En ny omgång av torka kommer, och energibrist kommer att uppstå

· Industri nyheter

Förra året hade Europa sin hetaste sommar någonsin, och i år slår flera länder torkalarm. Enligt data från European Drought Observatory finns torkaproblem i en betydande del av Europa, där rött är det allvarligaste "varningsläget", grönt är ett säkert tillstånd och ju mörkare gult desto allvarligare torkaproblem. Eftersom bristen på vatten kan komma att påverka kraftproduktionen, vilket kommer att leda till en ny omgång av prishöjningar på gas och el, är det inte för sent att installera solceller.

broken image

I Spanien

iUnder föregående mars var nederbörden i Spanien bara 36 % av det historiska genomsnittet, och temperaturen den månaden var 1,8 grader Celsius högre än det historiska genomsnittet, vilket också gjorde denna mars till den varmaste mars i Spanien under de senaste 100 åren. I april i år var Spaniens nationella genomsnittliga nederbörd 14,2 mm, cirka 22 % av tidigare år. Påverkad av torkan är den genomsnittliga vattennivån i reservoarer i hela Spanien bara 25 % av den högsta nivån. I Katalonien, där torkan är som svårast, är vissa reservoarer på väg att torka ut. Privata simbassänger är för närvarande förbjudna i denna region, och jordbruksvatten är också begränsat 40 % strömgräns.

I Córdoba, södra Spanien, uppmättes den högsta temperaturen i landets aprilhistoria till 38,8 grader Celsius. Det torra vädret i Spanien varade i mer än 100 dagar, vilket gjorde att olika lagerolyckor inträffade ofta på senare tid. Bara i lagerområdet i Madrid har det varit 2-3 lagerbränder från förra veckan till idag. Dessutom orsakades en rad extrema effekter såsom uttorkning av reservoarer och skador på grödor av högtemperaturväder.
Cristobal Cano, generalsekreterare för den spanska regionala organisationen Federation of Small Farmers, sa att det nästan inte har fallit några regn sedan januari och att marken är mycket torr. Spanien, ett stort grönsaks- och fruktland i Europa, har börjat falla in i pessimism . Torka och minskad produktion kommer att leda till högre priser på basjordbruksprodukter i Europa, samtidigt som levnadskostnaderna blir allt dyrare.

broken image

I Italien

Ramona Magno från Italiens nationella forskningsråd avslöjade att hela Po-bassängen fick nederbörd under genomsnittet. Vattennivån i floden Po i början av april var den lägsta på 30 år. Attilio Fontana, president för regionen Lombardiet, sa att reservoarnivåerna i regionen bara var hälften av det historiska genomsnittet.
Confagricoltura, det italienska jordbruksförbundet, uppskattar att minst 50 000 jordbrukshushåll för närvarande drabbas, med direkta jordbruksekonomiska förluster på 1,5 miljarder euro. Enligt föreningens uppgifter orsakade förra sommarens torka förluster på 6 miljarder euro i det italienska jordbruket.Om årets torka fortsätter kommer mer än 300 000 bönder att lida förluster. Den italienska bondefederationen Coldiretti varnade också för att vårens skörd av stora grödor som ris och majs var i fara.

broken image

I Frankrike

Miljöminister Christophe Béchu varnade för att tillgången på vatten kan minska med 10 % till 40 % under de kommande åren. Meteo-Frankrike registrerade 32 dagar i rad med noll nederbörd i landet under februari i år, vilket också blev den torraste februari i Frankrike sedan 1959. Perpignan i Pyrénées-Orientales hade till och med extrema fall av dricksvattenavbrott i april. I vissa områden i södra Frankrike riskerar användning av en privat pool böter på 1 500 euro. Vattenrestriktioner har införts i flera regioner, med invånare förbjudna att fylla pooler eller tvätta bilar, och lokala bönder måste halvera sin vattenanvändning.

broken image

I Österrike

Den ekologiska katastrofen som orsakades av den svåra torkan i österrikiska Thousand Lakes Park förra sommaren, men i år är sjön här fortfarande på den lägsta nivån någonsin, och sprickorna på den torra Zeke Lake-bädden är chockerande. Professor Roman sa att Österrike inte är ett land som saknar vatten.Det relativt varma och fuktiga klimatet, snövattnet i Alperna och de många floderna i territoriet gör Österrikes vattenresurser bättre än många regioner. Den ständiga torkan de senaste åren har dock fått grundvattennivån på de österrikiska slätterna att sjunka, varför många sjöar har låg vattennivå eller till och med torkar ut.

broken image

I den nuvarande situationen med frekvent extremväder, när sommaren närmar sig, finns det fler och fler tecken på att sommaren 2023 kanske inte är lätt. Alltför höga naturgaspriser och elräkningar kommer med all säkerhet att bli en tung börda för tusentals familjer. Att installera solcellspaneler är utan tvekan det bästa alternativet, och du kan installera ackumulatorbatterier, så att den el som inte går att använda kan säljas till staten.

Sedan starten 2008 har Maysun solar fokuserat på att producera högkvalitativa solcellsmoduler. Välj Maysun Solar, eftersom vi har högkvalitativa solpaneler för att möta dina behov, kontakta oss och skapa en grön framtid tillsammans!

Du kanske också gillar:

broken image
broken image