2023, är det värt att köpa solcellsmoduler?

· Industri nyheter

Fotovoltaisk elproduktion är inte längre förbehållet regeringar och rika personer, utan har nu blivit en överkomlig konsumtionsvara för vanliga människor. I och med den massiva utbyggnaden av produktionskapaciteten för polysilikon är det mycket troligt att priset på solcellsmoduler kommer att sjunka ytterligare under 2023. En mer kostnadseffektiv solcellsenergikälla som du förtjänar!

broken image

Om du inte vet något om solceller kan du börja med att läsa den här artikeln: "Hur solcellspaneler fungerar".

2023 är en bra tidpunkt för att börja med PV.

Energikrisen är något som många länder inte vill se. Enligt VOA försöker regeringarna under julperioden "minska onödigt energispill" genom en rad åtgärder. I London till exempel, som är inne på sitt 62:a år med julbelysning i shoppingdistriktet Oxford Street, har man på grund av energibrist begränsat belysningstiderna till kl. 15-23 och bytt till LED-lampor för att minska energiförbrukningen med två tredjedelar.

broken image

Som Reuters tidigare rapporterat har Frankrike vidtagit energibesparande åtgärder på alla fronter - myndigheter, handel och försörjning - för att säkerställa energireserver under vintern. Detta omfattar särskilda åtgärder som att sätta temperaturtak i offentliga byggnader, uppmuntra hemarbete och minska användningen av varmvatten i toaletter.

Hur kan du minska belastningen på din plånbok när gas- och elpriserna fortsätter att stiga? Hur kan du göra ditt hem mer energieffektivt? Kanske kan alternativet att installera ett solcellssystem vara lösningen på dina problem.

Kiselpriserna påverkar konsumenternas intressen och är också ett stort bekymmer för solcellsindustrin i dag. Du har säkert hört att i och med lanseringen av ny produktionskapacitet för kisel förväntas det knappa utbudet av kisel successivt minska under 2023 och att solcellsmoduler förhoppningsvis också kommer att börja sjunka i pris (1201 pristrender). Det är därför mycket kostnadseffektivt att köpa solcellsmoduler och installera solcellssystem i framtiden.

broken image

Samtidigt kommer vissa länder i framtiden att gradvis sänka försäljningsskatten på inköp, import och installation av solcellssystem, samt undanta solcellssystem från inkomstskatt när de matas in i det offentliga nätet. Samtidigt kommer solceller, som en ny grön energikälla, att bli framtidens trend och kommer, liksom nya energifordon, att få mer politiskt stöd i detta skede för att bli mer utbredd i framtiden, så det är ett bra tillfälle att starta ett solcellssystem under de närmaste åren.

2023 kommer att bli ett år av fortsatt tillväxt för solcellsindustrin, med allt fler användare som börjar gå bort från traditionella energikällor och öppnar upp för en grön livsstil med självförsörjning av energi, särskilt med tanke på den globala uppvärmningen.

Men är solceller verkligen miljövänliga, med tanke på den energi som går åt vid tillverkningen av solcellsmoduler och bortskaffandet av föråldrad utrustning?

Naturligtvis krävs det energi för att tillverka solcellsmoduler, men faktum är att varje solcellsmodul producerar 10 till 15 gånger mer energi än vad den behöver producera, och enligt Nature Energy kommer en solcellsmodul att producera mindre än 21 g koldioxid per kWh under sin 25-åriga livslängd, om man tar hänsyn till den koldioxid som genereras av produktion, transport och installation av utrustningen. utsläpp från solenergisystem kan minska de skadliga utsläppen med nästan 90 % eller mer.

Solcellsmoduler tillverkas huvudsakligen av glas, plast och aluminium, som kan återvinnas i stora mängder. Samtidigt håller marknaden för återvinning av solcellsmoduler på att mogna stadigt, vilket inte ens är en nackdel för företagen, eftersom tillverkningen av moduler från kasserade moduler förbrukar mycket mindre energi än om man börjar med nya råvaror.

broken image

2. Är det värt att köpa PV?

Att installera solceller kan verka som en engångslösning jämfört med att betala stigande elräkningar. Men i verkligheten är installation av solceller som att betala för flera års elektricitet i förväg, och användaren måste stå för underhåll och avskrivning av utrustningen, så är solceller verkligen kostnadseffektiva?

Naturligtvis måste vi inse att köpet av ett solcellssystem är som en långsiktig investering. Generellt sett kommer ett solcellssystem med lagring att betala sig självt inom 5-7 år, och ett system utan lagring kommer att betala sig självt inom 10 år, varefter det kommer att gå ytterligare 10-15 år i utrustningens livscykel innan den börjar gå med vinst.

Du kanske är intresserad av hur mycket pengar du kan spara, så låt oss göra några enkla beräkningar.

Ett solcellssystem på 10 kW som installeras i ett tyskt hushåll kan generera 12 000 KWH el per år, vilket kan användas av en familj på fyra personer under ett år. Vi beräknar att 30 % av elen används av hushållet och 70 % matas in i det offentliga nätet, vilket skulle ge en årlig inkomst på 2 256 euro utan subventioner, förutom inköp av utrustning, underhåll och försäkringskostnader, men dessa utgör endast 1-2 % av investeringskostnaden.

Intäkter från elbesparingar: 12000*30%*0,44 (tariff) = 1584 euro.

Intäkter från elförsäljning: 12000*70%*0,08 (försäljningspris) = 672 euro.

Total årsinkomst (exklusive bidrag): 1584+672=2256 €.

I takt med att solceller blir allt vanligare kommer också hus med solcellssystem att efterfrågas, vilket underlättar uthyrning och försäljning av hus.

När det gäller underhållet av solcellssystemet är det också en stor lättnad. Solcellsmoduler av hög kvalitet tillverkas med tanke på alla klimatförhållanden. Det yttre skiktet av härdat glas har en utmärkt slagtålighet, vilket effektivt minskar risken för brott orsakade av starka vindar, snöstormar och andra yttre påverkan i extrema miljöer. För alpina områden finns dessutom en funktion för avfrostning och snöröjning. I allmänhet ger tillverkarna en garanti på 15-25 år, medan solcellsmoduler av hög kvalitet kan hålla i upp till 30 år eller mer och kräver lite underhåll på lång sikt, förutom byte av växelriktare.

broken image

Var kan man köpa kostnadseffektiva solcellsmoduler?

Det finns många olika sätt att välja en solcellsmodul, till exempel kan du leta efter en lokal installatör, du kan köpa direkt från en nätbutik eller, om du är ute efter valuta för pengarna, kan du naturligtvis vända dig direkt till en välrenommerad tillverkare. Du kanske frågar dig hur du kan hitta en kvalitetstillverkare? För det första måste du kontrollera om tillverkaren har relevanta företagsreferenser. För det andra måste du veta om de har ett lokalt kontor i ditt område. Även om installatören är din första kontaktpunkt när det gäller produktgarantier och reklamationer måste du kontakta tillverkaren direkt om han eller hon lägger ner sin verksamhet, så om du väljer en tillverkare med ett lokalt kontor slipper du mycket besvär. Om de också har ett lokalt lager är det förstås ett plus och innebär att den beställda produkten kan skickas till dig mycket snabbare.

Det finns många tillverkare av solcellsmoduler på marknaden i dag, alla med varierande priser, så om du tänker mer på valuta för pengarna föreslår vi att du börjar din sökning med att titta på utländska tillverkare, till exempel på den kinesiska marknaden.

Som världens största producent av solenergi har Kina en komplett industrikedja och kärnteknik för att förse konsumenterna med kostnadseffektiva solcellsprodukter. God kvalitet och acceptabla priser lockar fler och fler utländska kunder att välja Made in China.

broken image

Att köpa en solcellsmodul utomlands är som att köpa en importerad bil, om den lokala distributören (installatören) är det första säkerhetslagret efter att du har köpt produkten, skapar företagets lokala kontor möjlighet att kommunicera direkt med konsumenten. Maysun Solar har etablerat nio globala försäljningskontor i Tyskland, Nederländerna, Italien, Polen, Ungern, Saudiarabien, Indonesien och Förenade Arabemiraten, vilket gör det möjligt för varumärket att bättre betjäna sina kunder.

Samtidigt är mer än 20 lager i Europa i beredskap i realtid. Från det ögonblick en beställning görs skickas solcellsmodulerna nonstop, så att kunderna kan uppleva solcellsprodukter och njuta av ren energi tidigare.

broken image

Solcellsmoduler kommer att fortsätta att skapa värde för världen under 2023

Även om solcellsindustrin drabbades av flera faktorer som epidemier, jordbävningar och energibegränsningar under 2022, samt brist på kisel som begränsade den faktiska produktionen av moduler, skedde ändå en betydande ökning jämfört med förra året. Man tror att den totala produktionen kommer att fortsätta att öka under 2023, med en modulkapacitet som förväntas nå 642 GW, vilket är en ökning med 22 % jämfört med året innan. Kinas roll som huvudland för modulkapacitet innebär att fler utländska användare kommer att uppleva den kinesiska solcellsindustrins attraktionskraft.

Dessutom har USA lagt fram ett lagförslag om inflationsbekämpning. I dag ökar allt fler länder den installerade kapaciteten för sina solcellsmoduler. Detta visar återigen att denna gröna energikälla kommer att vara en av de viktigaste energikällorna för att människor ska kunna överleva i framtiden.