Hur rengör jag solcellspanelerna i mitt hem? Här är praktiska råd

· Nyheter om Maysun Solar
broken image

Med tiden kan damm och löv samlas på taket och tungt regn kan inte ta bort dem. Regelbunden rengöring maximerar solcellssystemets effekt. Ditt solcellssystem är utsatt för väder och vind. Blad och barr som faller från träd, fågelspillning, små döda myggor, fint damm, pollen och luftburen smuts och grus kan falla på modulerna och ge dem fläckar. Detta minskar solcellssystemets effekt.
Skuggning är en av de största hindren för elproduktion från solcellssystem. Uppskattningar visar att ett smutsigt solcellssystem kan minska elproduktionen med upp till 20 %. Det är därför viktigt att solcellspanelsystemet rengörs ordentligt för att säkerställa optimal absorption av solstrålning och omvandling till elektricitet.

broken image

Hur ofta ska solcellspaneler rengöras?

Även om väderfenomen som regn och snö kan skölja och rengöra solcellspaneler räcker det inte för att rengöra dem helt och hållet. Särskilt fåglar som duvor vistas i närheten av dina paneler och lämnar fågelspillning som ger fläckar på ytan. Det rekommenderas därför att du rengör dina solcellspaneler regelbundet, både för att bibehålla panelernas effektivitet och för att se till att de material som används för att tillverka dem förblir i gott skick. För att se till att energiproduktionen från ditt solcellssystem förblir konstant måste du planera in en rengöring av solcellsmoduler minst vartannat år, eller så kan du till och med planera för en årlig rengöring om det finns för många fåglar i närheten.

broken image

Hur rengör jag solcellspanelerna?

Det första du bör göra är att kontrollera om solcellssystemet inte fungerar som det ska och om den producerade elmängden minskar, vilket kan kontrolleras via solcellssystemets kontrollpanel. Du kan välja att få den rengjord av proffs som har ett professionellt rengöringsmedel och en professionell rengöringsmetod för att ge dig en skräddarsydd lösning till ett genomsnittspris på 80 euro/kW.
Du kan naturligtvis också rengöra den själv (vilket är farligare) och kräver en livlina, en mjuk borste och ett särskilt rengöringsmedel. Du kan också välja en radiostyrd robot för rengöring av solcellspaneler för snabb och effektiv rengöring av upp till 1 300 m2/timme.
När det snöar på taket på vintern kan Maysun Solars helt svarta moduler förhindra detta problem om du har installerat dem på ett snedtak. Om dina paneler är installerade på marken eller på en fastighet, när snön faller på marken och panelerna inte är täckta av något, fungerar snön på marken som en spegel som sänder tillbaka solens strålar och ökar därmed den effekt som panelerna genererar, eftersom snöns reflektion ger en liten ökning av solcellseffekten när de dubbelglasade modulerna är installerade.

broken image

På ett platt tak kan du använda en mjuk borste, mopp eller liknande för att skjuta bort snön, men se till att du inte repar glaset. Modulerna är byggda för att tåla en viss mängd snö, men du bör inte heller trampa på dem. Det är också tillrådligt att inte rengöra dem efter att de har samlat för mycket snö, eftersom dessa förhållanden kan orsaka dolda sprickor eller skador på modulerna. En sak att tänka på: du får inte använda varmt vatten för att skölja panelerna.

När är bästa tiden att rengöra mitt solcellssystem?

Den bästa tiden för att planera rengöring av solcellsmoduler är tidigt på våren, dvs. mars/april. På så sätt blir systemet mycket rent och därmed energiproducerande under de månader då solens strålar är som bäst.

broken image

På Maysun Solar erbjuder vi en 15-årig produktgaranti och en prestandagaranti på upp till 25 år för att understryka att våra produkter inte är billiga produkter utan långsiktiga lösningar som du kan lita på.
Eftersom väderförhållanden, byggnader och teknik inte är universella varierar de från plats till plats. Det är därför vi förlitar oss på regionala experter som kan ge dig experthjälp när det gäller att välja rätt systemlösning för de specifika förhållandena på ditt tak.
Vi har kontor och lager i flera länder, t.ex. Italien och Tyskland, och vi skickar solcellspaneler från ditt närmaste logistikcenter. Kontakta oss nu via WhatsApp och få en offert.