Vilka är de viktigaste materialen som används för att tillverka solpaneler?

· Om solcellssystem,Industri nyheter

Solenergi är numera en ren energikälla som väcker stor uppmärksamhet, och många enskilda användare samt kommersiella och industriella användare är intresserade av solceller. Solcellsmoduler är hjärtat i hela solcellssystemet och idag tar Maysun en titt på de åtta kärnmaterialen som används för att tillverka en solcellspanel.

broken image

Vad är solcellsmaterial?

Fotovoltaiska material [solcellsmaterial], även kallade solcellsmaterial, är material som kan omvandla solenergi direkt till elektrisk energi. Fotovoltaiska material kan generera elektricitet på grund av den fotovoltaiska effekten, dvs. om ljus lyser på en solcell och absorberas i gränsskiktet.
Fotovoltaiska material som kan användas som solcellsmaterial är monokristallint kisel, polykristallint kisel, amorft kisel, GaAs, GaAlAs, InP, CdS, CdTe och andra. Monokristallint kisel, GaAs och InP används i rymden, monokristallint kisel, polykristallint kisel och amorft kisel har massproducerats för markanvändning, medan andra fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet. Man arbetar för närvarande med att minska materialkostnaderna och förbättra omvandlingseffektiviteten så att solcellerna kan konkurrera med annan energiproduktion när det gäller priset, vilket skapar förutsättningar för mer omfattande och storskaliga tillämpningar.

broken image

Vilka material används i solcellsmoduler?

Även om materialen som utgör ett solcellssystem varierar består alla moduler av flera lager material från den ljusa sidan till den bakre sidan. Solljuset passerar först genom det skyddande skiktet (vanligtvis glas) och sedan genom det genomskinliga kontaktskiktet till cellens insida. I mitten av modulen finns adsorptionsmaterialet, som absorberar fotonerna och därmed fullbordar den "fotogenererade strömmen". Det halvledarmaterial som används i modulen beror på solcellssystemets specifika krav och modulen består av åtta huvudmaterial

1. Ram av aluminiumlegering
Ett är för att skydda glasets kant, två är aluminiumlegeringen i kombination med silikon som slår kanten för att stärka komponenternas tätningsprestanda, tre är för att kraftigt förbättra komponenternas totala mekaniska hållfasthet, fyra är för att underlätta installation av komponenter, transport, fyra är för att bära komponenterna och konsolen länkbärare, genom den fasta kan uppnå bästa motståndskraft mot belastningskapacitet, från enheten fast till integrerad, för att förbättra den mekaniska kapaciteten hos kraftverkssystemet.

broken image

2. Silikon
Används för limning, försegling av laminerade glasmoduler, limning av kopplingslådor och bakstycken samt för att förbättra UV-beständigheten hos solcellsmoduler.

3. Härdat glas
Härdat glas med låg järnhalt (även kallat vitglas), i våglängdsområdet för solcellens spektrala respons (320-1100 nm) har en ljustransmission på mer än 93 %, för mer än 1200 nm infrarött ljus har en hög reflektivitet. Detta glas är också motståndskraftigt mot ultraviolett solstrålning, ljustransmissionen minskar inte. Glaset ska vara rent och fritt från vattenånga, ingen bar handkontakt med glasets båda ytor, används i allmänhet för att stödja solcellsmodulernas struktur, förbättra solcellsmodulernas bärförmåga och belastning, med ljustransmission, reflekterande ljustransmission, vattenbeständighet, gasbeständighet och korrosionsskyddande roll.

4. EVA-inkapslingsfilm
En sampolymer av eten och vinylacetat, det är ett smältlim. Används för att inkapsla cellen, förhindra den yttre miljön på cellens elektriska prestanda, förbättra ljusöverföringen av solcellsmoduler, cellen, härdat glas, bakplåtspapper som binds ihop, med en viss bindningsstyrka, medan den elektriska prestandan hos batteriets solcellsmodulutgång har en förstärkningseffekt.

broken image

5. Fotovoltaisk svetstejp
Även känd som förtennad kopparband, huvudsakligen uppdelad i sammankopplingsremsor och konvergensremsor. Förbindningsremsa används huvudsakligen i anslutningen mellan solcellsmodulens celler, för att spela en roll i att leda och samla cellströmmen; sänkoremsan används huvudsakligen i anslutningen mellan komponentens batteristräng, solcellsströmmen som genereras av solcellen samlas i kopplingslådan. Du kan klicka på knappen nedan för att se en detaljerad förklaring av solcellssvetsband.

6. Celler
En solcell är en anordning som omvandlar ljusenergi direkt till elektrisk energi. Den är tillverkad av halvledarmaterial. Elektron-hål-paren exciteras av solljuset och separeras av det elektrostatiska fältet i P-N-övergångens potentialbarriärområde.

7. Backsheet
Det används som ett skyddande inkapslingsmaterial på baksidan, oftast TPX, KPX och PET etc. Det används för att förbättra solcellsmodulens åldrings- och korrosionsbeständighet, vilket förlänger solcellsmodulens livslängd. Det förbättrar också solcellsmodulens isoleringsförmåga.

8. Kopplingslåda
Installerad på solcellsmodulen för att spela en roll i överföringen av strömmen, med god elektrisk prestanda samtidigt, måste kopplingsboxens utformning och storlek uppfylla användningen av miljökrav, inklusive: elektrisk, mekanisk, värme, korrosion och väderbeständighet. Samtidigt kan inte skada användaren och miljön.

broken image

Maysun solar har specialiserat sig på tillverkning av solcellsmoduler av hög kvalitet sedan starten 2008. Välj Maysun Solar eftersom vi har kvalitetssolpaneler som uppfyller dina behov, kontakta oss och skapa en grön framtid tillsammans!