Smarta mikronät består av följande

· Om solcellssystem,Industri nyheter

Begreppet smarta mikronät har blivit aktuellt de senaste åren, men vad är egentligen ett smart mikronät? Vilka är dess komponenter? Vilka är tillämpningsscenarierna? Du måste ha frågor om detta. I den här artikeln kommer vi att avslöja dem alla för dig.

Först och främst bör vi förstå begreppet mikronät. Ett mikronät består av en distribuerad strömförsörjning, en belastning (viktig, justerbar osv.) och ett energihanteringssystem, som är ett system för strömförsörjning och -förbrukning som kan uppnå en grundläggande intern energibalans. Den distribuerade kraftförsörjningen omfattar distribuerade solceller, decentraliserad vindkraft, gasturbiner, elektrokemisk energilagring, superkondensatorer etc. Energiförvaltningssystemet omfattar övervaknings-, skydds- och automatiseringsanordningar.

broken image

Scenarier för mikronättillämpningar:


Mikronätet är inte ett system för energiförsörjning och energiförbrukning som kan användas allmänt av stora grupper av människor. Det används främst i tillämpningar där
1. Avlägsna områden med behov av energi utanför kusten eller isolerade områden.

2. Områden med svaga nät eller höga energikostnader.

3. Parker med höga krav på energistabilitet och energikvalitet.

Egenskaper hos mikronät:

1.Micro: Spänningsnivån för mikronät är i allmänhet lägre än 35 kV, systemstorleken är i allmänhet på megawattnivå eller lägre, ansluten till slutanvändare, elen används lokalt.
2. Ren: Mikronätets kraftkälla är huvudsakligen ren energi.
3. Autonomi: Mikronätet kan uppnå grundläggande självbalansering, och elutbytet med det externa nätet överstiger i allmänhet inte 20 % av den totala effekten.
4. Vänligt: Mikronätet kan stödja nätet och tillhandahålla högkvalitativ och tillförlitlig ström till användarna, och kan åstadkomma smidig växling mellan nätanslutna och icke-nätanslutna lägen.

broken image

Driftsformer för mikronät:


1. Nätanslutet läge, dvs. mikrogridsystemet är sammankopplat med nätet för elutbyte.
2. Off-grid-läge, där mikrogridsystemet uppnår intern självbalansering av energi.
3. Transient switching mode, där mikronätområdet ansluts till eller frånkopplas från nätet vid anslutningsögonblicket, systemet behöver minska störningarna som orsakas av transient switching och säkerställa frekvens- och spänningsstabilitet.

Teknik för mikronät:


1. Energilagring
Energilagring är en oumbärlig del av mikronätet. Den spelar en roll i mikronätet för att kapa topparna och fylla dalarna, vilket avsevärt förbättrar effektiviteten av intermittent energianvändning. Den nuvarande energilagringen har huvudsakligen batteri energilagring, svänghjul energilagring, supraledande magnetisk energilagring, superkondensator energilagring, den nuvarande mer mogna energilagringstekniken är bly-syrabatterier, men det finns en kort livslängd och blyföroreningsproblem, framtiden för hög energilagring, låg kostnad, högkvalitativ prestanda grafenbatterimarknaden kommer att ge våren till energilagringsindustrin. Energilagringstekniken utvecklas för närvarande till en hög kostnad, länder runt om i världen attackerar denna teknik, men alla har ett gemensamt syfte, nämligen att uppnå "låg kostnad + hög energilagring".

broken image

2. System för distribution av elnätet
Till skillnad från det traditionella systemet för distribution av elnätet är det smarta systemet för distribution av elnätet i mikroformat en horisontell, kompletterande optimal distributionsteknik med flera energiformer, som till fullo kan utnyttja den direkta kompletterande ersättningen av olika energikällor. Olika typer av energi kan utbytas. Varje typ av energi distribueras optimalt på ett hierarkiskt och ordnat stegvis sätt i varje länk mellan källa, lagring och belastning för att uppnå optimal effektivitet i energianvändningen.
3. Skyddsteknik
Det finns flera kraftkällor och flera belastningar i det smarta mikronätet, och reglering, omkoppling och styrning av dessa kraftkällor sköts av mikronätets kontrollcentral. Förutom att övervaka effektparametrar, omkopplingsstatus och elkvalitet och energiparametrar för varje nytt energiproduktionssystem, energilagringssystem och belastning, utför kontrollcentralen för mikronätet även energibesparingar och förbättring av elkvaliteten.

broken image

Maysun Soar är en professionell tillverkare av solcellsmoduler med 15 års erfarenhet i branschen och kan erbjuda dig utmärkta produkter och erfarenhet av att hantera problem. Du är välkommen att kontakta oss genom att klicka på en knapp.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image