Ska du välja monokristallina solpaneler eller polykristallina solpaneler?

· Om solcellssystem,Teknik nyheter

Vilka är skillnaderna mellan monokristallina och polykristallina solpaneler?

1. Silikon:
Polykristallint kisel: En produktionsprocess där kiselkristaller smälts och hälls i fyrkantiga formar, kyls och formas till polykristallina solceller. Polysilikon producerar mindre kiselavfall och kräver mindre energi för att bildas, vilket gör det billigare.
Monokristallint kisel: Högkvalitativa kiselkristaller används för att göra monokristallina solceller. Under produktionsprocessen arrangeras kislet i en enda riktning för att bilda en stor kristall.
2. Cellfärg:
Processen att producera monokristallina paneler skapar många individuella kristaller, vilket resulterar i ett spräckligt, skimrande utseende som verkar blått för det mänskliga ögat.
På grund av hur de monokristallina panelerna är ordnade efter produktion, verkar de svarta för det mänskliga ögat under ljus som interagerar med de monokristallina cellerna.

Cellfärg

2. Effektivitetsbetyg:
Polykristallina paneler har lägre effektivitet, vanligtvis i intervallet 13–16 %.
Monokristallina paneler är mer effektiva, vanligtvis i intervallet 15-20 %.
Tips: Monokristallina paneler förlorar viss effektivitet på grund av färgfall. Dessutom värms monokristallina paneler inte bara upp snabbare, utan fångar också mindre ljus. Båda dessa faktorer minskar effektiviteten. Effektiviteten som orsakas av dessa faktorer är dock endast cirka 0,5 %, vilket i princip är försumbart.
Men totalt sett är monokristallina paneler fortfarande mer effektiva än polykristallina solpaneler. Om du befinner dig i en svalare region med lägre breddgrader behöver du inte tänka på en minskning av effektiviteten.

Kostnader

3. Kostnader
Polykristallina paneler: lägre kostnad på grund av den enkla processen att tillverka polykristallina solpaneler.
Monokristallina paneler: Monokristallina solpaneler är dyrare på grund av komplexiteten i processen som används för att tillverka dem.
 
Med utvecklingen av tekniken blir kostnaden för monokristallina paneler lägre och lägre. En 410W monokristallin solpanel från Maysun kommer att kosta dig cirka 100 €. Det är ett bra val för dig!

Monokristallin vs polykristallin, vilken solpanel ska jag välja?

Nu när du förstår de grundläggande skillnaderna mellan monokristallina och polykristallina solpaneler, kanske du undrar om monokristallina paneler är ett bättre val än polykristallina paneler för solcellsinstallationer i hemmet.
På grund av sin monokristallina struktur absorberar monokristallina solpaneler ljus och producerar elektricitet mer effektivt än polykristallina solpaneler. Eftersom det behövs färre celler för att producera samma mängd el är monokristallina paneler oftast billigare i längden och tar mindre takyta.

Här är fyra frågor du bör svara på när du bestämmer hur många PV-paneler du behöver för ditt hem:

Vad är ditt hushålls energiförbrukningshistorik?
Vilka är de högsta dagstiderna i ditt område?
Vad är effekten av varje solpanel du funderar på?
Vilka är dina solenergimål?
Den senaste generationen av monokristallina solpaneler håller längre än modeller av polykristallina solpaneler. De presterar också bättre i högre temperaturer och svaga ljusförhållanden än blå paneler. Även om mängden ström som genereras långsamt försämras över tiden, kommer panelerna fortfarande att producera tillräckligt med energi för att möta ditt hems elbehov i 25 år (och ofta längre).
Jämfört med polykristallina har monokristallina paneler blivit huvudströmmen på marknaden, och polykristallina solpaneler har också en mängd olika former att välja mellan, såsom svarta ramar, helsvarta ramar, silverramar etc., för att möta behoven av kunder i olika applikationsscenarier.

Helsvarta monokristallina paneler

En helsvart panel är en solpanel baserad på monokristallina paneler; baksidan, ramen och utseendet är alla svarta. Han är en ny estetisk solcellsversion. Den har blivit en ny favorit i Europa, speciellt i Norden.
Maysuns helsvarta solpaneler använder å andra sidan svartglaserat keramiskt glas med en svart anodiserad aluminiumlegeringsram, vilket ger modulerna ett perfekt helsvart utseende som smälter in i den eleganta europeiska arkitektoniska estetiken. Samtidigt absorberar de helsvarta modulerna värme snabbare och kan smälta snö snabbare i kalla områden, vilket ökar kraftgenereringseffektiviteten.
Maysun samarbetar med ett antal nationella leverantörer och har assisterat många kunder med installation av helsvarta solpaneler.

Twisun X 390W--410W Dubbelglas All Black PV-modul PERC 210mm 120celler

Maysun Solar har specialiserat sig på produktion av högkvalitativa solcellsmoduler sedan 2008. Vi har ett brett utbud av produkter, inklusive monokristallina och dubbelglas solpaneler förutom shingled, med halvskurna, MBB och IBC-teknologier, som ger överlägsen prestanda och snygg design som smälter in perfekt i alla byggnader. Maysun Solar har framgångsrikt etablerat kontor och lager i många länder och har etablerat långvariga relationer med utmärkta installatörer! För den senaste modulofferten eller någon PV-relaterad förfrågan är du välkommen att kontakta oss.

Vad är heteroövergång teknologi (HJT) solpaneler ?
Takbeklädda Solpaneler: Ett genombrott inom solenergieffektivitet juli 3, 2023
Processen för produktion av PV-panelceller som du inte känner till juni 25, 2023