Några av de viktigaste kunskaperna inom solcellsindustrin

· Om solcellssystem

Även om en solcell redan har förmågan att generera elektricitet är dess elproduktion för låg för att kunna användas direkt. Cellerna kopplas i serie för att få en hög spänning och parallellt för att få en hög ström, och sedan skickas de ut genom en diod (för att förhindra att strömmen överförs tillbaka), kapslas in på ramen, förses med ett frontglas och en baksida, fylls med kväve och försluts till moduler för användning. En stor solcellspanel består vanligtvis av 60 eller fler celler och har en livslängd på 25-30 år.

broken image

Hur är en solcellsmodul uppbyggd?

Solcellsmoduler består av celler, aluminiumramar, självhäftande filmer, härdat glas, baksidor, kopplingslådor etc. Cellerna är kärnmaterialet i solcellsmoduler, resten är hjälpmaterial.

Glas: De flesta tillverkare använder ultravitt kalandrerat glas, som har hög soltransmissionsgrad, låg absorptionsgrad, låg reflektionsgrad och hög hållfasthet. Efterföljande bearbetning, inklusive beläggning och härdning, ökar glasets ljusgenomsläpplighet och ger styrka åt den självhäftande filmen (vanlig EVA/vit EVA/POE), som är bunden till glaset och baksidan för att skydda cellerna.
Backsheet: används för att skydda solcellsmoduler från ljus, fukt, värme och andra miljöinfluenser på inkapslingsfilmen, cellerna och annan erosion i utomhusmiljöer, och spelar en roll i det väderbeständiga isoleringsskyddet.
Aluminiumram: I kombination med organisk silikon inkapslar och skyddar den solcellen, glaset, backsheet och andra rå- och hjälpmaterial, vilket gör att modulen skyddas effektivt.
Kopplingslåda: Den elektriska energi som genereras av solcellsmodulen exporteras via en kabel.
Andra material: svetstejp för anslutning mellan solcellsmodulens celler, silikonmodulens ram och bakstycke för anslutningstätning av kopplingsboxen, förpackningsmaterial för modulens yttre förpackningsmaterial.

broken image

Tillverkningsprocessen för solcellsmoduler?

Åtta modulprocesser: svetsning, laminering, laminering, EL-testning, rammontering, montering av kopplingsdosa, rengöring, IV-testning.

1. Svetsning: Automatiska strängsvetsmaskiner svetsar samman solcellernas främre elektroder och de bakre elektroderna i cellerna på fram- och baksidan med hjälp av sammanlänkningsremsor, och nestingmaskiner och automatiska svetsmaskiner använder sänkoremsorna för att sammanfoga de celler som har svetsats till strängar.

2. Laminering: Baksidorna, EVA-limmet, cellgrupperna och det härdade glaset lamineras i tur och ordning.

3. Lamineringen: Den laminerade solcellsmodulen placeras i laminatorn och luften sugs ut ur modulen med hjälp av vakuum, sedan värms den upp för att smälta EVA och trycksätts för att få den smälta EVA:n att flöda för att fylla gapet mellan glaset, cellen och backsheetfilmen, samtidigt som luftbubblorna i mitten töms ut genom att klämma ut för att binda cellglaset och backsheet tätt ihop, och slutligen kylning och härdning. EVA smälts och sträcks utåt under tryck för att bilda en grov kant, och den automatiska kantskärningsmaskinen skär kanten.

4. EL-luminescensprov: Elektroluminiscens upptäcker inre defekter, dolda sprickor, fragment, falsk svetsning, trasiga galler och avvikelser hos enskilda celler med olika omvandlingseffektivitet. Spalten mellan ramen och batterikomponenten fylls med silikon, och ramarna ansluts med hörnnycklar.

5. Installation av kopplingsbox: Kopplingsboxen limmas ihop med komponentens bakre platta genom silikon, och ledningskablarna inne i komponenten ansluts till den interna ledningen inne i kopplingsboxen från bakplattan, så att den interna ledningen ansluts till de externa kablarna och komponenten ansluts till de externa kablarna, utrustningen omfattar kopplingsboxens limningsmaskin och kopplingsboxens svetsmaskin.

6. Rengöring: Rengöringsutrustning avlägsnar ytskräp, gör komponenten vacker, ökar ljusöverföringsgraden och ökar komponentens effekt.

7. IV-testning: IV-testutrustning inspekterar modulernas utgångseffekt, testar deras utgångsegenskaper och fastställer modulernas kvalitetsnivå.

En teknisk väg för solcellsmoduler?

För att öka uteffekten för en enskild PV-modul pågår kontinuerlig forskning på området och det finns för närvarande tekniker som dubbelsidig dubbelglasteknik, staplade plattor, HJT, TOPCon och multi-main grid (MBB). Om du vill veta mer om tekniken kan du klicka på knappen för att gå till tekniksidan och få en professionell analys.

Maysun Solar har 15 års erfarenhet som professionell tillverkare av solcellsmoduler med en systematisk och komplett produktionslinje för solcellsmoduler och tillverkar ett brett utbud av solcellspaneler i olika tekniker för olika tillämpningar. Vi välkomnar dina förfrågningar!

broken image
broken image
broken image