Känner du till fördelarna, nackdelarna och klassificeringen av solceller?

· Om solcellssystem,Industri nyheter

Solenergi är en outtömlig källa till förnybar energi för mänskligheten, med fördelarna att vara tillräckligt ren, absolut säker, relativt utbredd, långlivad och underhållsfri, resursrik och potentiellt ekonomisk, för att ha en viktig plats i en långsiktig energistrategi. Vet du vilka för- och nackdelar solcellsbaserad elproduktion har jämfört med den vanliga termiska elproduktionen?

broken image

I. Fördelar och nackdelar
1, fördelar
(1) Ingen fara för utarmning.
(2) Säker och tillförlitlig, inget buller, inga föroreningsutsläpp utanför, absolut ren (ingen förorening).
(3) Inte begränsad av den geografiska fördelningen av resurser, kan dra nytta av byggnadstaket; till exempel inga elområden, liksom områden med komplex terräng.
(4) Lokal elproduktion och elförsörjning utan bränsleförbrukning och överföringsledningar.
(5) Hög energikvalitet.
(6) Lätt känslomässig acceptans hos användarna.
(7) Kort byggtid och kort tid för att skaffa energi.

broken image

2、Nackdelar
(1) Energidistributionstätheten för bestrålning är liten, dvs. den tar upp ett stort område.
(2) Den energi som erhålls är relaterad till de fyra årstiderna, dag och natt och väderförhållanden som molnigt och soligt.
(3) Jämfört med termisk elproduktion är alternativkostnaden för elproduktion hög.
(4) Tillverkningsprocessen för solcellspaneler är inte miljövänlig.

För det andra, systemklassificering
1, oberoende fotovoltaisk elproduktion.
Oberoende fotovoltaisk elproduktion kallas även off-grid fotovoltaisk elproduktion. Består huvudsakligen av solcellsmoduler, styrenheter, batterier, om du vill driva växelströmsbelastningen måste du också konfigurera växelströmsomvandlaren. Oberoende solcellsanläggning inklusive avlägsna områden i byns elförsörjningssystem, solcellsanläggning för hushåll, kommunikationssignalkraft, katodiskt skydd, solgata belysning och andra typer av solcellsanläggningssystem med batteri kan köras oberoende.


2, nätansluten fotovoltaisk elproduktion.
Nätansluten solcellsströmgenerering är den likström som genereras av solcellsmodulerna efter att den nätanslutna växelriktaren omvandlats till växelström i enlighet med kraven i elnätet och sedan direkt ansluten till det allmänna nätet. Det kan delas in i nätanslutna elproduktionssystem med och utan batterier.
Nätanslutna system med batterier är distribuerbara och kan anslutas till eller tas bort från nätet efter behov. Nätanslutna system med batterier installeras ofta i bostadshus, medan nätanslutna system utan batterier inte har möjlighet till distribution eller reservkraft och i allmänhet installeras i större system.
Nätansluten solcellsproduktion har en centraliserad storskalig nätansluten solcellsanläggning är i allmänhet ett nationellt kraftverk, vars främsta funktion är att överföra den genererade energin direkt till nätet, genom att nätet ger en enhetlig distribution av ström till användarna. Men denna typ av kraftverk investering, lång byggtid, täcker ett stort område, har inte varit alltför mycket utveckling. Och decentraliserad liten nätansluten solcellsgenerering, särskilt solcellsbyggnadsintegrerad solcellsgenerering, är på grund av fördelarna med små investeringar, snabb konstruktion, litet fotavtryck, politiskt stöd etc. den vanligaste typen av nätansluten solcellsgenerering.

broken image


3, distribuerad fotovoltaisk elproduktion
Distribuerat solcellssystem för elproduktion, även kallat decentraliserad elproduktion eller distribuerad energiförsörjning, avser användarens plats eller nära platsen för elkonfiguration av mindre solcellssystem för att tillgodose specifika användares behov, för att stödja den ekonomiska driften av det befintliga distributionsnätet, eller båda för att uppfylla kraven i dessa två aspekter.
Den grundläggande utrustningen i ett distribuerat solcellssystem för elproduktion omfattar solcellsmoduler, solcellsfyrkantfästen, likströmskonvergensboxar, likströmsfördelningsskåp, nätanslutna växelriktare, växelströmsfördelningsskåp och annan utrustning, förutom övervakningsanordningar för elförsörjningssystemet och miljöövervakningsanordningar. Driftsättet är att när solstrålning finns tillgänglig omvandlar solcellsgrupperna i det solcellsbaserade elproduktionssystemet solenergin till elektrisk energi och skickar den till likströmsfördelningsskåpet via likströmsskenan, där den nätanslutna växelriktaren inverteras till växelström för byggnadens egen belastning.

broken image

Maysun Solar, som en professionell tillverkare av solcellsmoduler med 15 års erfarenhet, kan förse dig med solpaneler av hög kvalitet, klicka på knappen nedan för att kontakta oss för en produktoffert.

broken image
broken image