öka modulkraften och tillförlitligheten  12 juli 2023
 Takbeklädda Solpaneler: Ett genombrott inom solenergieffektivitet 3 juli 2023
 Förstå IBC-solcellsteknik: En omfattande guide 28 juni 2023