Aktuell Solenergi Nyheter Du Bör Känna Till

· Nyheter om Maysun Solar,Om solcellssystem,Industri nyheter

Introduktion:

I den ständigt föränderliga teknologiska miljön, är många förändringar bundna att äga rum inom fotovoltaikenergisektorn. Inverkan av internationella aktuella händelser på PV-industrin, samt ändringar på PV-marknaden och nya europeiska regler, kommer att presenteras i denna artikel.

Innehåll:

  1. En Sinnesblåsande Innovation: Vikbara Fotovoltaiska Pallar
  2. Nya ESG-standarder i Solenergi: En Förändring i Global Fotovoltaikförsörjning?
  3. Solar Module Shipment Rankings för de Första Tre Kvartalen av 2023 Släpptes!
  4. Företagsfotovoltaik Blomstrar i Spanien och Tyskland

En Sinnesblåsande Innovation: Vikbara Fotovoltaiska Pallar

En Sinnesblåsande Innovation: Vikbara Fotovoltaiska Pallar

Pallar, en gång en vanlig produkt, har blivit extraordinära med infusion av "fotovoltaik."

I den revolutionära utvecklingen av fotovoltaisk komponentförpackning, lärde vi oss nyligen att den USA-baserade PV Pallet Company har introducerat en vikbar och återvinningsbar fotovoltaisk komponentpall.

Fördelarna med PV Pallets solfotovoltaiska komponenttransportlösning inkluderar:

Hög-densitets plastväggar och tvärbalkar för att skydda komponenter från stötar under transport.

Justerbart väggavstånd för att enkelt rymma olika komponentstorlekar.

Vikbara sidoväggar möjliggör stapling av flera pallar, vilket gör dem lämpliga för återvinningstransport.

Pallar kan staplas upp till fyra lager, vilket maximerar utnyttjandet av lagringsutrymmet.

PV Pallar kommer till ett betydande pris, med betoning på deras återvinningsbarhet. Trots den initialt högre investeringen jämfört med traditionella träpallar, är deras långsiktiga fördelar uppenbara.

Användningen av pallar för fotovoltaiska komponenter började med konventionella pallar, och med framstegen inom komponentteknologi har två stora revolutionerande genombrott inträffat tidigare.

Den första revolutionen inträffade 2015 med uppkomsten av dubbelglas-komponenter. När dubbelglas-komponenter initialt introducerades på marknaden, ledde designen till en hög andel sönderbrytning under transport. Innovativt designade Hongchun Group partitioner för skydd inom pallen, vilket förbättrade transporteffektiviteten för dubbelglas-komponenter avsevärt. Hongchun introducerade också konceptet med återvinningsbara metallpallar, vilket hade en betydande inverkan på den gröna återvinningen av hela fotovoltaikindustrins kedja.

Denna design antogs i stor utsträckning i industrin för dubbelglas-komponenter, och även när dubbelglas-komponenter utvecklades för att ha mindre ramar, fortsatte vissa designprinciper att användas.

Den andra revolutionen i fotovoltaiska komponentpallar inträffade det senaste året, drivet av introduktionen av extra stora komponenter. Transporten av extra stora komponenter blev en kritisk aspekt av 182 mot 210-tävlingen. Båda sidor i denna upphetsade debatt föreslog innovationer i pall-design, och pressade gränserna för effektivitet för att minimera överflöd mellan containrar och pallar. Trots detta misslyckades båda sidor med att helt överge den traditionella modellen av komponentförpackning, som inkluderade träpallar och robusta papp ytterförpackningar.

Utvecklingen av fotovoltaiska komponentförpackningar är ett direkt resultat av den teknologiska revolutionen inom industrin.

Nya ESG-standarder inom solenergi: En förskjutning i global fotovoltaikförsörjning?

Nya ESG-standarder inom solenergi: En förskjutning i global fotovoltaikförsörjning?

I oktober 2023 bevittnade solenergiindustrin en betydande förändring med introduktionen av SSI ESG-standarderna. Dessa standarder, som hyllas som världens främsta omfattande standarder för miljö, socialt och företagsstyrning (ESG) anpassade specifikt för solvärdekedjan, omfattar hållbarhetskrav över olika produktionskomponenter. Detta inkluderar flerkristallin silikon, silikonkakor, brickor, celler, moduler och andra tillverkningsanläggningar. Dessutom har standarderna banat väg för en "one-stop service" för oberoende verifiering av ESG-åtaganden vid produktionsplatser.

I kärnan betonar SSI ESG-standarderna tre pelare: styrning och affärsetik, miljöansvar och arbetstagarrättigheter.

Europeiska unionens utrullning av ESG-förordningar, särskilt CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), har sänt ripples över den globala affärslandskapet. Omfattande över 50 000 företag både inom och utöver EU:s gränser, har CSRD utvidgat registret över företag som krävs för att uppfylla ESG-rapporteringskraven. Med rapporteringskostnader som potentiellt varierar från €30 000 till €100 000, finns det en spirande marknadspotential inom detta område. Dessutom syftar CSRD till att höja kalibern på ESG-avslöjanden, och stärker attraktionskraften för globala ESG-investeringar. I grunden kommer alla enheter som samarbetar med europeiska företag - inklusive produkt- och tjänsteleverantörer - att finna sig navigera i CSRD:s efterlevnadslandskap. Anmärkningsvärt är att ledande kinesiska fotovoltaiska jättar som JinkoSolar, Longi Green Energy och JA Solar omfattas inom CSRD:s räckvidd.

För företag som aspirerar på att blomstra inom den europeiska domänen är efterlevnad av dessa nyligen präglade ESG-standarder icke-förhandlingsbara. Snabba och transparenta ESG-avslöjanden längs försörjningskedjan är av största vikt, och säkerställer att due diligence uppfylls i denna utvecklande regleringsmiljö.

Rankningar för Solmodulssändningar för de Första Tre Kvartalen av 2023 Släppta!

Rankningar för Solmodulssändningar för de Första Tre Kvartalen av 2023 Släppta!

Nyligen avtäckte Sobi PV rankningarna för solmodulssändningar för de första tre kvartalen av 2023. Data visar att JinkoSolar leder packen med över 52GW i sändningar under denna period. LONGi Green Energy och Trina Solar följer nära efter, båda bundna för andra platsen med sändningar mellan 45-46GW. JA Tech säkrade den fjärde positionen med sändningar mellan 38-39GW.

Från 2022, genom hela första halvåret av 2023, och sträcker sig in i de första tre kvartalen av 2023, har JinkoSolar, JAO Technology, LONGi Green Energy och Trina Solar konsekvent hållit sina positioner i den globala Top 4 för solmodulssändningar. Den femte platsen upptas av den långvariga solmodulgiganten, Atlas, som rapporterade sändningar av 22.8-23GW i de första tre kvartalen av 2023.

Det har varit tre märkbara skift i solmodulssändningsrankningarna för de första tre kvartalen av 2023:

Med integrationen av TOPCon-teknologi, är JinkoSolar redo att knyta titeln som den främsta solmodulssändaren för 2023, och positionera sig som den globala ledaren.

AT&S's grepp om den femte positionen i modulsändningar verkar vara avtagande, med både Tongwei och Chint som gör betydande framsteg. Konkurrensen om platserna från Top 5 till Top 9 i globala modulsändningar intensifieras.

Traditionella tillverkare som Ring Sheng PV, Yingli Energy och TengHui PV har knuffats ut ur de högsta rankningarna. Konkurrensen om positionerna mellan Top 10 och Top 20 blir hetare.

Baserat på data varierar de kumulativa sändningarna från de 10 bästa tillverkarna under de första tre kvartalen av 2023 från minst 282.6GW till max 286.8GW.

Företagsfotovoltaik Blomstrar i Spanien och Tyskland

Företagsfotovoltaik Blomstrar i Spanien och Tyskland

I en nylig insiktsfull intervju med "Photovoltaic" -magasinet, belyste Gaëtan Masson, den ansedda verkställande direktören för Becquerel Institute och den operativa agenten för Photovoltaic Power Systems Program vid International Energy Agency (IEA PVPS), den växande kommersiella fotovoltaiksektorn i nyckel europeiska marknader. Masson framhävde de lukrativa möjligheterna som kommersiell fotovoltaik presenterar, med investerare som skördar betydande vinster.

Fördjupning i området för nyttofotovoltaik kraftproduktion, omfattade Masson tre primära affärsmodeller. Den första, budgivning, kännetecknas av sin låga riskprofil. Den andra, kraftköpsavtal (PPAs), bär en måttligt högre risk, särskilt inom området för kommersiella PPAs, som hänger på privata företag och kan vara föremål för oförutsedda händelser under den 20-åriga överenskommelsen. Den tredje och möjligen mest givande men riskfyllda alternativet är kommersiell fotovoltaik. Masson underströk att, med tanke på utsikterna för kommersiell fotovoltaik i Tyskland och Spanien, tillsammans med de förhöjda priserna på grossistmarknaderna, är potentialen för avsevärda vinster betydligt större än de associerade riskerna, vilket positionerar den som en utmärkt investeringsmöjlighet.

Masson påpekade att denna trend vinner mark i specifika europeiska marknader, med Spanien och Tyskland i spetsen. Han noterade också framväxten av denna trend i Italien, om än i en långsammare takt, på grund av landets fluktuerande solenergiregler.

För att illustrera, i Spaniens södra region varierar marknadspriserna från 50 till 100 euro per megawattimme. I kontrast ligger den nivåade kostnaden för elektricitet (NCOE) för fotovoltaik på ungefär 20 euro (motsvarande cirka 21,17 dollar) per megawattimme, vilket gör det till ett exceptionellt attraktivt investeringsförslag.

Referens:

Segal, M. and Segal, M. (2023) EU Council adopts new European Green Bond Standard.

Commercial photovoltaics continues to grow in Spain and Germany

https://www.kesolar.com/headline/244416.html

Brainstorm! Foldable photovoltaic tray

https://solar.ofweek.com/2021-08/ART-260008-8220-30517077.html

Photovoltaic Daily Daily, everyone can read about the photovoltaic world!

https://mp.weixin.qq.com/s/bDUAuI6vG4Yomuwm0zWceA

Du kanske också gillar:

Fullsvarta solpaneler: Är de bättre?  31 oktober 2023
Solpanelsbakstycken avslöjade: Förstå typer, funktioner och utmaningar
Ett solpanels liv efter döden: 2023-guide om återvinning av solpaneler