Ökad elproduktion: maximera effektiviteten hos bifaciala moduler

· Om solcellssystem

Som en modul som kan generera elektricitet från båda sidor kan baksidan av en bifacial modul ta emot spritt och reflekterat ljus från omgivningen, utöver den normala elproduktionen från framsidan, och har därför en högre total elproduktionseffektivitet. Här är vad du behöver veta för att maximera effektiviteten hos en dubbelsidig modul.

broken image

Inköpsråd - välj dubbelglasade solpaneler

Förutom att välja en solcellspanel med hög effekt bör du också vara uppmärksam på modulens förpackning om du vill generera hög effektivitet. Den dubbelsidiga modulen är täckt av ett glasskikt på framsidan och inkapslad av en genomskinlig baksida eller glas på baksidan, så kallad dubbelsidigt enkelglas eller dubbelsidigt dubbelglas.
1. Glaset i dubbelglasmoduler är mycket motståndskraftigt mot slitage och lämpar sig för olika tillämpningar, t.ex. höga temperaturer, hög luftfuktighet, öken- och snöiga miljöer.
2. Glasets isolering är överlägsen baksidans isolering, vilket uppfyller högre systemspänningar och sparar kostnaden för solcellssystemet.
3. Dämpningen av vanliga moduler är cirka 0,7 % och dämpningen av dubbelglasmoduler är cirka 0,5 %;
4. Hög effekt per ytenhet, med en ökning av elproduktionen med 5-25 %;
5. Upp till 30 års garanti, jämfört med 25 år för andra moduler.

broken image

Installationsråd

Dubbelglasade moduler kan öka modulens uteffekt med 20-30 % när förhållandena är idealiska. Bakgrundsreflektiviteten på installationsplatsen avgör hur mycket effekt som genereras på baksidan, och baksidan blir bara effektivare om den får så mycket reflekterat och spritt ljus som möjligt.
När man beräknar arrayavståndet ska man ta hänsyn till att det huvudsakliga området med direkt reflektion är under de viktigaste timmarna av dagsljus, medan andra områden endast får diffusa reflektioner från himlen eller omgivande byggnader, med en svag intensitet av instrålad energi. Det bästa området att lägga ut markmaterialet är koncentrerat till projektionsområdet direkt under modulen och kan förlängas 50 cm - 100 cm till sidan av ljuskällan, beroende på modulstorlek, monteringsparametrar och geografiskt läge, för att uppnå en optimal balans mellan kostnad och avkastning.

broken image

Det är viktigt att notera att beräkningen av DC/AC-förhållandet också skiljer sig från beräkningen för enkelsidiga moduler. Andra DC/AC-förhållanden för solpaneler finns i "Viktiga parametrar för utformning av ett solcellssystem: DC/AC-förhållande".

Ökad reflektivitet

Genom att välja den optimala lutningsvinkeln och positionen för de dubbelsidiga modulerna kan systemets uteffekt ökas effektivt genom att öka markreflektionen.
1. Vanliga metoder för att öka markreflektiviteten är att lägga betonggolv, måla reflekterande vit färg, lägga ut vitt grus eller småsten, lägga ut vitt reflekterande material osv. Reflektivitet: sand/cement > mark > gräs > vatten. Den ungefärliga reflektiviteten kan hittas i följande diagram, där reflektiviteten för cementmark varierar mellan 20 och 40 %.

broken image

2. Undvik direkt skuggning av solcellsmodulens baksida av konsolen, eller genom att konsolens sandaler befinner sig minst 5 cm från modulens baksida.
3. Undvik i möjligaste mån att modulens baksida skuggas nära av omvandlare, växelriktare, kablar osv.
4. Vid installation av bifaciala moduler på ett platt tak med bästa lutningsvinkel kan man vinna elproduktion genom att måla dem vita osv.
Om du bor i ett snörikt område på höga latituder kommer snön på marken att reflektera mycket solljus på solcellspanelernas baksida, vilket avsevärt ökar panelernas effektproduktion och lätt smälter snön på dem.

Maysun Solar, som tillverkare av solcellsmoduler med 15 års yrkeserfarenhet, kan erbjuda dig solpaneler av hög kvalitet, klicka på knappen nedan för att kontakta oss för en produktoffert.