Senaste Nyheterna inom Fotovoltaik (Oktober 2023)

· Industri nyheter,Om solcellssystem

Introduktion:

Inom en teknikvärld i ständig förändring, genomgår den fotovoltaiska sektorn intressanta omvälvningar. Denna artikel kommer att behandla en rad olika teman, som spänner från branschens främsta teknologier till uppdateringar inom fotovoltaikregler och hur globala händelser påverkar den fotovoltaiska branschen.

Innehåll:

  1. Österrike avskaffar mervärdesskatt på fotovoltaiska system under 35 kilowatt från 2024
  2. Palestinska-israeliska konfliktens inverkan på den fotovoltaiska industrin
  3. En anmärkningsvärd ökning med 26,5% på en enda dag! Utvidgning av konsolideringen inom perovskitindustrin
  4. Tesla, kan laddas med solenergi
  5. Den pågående debatten om fotovoltaiska cellvägar: Är TBC framtiden?

Österrike avskaffar mervärdesskatt på fotovoltaiska system under 35 kilowatt från 2024

Österrikiska fotovoltaikföretag välkomnar beslutet av Wiens regering att ta bort försäljningsskatten på privata hushållsfotovoltaiksystem från nästa år. Tyskland genomförde redan en nollskattesats i år.

Diskussioner kring detta drag har pågått under ganska lång tid, och nu har det blivit verklighet: Österrike kommer inte längre att pålägga försäljningsskatt på privata fotovoltaiksystem från 2024. Den Österrikiska Fotovoltaikföreningen (PV) har välkomnat detta regeringsbeslut, eftersom föreningen länge har förespråkat att minska elproduktionen till noll. Minister för klimatskydd, Leonore Gewessler, tillkännagav dessa åtgärder som en del av hennes ekonomiska stimulanspaket.

Österrike avskaffar mervärdesskatt på fotovoltaiska system under 35 kilowatt från 2024

Herbert Paierl, VD för österrikiska fotovoltaikföretag, sade: "Som en förening har vi länge efterlyst dessa åtgärder och är glada över att utbyggnaden av småskalig fotovoltaik kraftproduktion kommer att drivas nästa år." Detta innebär att mottot "noll försäljningsskatt, noll byråkrati" äntligen kommer att förverkligas. Det är ett steg taget vid rätt tidpunkt, eftersom branschen för närvarande upplever en minskning av efterfrågan på fotovoltaik. "Att minska byråkratiska hinder kompenserar detta," kommenterade Paierl.

Den 0% försäljningsskattegraden träder i kraft i början av 2024 och kommer att gälla för alla fotovoltaiksystem med en effekt på 35 kilowatt eller mindre, inklusive komponenter och montering. Som förklarat av österrikiska fotovoltaikföretag syftar detta åtgärd till att ersätta federal finansiering, vilket har en varaktighet på två år. Dess syfte är att kraftigt främja utbyggnaden av fotovoltaik kraftproduktion genom att eliminera byråkratiska hinder.

Palestinsk-israeliska konfliktens inverkan på fotovoltaikindustrin

Palestinsk-israeliska konfliktens inverkan på fotovoltaikindustrin

Den 8 oktober 2023 inträffade en betydande händelse när palestinier avfyrade ungefär 3 500 raketer mot Israel, vilket resulterade i förstörelsen av flera PV-kraftverk. I en nylig uppdatering meddelade den israeliska energiministern Katz att Israel på kort sikt skulle hålla tillbaka försörjningen av vatten, bränsle och elektricitet till Gazaremsan. Den pågående konflikten mellan dessa två nationer medför långtgående negativa konsekvenser, som kan analyseras från olika perspektiv:

  • Ekonomisk instabilitet och minskad marknadsförfrågan: Den palestinsk-israeliska konflikten åtföljs oundvikligen av ekonomisk instabilitet och minskad marknadsförfrågan i båda drabbade länder. Under konflikttider kan betydande resurser och medel omdirigeras mot militära behov, vilket leder till minskad efterfrågan på fotovoltaik (PV) produkter. Vidare innebär krigets förstörelse av infrastruktur, störningar i försörjningskedjan och marknadskontraktioner hinder för PV-industrins utveckling. Detta påverkar i sin tur exporten till viss del.
  • Regionala konsekvenser: Konflikten har lett till förstörelse och stängning av flera PV-anläggningar i båda länderna, vilket påverkar den reguljära verksamheten inom fotovoltaikindustrin. Samtidigt kan kriget avskräcka potentiella investerare från att engagera sig i fotovoltaikprojekt i regionen, vilket ytterligare hindrar tillväxten av fotovoltaikindustrin.
  • Energiförsörjningsstörningar och instabilitet: Den palestinsk-israeliska konflikten orsakar störningar och instabilitet i energiförsörjningen. Under konflikten blir energianläggningar huvudmål för attacker, vilket resulterar i avbrott i kraftförsörjningen. Denna situation är skadlig för efterkrigsåteruppbyggnadsinsatser.

Sammanfattningsvis kastar de pågående fientligheterna mellan Palestina och Israel en skugga över PV-industrin, vilket ger upphov till ekonomiska osäkerheter, minskad marknadsförfrågan, regionala störningar och problem med energiförsörjningen. Dessa utmaningar måste hanteras för att fotovoltaikindustrin ska kunna återhämta sig och blomstra i postkonfliktperioden.

En Anmärkningsvärd Ökning Med 26,5% På En Enda Dag! Utvidgning av konsolideringen i perovskitindustrin

För närvarande upplever fotovoltaiklandskapet en markant förändring drivet av kalcit teknologi, vilket lockar stor uppmärksamhet från ledande fotovoltaikföretag.

Nyligen slutförde världens största tunnfilm fotovoltaikjätte, First Solar Energy, ett omfattande förvärv av en framstående aktör inom kalcogenidteknologi, vilket markerade dess inträde i kalcogenidsektorn.

Global Tunnfilm Industrins Djärva Drag

Enligt lokal tid, meddelade First Solar, världens största tunnfilm fotovoltaikföretag, en betydande nyhet på sin officiella webbplats. Företaget avslöjade sin strategiska avsikt att förvärva den svenska ledaren inom kalcogenidteknologi, Evolar AB. Detta drag syftar till att ytterligare stärka First Solars position som global ledare inom området för tunnfilm solenergi.

Det totala transaktionsvärdet för First Solars förvärv ligger på cirka $80 miljoner. Denna summa inkluderar en initial betalning på $38 miljoner vid framgångsrik slutförande av förvärvet och ytterligare $42 miljoner som ska betalas när Evolar AB uppnår specifika teknologiska genombrott.

Denna nyhet hade en förbluffande effekt, vilket ledde till en anmärkningsvärd ökning av First Solars aktiepris med 26,48% på en enda dag - en historisk dagsvinst som inte setts på nästan ett decennium. Följaktligen nådde aktiekursen ett historiskt högt värde, vilket drev upp First Solars totala marknadsvärde till $24.750 miljarder (motsvarande cirka ¥172,2 miljarder RMB).

Tesla kan laddas med solenergi

Enligt en rapport från Electrek, en framstående amerikansk mediautgivare för nya energibilar, har Tesla officiellt introducerat en tjänst i USA och Kanada som gör det möjligt för Tesla-ägare att ladda sina fordon med överskott av solenergi som genererats från deras solenergisystem.

Elon Musk, en ivrig förespråkare av solenergi som framtidens ren energikälla, har nu omsatt denna vision i handling genom att använda solenergi för att driva Teslafordon.

För att dra nytta av denna banbrytande funktion måste Tesla-ägare uppfylla vissa hårdvaru- och programvaruförutsättningar samtidigt:

  1. Ägande av ett Tesla-fordon.
  2. Uppgradera bilsystemet till version 2023.26 eller senare.
  3. Uppgradera Tesla Powerwall till version 23.12.10 eller senare.
  4. Uppdatera Tesla-appen till version 4.22.5 för sömlös koordination mellan de två systemen.

När dessa uppgraderingar är slutförda kan fordonsägare öppna Tesla-appen och aktivera "Ladda på solenergi"-funktionen, vilket gör det möjligt för dem att ange kostnadsgränser och föredragna laddningsplatser enligt deras krav.

Tesla kan laddas med solenergi

När man är engagerad i soluppladdning kommer fordonet kontinuerligt att övervaka laddningsprocessen i realtid, justera laddningskraften var 10:e sekund baserat på efterfrågan. Användare kan också schemalägga specifika tider för soluppladdning.

Tesla har skisserat några nyckelladdningsbegränsningar:

  • Om fordonets aktuella kraftnivå ligger under solreglagets tröskelvärde kommer det att använda en kombination av sol- och nätuppladdning.
  • Om fordonets laddning överstiger solreglagets tröskelvärde kommer det automatiskt att växla till att endast använda överskott av soluppladdning, och fortsätta tills ägarens angivna laddningsgräns är nådd.
  • Eftersom sol- och hembelastningar varierar kan användare förbättra laddningshastigheten genom att justera den lägre laddningsgränsen till sitt önskade område.

Denna funktion erbjuder även aktiv schemaläggning, vilket gör att användare kan stoppa soluppladdning vid en angiven tidpunkt om de förväntar sig ökad energiförbrukning. Genom att använda Ladda på solenergi kan Tesla-ägare avsevärt minska sina elräkningar samtidigt som de omfamnar hållbara energipraktiker.

Den Pågående Debatten om Fotovoltaik Cellvägar: Är TBC Vägen Framåt?

Den 11 oktober 2023 svarade TCL China Star (002129.SZ) på Shenzhen-börsens förfrågan angående utgivningen av konvertibla obligationer och presenterade en omfattande översikt över företagets vision och strategiska planering för framtiden inom fotovoltaisk cellteknik. Detta meddelande var inget mindre än en spelväxlare, som utmanade de etablerade uppfattningarna om innovation inom den fotovoltaiska industrin.

Enligt prognoser från PV InfoLink-analytiker kommer TOPCon's nominella produktionskapacitet att överstiga 600GW vid slutet av 2023, med en marknadsandel på cirka 25%. 2024 väntas TOPCons marknadsandel bryta 60%-gränsen. För närvarande planerar hela industrin för en kombinerad produktionskapacitet på över 1000GW, och konsensus inom industrin tyder på att TOPCon kommer att bli den dominerande teknikvägen för fotovoltaiska celler under de närmaste 3-5 åren.

En viss expert inom fotovoltaisk cellteknik, intervjuad av NE-SALON, betonade att TBC-celler representerar en sammanslagning av TOPCon och BC-teknologier. De använder en struktur som involverar tunnelering och poly-lager för passivering, och en betydande del av tillverkningsprocessen överensstämmer med TOPCon. Detta innebär att befintliga produktionslinjer designade för TOPCon enkelt och praktiskt kan uppgraderas till TBC, en ideal lösning med tanke på den betydande befintliga TOPCon-cellkapaciteten.

NE-SALON hävdar att fotovoltaiska cellers framtid ligger i integrationen av BC-teknik på de befintliga PERC-, TOPCon- och HJT-produktionskapaciteterna. Oavsett om det handlar om HPBC, TBC eller HBC är det osäkert vem som kommer att framstå som ledare. Icke desto mindre är mångfald nyckeln, och varje teknikväg har sin plats i industrin. TCL China Star, å andra sidan, föreslår att det inte finns något behov av uppdelning och debatt inom fotovoltaiska cellteknikvägar. Alla dessa teknologier delar ett gemensamt mål - att hjälpa till att minska LCOE (nivåjämfört elpris) för slutanvändare på kraftstationer.

Den Pågående Debatten om Fotovoltaik Cellvägar: Är TBC Vägen Framåt?

Referens:

Enkhardt, S. (2023) Österreich schafft 2024 Mehrwertsteuer auf Photovoltaik-Anlagen bis 35 Kilowatt.ab-https://www.pv-magazine.de/2023/10/17/oesterreich-schafft-2024-mehrwertsteuer-auf-photovoltaik-anlagen-bis-35-kilowatt-ab/.

The Impact of the Palestinian-Israeli Conflict on the Photovoltaic Industry.https://mp.weixin.qq.com/s/-64sHul3sgr17go2w0ipJQ

A Remarkable 26.5% Surge in a Single Day! Expanding the consolidation in the perovskite industry.https://solar.ofweek.com/2023-05/ART-260019-12000-30596840.html

Tesla, can be charged by solar energy.https://solar.ofweek.com/2023-07/ART-260009-8420-30603837.html

The Ongoing Debate in Photovoltaic Cell Pathways: Is TBC the Way Forward? https://solar.ofweek.com/2023-10/ART-260018-8420-30613913.html

Du kanske också gillar:

Solinverters: En Nyckelkomponent i Solenergisystem  24 oktober 2023
Underhåll av solfotovoltaiska system: Förstå förväntad livslängd på solpaneler.
Guide till att välja solpaneler: Maximera effekten