De tio främsta varumärkena inom den globala solcellsmodulindustrin

· Industri nyheter

Under den allmänna trenden med energiomställning och miljöskyddsutveckling, särskilt efter den europeiska energikrisen 2022, har stora länder runt om i världen blivit mer aktiva i utvecklingen av solcellsindustrin, vilket främjar den fortsatta utvecklingen av den globala solcellsindustrin. Enligt en rapport från Internationella energiorganet IEA förväntas de globala solcellsinstallationerna öka med 30 procent till över 260 GW år 2022, och den totala mängden solcellsinstallationer i världen har redan överskridit 1 TW. Den snabba utvecklingen av solcellsindustrin kan inte skiljas från stödet från hela samhället, inklusive regeringar, branschorganisationer, media och de viktigaste av dessa är företagen. I dag gör vi en inventering av de tio främsta märkena i den globala solcellsmodulindustrin år 2022.

broken image

TOP 10 Hanwha Q.CELLS

Sydkoreanska Q.CELLS är en del av Hanwha Group, ett av de tio största koreanska konglomeraten, som är världsledande inom energiutveckling. På sin officiella webbplats beskriver Q.CELLS sig självt som ett ledande globalt solenergiföretag med avancerade forsknings- och utvecklingscenter i Kina, Tyskland, Korea och Malaysia.

broken image

TOP 9 Tongwei Solar

Som världens största leverantör av polysilikon meddelade Tongwei att man kommer att gå in i solcellsmodulsektorn under andra halvåret 2022 och därmed skapa en vertikalt integrerad, komplett industriell kedja. Tongwei har tack vare prisfördelen i råvaruförsörjningskedjan i tidigare led smidigt tagit sig in i kontraktsleverantörssystemet för kinesiska statliga och statliga företag och vunnit flera stora projekt i rad. Med sina högkvalitativa och högeffektiva produkter i Terra-serien med staplade kakelplattor, pålitlig varumärkestrovärdighet och stark finansieringsförmåga har Tongwei rankats som en Tier 1 (Tier 1 PV-modultillverkare).

broken image

TOP 8 First Solar

First Solar är marknadsledande på den amerikanska solcellsmarknaden och en av världens ledande tillverkare av solcellsmoduler. Även om ett antal kinesiska solcellsföretag har etablerat sig på den amerikanska marknaden under de senaste åren är det fortfarande svårt att rubba First Solars marknadsställning. Det mest anmärkningsvärda är att medan de flesta av de andra solcellsföretagens tekniklinjer är kristallina kiselsolceller, fokuserar First Solar på konstruktion, tillverkning och försäljning av tunnfilmssolceller, särskilt CdTe-solmoduler. Företaget grundades 1999 av Michael J. Ahearn och är baserat i Tempe, Arizona, USA.

broken image

TOP 7 Astronergy (CHINT SOLAR)

Astronergy är en del av Chint Group, en kinesisk eljätte som specialiserar sig på tillverkning av solcellsmoduler och investeringar i kraftverk. Chint Group grundades 1984 och har under de senaste 30 åren utvecklat en komplett industrikedja för elproduktion, lagring, överföring, omvandling, distribution, försäljning och användning av el. Det är värt att nämna att koncernens verksamhet har spridit sig till mer än 140 länder och regioner runt om i världen, med en årlig intäkt på 89,3 miljarder RMB.

broken image

TOP 6 Risen Energy

Risen Energy är det första företaget inom solcellsmoduler som satsar på produkter med heteroövergång av N-typ och har en fördel som första part inom området heteroövergång genom tidig planering och djupgående forskning och utveckling av N-typ-teknik. Samtidigt släppte företaget också världens första modul med höghållfasta ramar av legerat stål. 2022 första tre kvartalen uppnådde företaget rörelseintäkter på 21,022 miljarder yuan.

broken image

TOP 5 Canadian Solar

Canadian Solar, världens ledande vertikalt integrerade solcellsutvecklare, har en stark närvaro på marknaden för batterilagringssystem, med en andel på 10 % på den amerikanska marknaden.

broken image

TOP 4 JA Solar

JA Solar är en ledande tillverkare av solcellsmoduler och har etablerat en vertikalt integrerad industrikedja som omfattar solcellsstänger, wafers, celler och moduler, solcellskraftverk och andra produktions- och tillämpningssegment. 2022 prognostiseras en nettovinst som kan hänföras till mamman på 4,8 miljarder yuan ~ 5,6 miljarder yuan år 2022, en ökning med 135,45% -174,69%.

broken image

TOP 3 JinkoSolar

År 2022 förväntas den totala leveransen av solcellsmoduler uppgå till 41,5-43,5 GW. Under det första kvartalet 2022 blev företaget det första solcellsföretaget i världen som levererade mer än 100 GW moduler sammanlagt. Den högeffektiva monokristallina kiselcellstekniken av N-typ med 182 celler, som utvecklats oberoende av företagets forskningsinstitut, gjorde ett stort genombrott och certifierades av provningslaboratoriet vid Kinas metrologiska akademi, en auktoritativ tredjepartsinstitution för provning och certifiering, med en omvandlingseffektivitet på 26,1 % på hela ytan, vilket innebär ett nytt världsrekord för omvandlingseffektiviteten för monokristallina passiverade kontaktceller (TOPCon) med stor yta av N-typ med en storlek på 182 och mer. Bolaget uppnådde totala rörelseintäkter på 52,772 miljarder RMB under de tre första kvartalen 2022.

broken image

TOP 2 Trina Solar

Den totala leveransen av solcellsmoduler förväntas vara 43 GW år 2022. Trina Solar är en ledande global leverantör av solcellsmoduler, systemlösningar och tjänster. Trina Solar grundades 1997 som en av de första integrerarna av solcellssystem i Kina och arbetar idag med installatörer, distributörer, elbolag och projektutvecklare runt om i världen för att skapa smart energi. Nyligen meddelade Trina Solar att företaget förväntar sig en nettovinst på 3,422 miljarder RMB till 4,018 miljarder RMB år 2022, vilket är en ökning med 89,69 % till 122,68 % jämfört med året innan.

broken image

TOP 1 LONGi Solar

Den totala leveransen av solcellsmoduler förväntas vara över 45 GW år 2022, vilket innebär en stabil position som världens nummer ett. Som en global ledare inom PV-wafers + moduler har LONGi alltid fokuserat på teknisk innovation sedan starten och har bildat fem affärssegment, inklusive monokristallina kiselwafers, batterimoduler, utrustning för vätgasenergi etc., som bildar en utvecklingslinje av "grön kraft" + "grön vätgas". Den 2 november 2022 höll företaget en global produktlansering för att introducera HPBC-modulprodukter och ledde branschen med ny cellteknik. Den 19 november nådde företagets egenutvecklade kiselheteroföreningscells omvandlingseffektivitet 26,81 %, vilket slog det nya rekordet för kiselsolcellers effektivitet som hade varit förseglat i fem år.

Slutsats

Vi kan helt och hållet förutse att konkurrensen inom den globala solcellsindustrin i framtiden inte bara kommer att vara konkurrensen mellan företag i olika länder, utan också konkurrensen mellan olika tekniklinjer i olika länder, och konkurrensen på marknaden kommer att bli intensivare.

broken image

Maysun Solar, ett varumärke som fokuserar på distribuerade solceller för hustak, räknar med att leverera mer än 1 GW under 2022 och kommer att öka sin marknadsandel i Europa ytterligare under 2023, vilket ger europeiska kunder kvalitetsprodukter till kostnadseffektiva priser. Kontakta oss nu och öppna dörren till grön energi.