Industrins tungviktare – Framtiden för IBC solpaneler

· Om solcellssystem,Industri nyheter

Den 5 september på det fotovoltaiska företaget LONGi's halvårsredogörelse 2023, sa ordföranden Zhong Baoshen: ”LONGi har en mycket klar synpunkt, de nästa 5 åren - 6 åren kommer IBC-batteritypen att vara den absoluta huvudströmningen av kiselceller, inklusive dubbel- och enkelfacella, kommer LONGi'a stort antal produkter att styras mot IBC-teknologins rutt.

Vad är IBC solpaneler?

IBC (Interdigitated back contact) är en teknologi som flyttar både de positiva och negativa metallkontakterna till batteriets baksida. Dess effektivitetskonversionsidé skiljer sig från andra batterier, det är det att batterielektrodens gridlinje alla överförs till batteriets baksida, genom att reducera gridlinjen på solskuggan för att förbättra konversionseffektiviteten, huvudsakligen genom strukturens förändring för att förbättra konversionseffektiviteten. Det vill säga, genom fysisk omvandling och laserteknik för att uppnå effektivitetsvinster.

Eftersom framsidan undviker skuggning av ljus av metallgittret elektrod, kan det maximera användningen av infallande ljus och minska optisk förlust, och sedan uppnå syftet med att förbättra fotoelektrisk konversions effektivitet. Detta innebär att denna struktur kan staplas med en mängd olika tekniker som PERC, TOPCon, HJT och kalciumtitanmalm.

broken image

 

Maysun Solar IBC Svart ram 425W-450W MONO 182mm 108 celler 1/2 skuren solpanel

Vilka är fördelarna med IBC solpaneler?

1. Den mest avancerade tekniken

Det är en teknologi som flyttar de positiva och negativa metallkontakterna till baksidan av batteriet. Detta är en av de mest högteknologiska teknologierna på den nuvarande solpanelmarknaden.

2. Hög konverteringseffektivitet

IBC solpanelers effektivitet i att generera energi är 22,5-23,2 %, vilket är cirka 2 % högre än PERC och ungefär 1 % högre än TopCon. Inga busshållare på framsidan minskar ljusförlusten och maximerar cellprestanda och elproduktion. IBC-paneler ökar den effektiva ytan på solcellen genom att eliminera metallkontakter på framsidan som blockerar solljuset. De elektriska kontakterna på IBC panelen ligger på baksidan, vilket möjliggör en mer effektiv och effektiv användning av det mottagna solljuset.

3. Lägre temperaturkoefficient

Höga temperaturer kommer att minska effektiviteten hos solfotovoltaik, medan låga temperaturer kommer att öka effektiviteten hos solfotovoltaik. Låg temperaturkoefficient hänvisar till en substans känslighet för temperaturförändringar vid låga temperaturer. I naturen och industriell produktion är låg temperaturkoefficient en mycket viktig parameter, vilket har en stor inverkan på materialens prestanda, utrustningens säkerhet och tillförlitlighet, samt effektiviteten av vetenskaplig forskning. Temperaturkoefficienten för IBC solpaneler är endast -0,29%/℃. Dock är TopCon och PERC solpaneler bara -0,35% /℃. Detta innebär att IBC solpaneler kan ge bättre prestanda i heta klimat.

Vilka är fördelarna med IBC solpaneler?

4. Bättre utseende

IBC är en teknologi som flyttar både de positiva och negativa metallkontakterna till baksidan av cellen. Det kan göra cellens framsida som är riktad mot solen helt svart, och metallinjerna på framsidan av de flesta solceller kan inte ses alls. Det ger användarna ett mer estetiskt tilltalande helt svart utseende. Denna funktionalitet är särskilt användbar för bostads- och arkitekturprojekt där solpaneler måste integreras smidigt i den övergripande designen.

broken image

Maysun Solar IBC Helsvart 410W-440W MONO 182mm 108 celler 1/2 skuren solpanel

5. Fler användningsscenarier

IBC-paneler kan användas för en rad olika ändamål, inklusive takinstallationer, solenergigårdar och mobila balkongfotovoltaiska system, bland annat. På grund av dess effektivitet och anpassningsförmåga är IBC-teknologin det bästa valet för användning i situationer där det finns brist på tillgängligt utrymme och en hög efterfrågan på kraftgenerering.

Fler användningsscenarier

6. Högre tillförlitlighet

Jämfört med PV-moduler som tillverkas med framsvetsning, ökar tillförlitligheten och stabiliteten hos IBC-moduler avsevärt på grund av avsaknaden av lödfogar.

broken image

Maysun Solar IBC Silver Ram 555W-600W MONO 182mm 144 celler 1/2 skuren solpanel

Vad är flaskhalsen för IBC solpaneler?

  1. Teknisk svårighet är relativt stor. Alla elektroder i IBC-strukturen är på baksidan, vilket behöver vara väl isolerade, annars kommer det att kortslutas om det leder ström.
  2. Processen är mer komplex, materialkraven är också mycket höga och batteriets stabilitet är dålig.
  3. Estetiken är inte tillämplig på alla situationer. Det är mer lämpligt för distribuerad användning, men applikationen för markkraftstationer bör vara mer försiktig.

Maysun har länge varit känt för att erbjuda de mest teknologiskt avancerade och kostnadseffektiva solpanelerna, och de nya IBC solfotovoltaiska produkterna förstärker ytterligare Matsons ledarskap inom förnybar energi. Tyska kunder har beställt våra Maysun IBC solpaneler, kom och ta en titt!

Maysuns sortiment av solpanelprodukter inkluderar olika specifikationer och storlekar för att möta behoven hos olika kunder. Oavsett om det är för heminstallationer eller industriella tillämpningar, erbjuder Maysun högst anpassade lösningar för att säkerställa att kunderna kan maximera användningen av solresurser och uppnå betydande besparingar i energiförbrukning.

Om du blir vår partner får du:

  1. Det bästa B2B-priset: Maysun erbjuder alltid det bästa fabrikspriset för B2B-partners.
  2. Marknadsföringsstöd: Erbjuder stöd för marknadsföringspromotion i partnerområdet och introducerar potentiella kunder.
  3. Produkteknisk träning: Regelbundet erbjuder utbildning för att säkerställa att partners bemästrar den relaterade branschens tekniska kunskap.
  4. Perfekt efterförsäljningsgaranti. Det lokala kontoret och det lokala lagret erbjuder retur- och utbytes tjänster.
broken image

Maysuns säljteam och solpaneler


Referens:

OFweek (2023)Sudden surge, global leaders announced big news, triggering a huge shock in the photovoltaic industry

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610485.html.

OFweek (2023)IBC type battery replaces TOPCon? Longi Green can see “far”

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609875.html

OFweek (2023)Betting on IBC Battery, LONGi gives itself a “window”

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610365.html

OFweek (2023)LONGi’s “full warehouse” IBC battery! Has the photovoltaic competition landscape changed?

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8120-30609611.html

OFweek (2023)Leverage photovoltaics! IBC batteries detonate the market

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609911.html

Rekommenderade artiklar:

Fotovoltaisk silverpasta: Ett nyckelmaterial för solcellsindustrin
Senaste uppdateringarna av solenergiindustrin (PV) i Europa
Solenergi vs. kärnkraft - vilken bör vi välja?