Vändpunkt för branschen?

Solcellsindustrin har nu en flodvåg av prissänkningar

· Solpaneler Pris

Nyligen tog två kiseljättar, Longi Green Energy och TCL Zhonghuan, ledningen i att sänka priserna! I det övre ledet av solcellsindustrin har priserna sänkts, vilket gör att det verkar som om det nedströms har skett en vändpunkt. I PVinfolinks erbjudande har polysilikon sjunkit med upp till nästan 1 US-dollar, och som en följd av detta har kiselskivor, celler och moduler i erbjudandet alla sjunkit med ett visst belopp.

broken image

Kisel: första minskningen under de senaste två åren, priserna sjunker

Kiselpriserna sjönk slutligen något den här veckan, med det vanliga priset på polysilikon på 42,912 USD/KG och det vanliga priset på monokristallint kompakt material på 42,201 USD/KG, vilket är en nedgång på cirka 1,65 %-2,3 % jämfört med förra veckan. I slutet av månaden började marknaden förhandla om december månads kiselbeställningar, de senaste priserna på kiselskivor fortsätter att sjunka och trycket från kiselföretagen i förhandlingarna har ökat, och den här veckan har transaktionspriserna för kiselbeställningar sjunkit betydligt. Även om de vanliga tillverkarna i första linjen förväntas börja förhandla och underteckna beställningar från och med nästa vecka, finns det fortfarande fler beställningar som utförs den här veckan, men prisintervallet för fabriken i andra linjen fortsätter att expandera, och hoppas på en nedgång i atmosfären har nått sin topp. För närvarande har kiselpriserna nått en känslig period, varje företags bedömning och strategi för marknaden är annorlunda, det är svårt att förutsäga den efterföljande prisutvecklingen för kiselskivor.

broken image

Kiselplattor: stor kapacitet, priserna fortsätter att sjunka

Priserna på wafer fortsatte att sjunka denna vecka, med M10-transaktionspriser på 0,922 US-dollar per wafer och G12-transaktionspriser på 1,223 US-dollar per wafer, med en gradvis nedgång till 3,35 %-3,7 %. Enligt de nuvarande finansiella rapporterna från börsnoterade företag och forskning kommer produktionskapaciteten för kiselskivor att överstiga 677 GW i slutet av 2022, men enligt CPIA:s statistik för första halvåret bör produktionen av polysilikon vara i balans, produktionen av kiselskivor under första halvåret 152,8 GW, vilket innebär att produktionskapaciteten för kiselskivor på 677 GW utan tvivel är den mest överflödiga länken, och att prissänkningen är en oundviklig trend. Jämfört med den senaste prisrundan sänkte TCL Central priset med upp till 4,6 %, medan den tidigare Longi Green's nya runda av kiselskivans prissänkning var upp till 1,6 %. För närvarande är kisel flaskhalsen i solcellstillverkningsindustrin, tillsammans med frisläppandet av kiselproduktionskapaciteten för att driva ner priserna, kommer situationen med överutbud att fortsätta på kort sikt, priserna på kiselskivor har fortfarande utrymme att sjunka.

broken image

Celler: prisavmattning, försvagning av efterfrågan

Till följd av missmatchningen mellan utbud och efterfrågan i industrikedjan som orsakas av skillnader i batteriteknikvägar har priserna lossnat något, och det är relativt svårt att hantera höga priser, vilket gör det till en nedåtgående marknad där specialiserade företag har börjat avvakta och se. Den här veckan är det vanliga transaktionspriset för monokristallina M6-celler cirka 0,169 USD / W, ned 7,65%; M10-cellerna är oförändrade; G12-cellerna är cirka 0,169 USD / W, ned 1,17%. På kort sikt måste man fortfarande vara uppmärksam på uppstartssituationen i nedströmsledet, om komponentföretagen sänker uppstartshastigheten kommer batterisidan av situationen med brist på utbud eller kommer att förändras.

broken image

Komponenter: justering av priserna på kiselmaterial och wafer, komponentpriserna förblir stabila.

Priset för genomförandet av den framtida ordern bibehålls på 0,272-0,277 USD/W, och det nuvarande genomförandet av den tidigare ordern är det huvudsakliga fokuset. Med den senaste tidens prissänkningar i de övre delarna av industrikedjan kan komponentpriserna falla, vilket ytterligare stimulerar terminal installerad efterfrågan, men för närvarande påverkas av geopolitik, arbete och andra faktorer, installerad efterfrågan har svalnat. n-typ komponenter, stabiliserades denna vecka, marknaden mainstream erbjudande på $ 0,306-0,312 / W. Med kiselskivan kiselpriserna nedåt, förväntas nedströms efterfrågan att öka, vilket bidrar till nedströms prestanda uppåt. Marknaden var stabil under veckan, med huvudnoteringar i intervallet 0,306-0,312 USD/W.

Maysun Solar har specialiserat sig på tillverkning av högkvalitativa solcellsmoduler sedan starten 2008. Kontakta oss för mer information om våra produkter.