De senaste solcellsmaterialen, de företag som behärskar perovskittekniken

Solcellsmoduler delas huvudsakligen in i moduler av kristallint kisel och tunnfilmsmoduler beroende på olika material, varav perovskit är en representant för den tredje generationens högeffektiva tunnfilmsceller, som är en mycket lovande teknik för nästa generations solcellsgenerering.

Jämfört med de skrymmande och ömtåliga kristallina kiselmodulerna är tunnfilmscellerna tunna och formbara, vilket avsevärt minskar svårigheten att bygga byggnader, och har fördelarna med hög fotoelektrisk omvandlingseffektivitet, låg tillverkningskostnad och låg vikt, vilket kan användas inom solcellsgenerering, LED och andra områden. och inte ett ersättningsförhållande.

broken image

Det finns för närvarande flera företag som har perovskit-tekniken som sin kärna.

Oxford Photovoltaics (Oxford PV)

Oxford PV tillverkar titanitsolceller och är ledande inom perovskitsolteknik. 23 juli 2021 - Oxford PV, ledande inom perovskitsolceller, meddelar att produktionsanläggningen i Brandenburg am Hafel i Tyskland är färdigställd. Anläggningen rymmer världens första produktionslinje för Oxford PV:s innovativa perovskit-solceller av kisel på tandem, med en målsättning om en årlig tillverkningskapacitet på 100 MW.

broken image

Mikrokvanta

Fibrina Photovoltaics färdigställde världens första produktionslinje för perovskitvolymer på 100 MW i början av 2022 och öppnade världens första perovskitkoncentrerade solcellsanläggning i februari med en installerad anläggningsstorlek på 12 MW och satte världsrekord i antal panelstycken sju gånger.

broken image

GCL

Världens största chalcogenidmodul på 1 x 2 m som produceras av GCL Photovoltaic har kommit ut från produktionslinjen och världens första massproduktionslinje på 100 MW som investerats i har slutfört byggandet av anläggningen och den viktigaste hårdvaran i Kunshan för att kunna börja massproducera 2022.

broken image

UtmoLight

UtmoLight 756 cm² stora perovskitmoduler har uppnått en omvandlingseffektivitet på 18,2 %. När det gäller den industriella utformningen lanserades officiellt projektet med en pilotlinje på 150 MW: den första produktionslinjen i GW-skala kommer att lanseras 2023 och en kapacitet på 10 GW kommer att byggas 2026.

Infi Solar

Infinity Solar fick tiotals miljoner RMB i finansiering från en ängelrunda, som kommer att användas för att bygga en pilotlinje för stora perovskit solcellsmoduler, utöka det tekniska teamet för forskning och utveckling och massproduktion, och förväntas slutföra byggandet av pilotlinjen under tredje kvartalet och uppnå massproduktion av stora moduler under 2022.

Gret Solar

Ltd. planerar att bygga 10 GW av högeffektiv solcellsproduktionskapacitet, projektet är uppdelat i tre faser, fas I har slutförts och satts i produktion 3GW högeffektiva PERC kristallina kiselcellsprojekt; fas II planerar att investera i byggandet av 5GW 210 kompatibla 182 TOPCon batteri intelligenta fabrik; fas III föreslås bygga HJT heterojunction staplade perovskitcell projekt.

BOAMAX

Baoxin Technology samarbetar med Soochow University för att utveckla perovskit-solceller, staplade solceller av perovskit-kisel och produktion. Planen är att slutföra processplaneringen, den tekniska utformningen och den övergripande konstruktionen av produktionslinjen för perovskitceller i 100 MW-skala eller laminerade perovskit-HJT-celler under de kommande två åren och att slutföra en stabil massproduktion i GW-skala under de kommande tre åren.

broken image

I takt med att industrialiseringen och de tekniska framstegen accelererar förväntas produktionskostnaden för perovskitmoduler minska betydligt, särskilt när perovskit kombineras med HJT-, TOPCon-, IBC- och annan teknik för celler av kristallint kisel, vilket kan öka cellens verkningsgrad till över 30 %. Då kommer perovskitmodulernas konkurrenskraft att öka avsevärt och marknadsandelen kommer också att öka. Investeringarna i perovskitceller är nu heta, men det är fortfarande en lång väg kvar innan de kan användas i stor skala. Det kommer att ta tid att verifiera om perovskitsolcellerna kan slå det kraftfulla kristallina kislet.

Som tillverkare av solcellsmoduler med 15 års erfarenhet i branschen har Maysun Solar kontor och lager i många länder och har etablerat långsiktiga relationer med många utmärkta installatörer. Kontakta oss gärna för att få de senaste modulpriserna eller för att ställa frågor om solceller.