När jag pratar PV med ChatGPT

Som publicist för ett solcellsföretag följer jag dagligen den senaste utvecklingen inom solcellsindustrin, liksom nyheter från media och tekniska kretsar. ChatGPT, som nyligen har blivit en global sensation, har verkligen undgått min uppmärksamhet. Med sin enorma mängd data och människoliknande logik har ChatGPT fått 100 miljoner aktiva användare på bara två månader efter lanseringen, och det sägs att det inom en snar framtid kommer att ersätta redaktörer för blogginlägg. Detta får mig att oroa mig för mitt jobb, så låt mig ta en pratstund med ChatGPT om PV!

broken image

OpenAI är ett amerikanskt företag och den stora majoriteten av ChatGPT:s datakällor är på engelska, medan de på andra språk inte är särskilt omfattande för tillfället och ännu inte är öppna för användning i vissa länder. Så jag bestämde mig för att ställa frågor till ChatGPT på engelska, och följande skärmdumpar från chatten är alla på engelska. Vi kommer naturligtvis att kommentera svaren kortfattat så att läsare på andra språk kan förstå vad vi chattar om?

Låt chatten börja!

broken image
Ja, AI-boten har utvecklat vad PV är, och det är det grundläggande.
Låt oss fråga ChatGPT tillsammans vilken PV-cell den skulle rekommendera.
broken image
Det verkar som om ChatGPT inte vill vägleda människor att köpa en specifik solcellspanel, dess svar är mycket neutralt.
Välj monokristallina celler, multikristallina celler eller tunnfilmsceller? Det är logiskt att det alltid finns människor som av någon anledning väljer en viss typ av solcellscell. Det är bara det att när det gäller nuvarande teknik och kostnader är monokristallina kiselceller definitivt det val som de allra flesta väljer.

Vad skulle ChatGPT rekommendera för TOPCon, HJT och den nya perovskittekniken som nu finns på marknaden?

broken image
broken image

Som representanter för N-typceller i monokristallina kiselceller är TOPCon och HJT nya tekniker som man inte kan bortse från. De har sina egna för- och nackdelar, och för att lära dig mer om dem kan du läsa artikeln "Skillnaden mellan TOPCon och HJT" sammanställd av Maysun Solar . Det är värt att notera att solcellsindustrin ständigt utvecklas och att ny teknik och nya genombrott dyker upp, t.ex. perovskittekniken, som är på väg in i kommersialiseringsfasen. ChatGPT-databasen är för närvarande bara uppdaterad fram till 2021 och det finns mindre information om perovskit, men perovskit kommer att ge nya framsteg och genombrott för solceller. För den senaste informationen, läs vår artikel om den senaste utvecklingen inom perovskit .

Solcellstekniken förändras snabbt och ChatGPT är fortfarande lite långsam att reagera på den.

Så låt oss fråga vad den tycker om för- och nackdelar med solceller, eller hur?

broken image
Mer omfattande, men inte tillräckligt djupgående. Med utgångspunkt i idealet om harmoni mellan människa och natur och att uppnå en hållbar utveckling har vissa forskare redan börjat diskutera huruvida stora områden med solcellspaneler kommer att ge upphov till ljusföroreningar och återvinning av kasserade solcellspaneler.

Slutligen är det prisfrågan som vi är mest oroade över. 

Jag frågade ChatGPT när priset på kisel kommer att sänkas, låt oss se hur AI-robotten svarade.

broken image
Detta var det förväntade svaret. "I takt med att solcellsindustrin fortsätter att växa och mogna kommer priset sannolikt att sjunka med tiden. Det är dock omöjligt att förutsäga exakt när detta kommer att ske och den bästa metoden är att hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen i branschen och konsultera branschexperter för vägledning."

Så prenumerera på vår webbplats och få de senaste nyheterna inom PV-branschen, Maysun Solar, en PV-modultillverkare med 15 års expertis, kan inte bara förse dig med solpaneler av hög kvalitet utan också ge dig en mer framtidsinriktad bedömning av branschen, klicka på knappen nedan för att kontakta oss.