Vad innebär expansionen av solceller i Europa?

· Industri nyheter

Införandet av en rad europeiska politiska åtgärder för att stödja utvecklingen av den nya energisektorn har inneburit ett starkt statligt stöd till den gröna sektorn i form av politik och finansiering. Varför utvecklar regeringarna energisektorn? Vad innebär den snabba expansionen av energisektorn? Kom och diskutera med författaren.

Snabb expansion av den europeiska solcellsmarknaden

Den europeiska marknaden är en viktig del av den globala solcellsmarknaden, och dess installerade kapacitet är central för den totala solcellsmarknaden. Den europeiska solcellsmarknaden ökade tidigare, 2011 nådde den nya installerade kapaciteten 23 GW, vilket motsvarar 74 % av den globala årliga nya installerade kapaciteten. Sedan föll in i en period av låg, efter 2018 med den ekonomiska återhämtningen, EU PV-marknaden utbud och efterfrågan på båda sidor av återhämtningen.

broken image

Efter konflikten mellan Ryssland och Ukraina påskyndade EU processen för energioberoende. Med tanke på verkligheten är den första uppgiften för de europeiska länder som vill påskynda sin energiavkoppling från Ryssland att hitta alternativa energikällor till naturgas. I EU:s REPower-plan för att koppla bort naturgasen står solceller och vindkraft tillsammans för cirka 20 procent av den totala mängden. Det är intressant att notera att kraven i REPower EU:s plan för energiövergången är att förbättra energieffektiviteten, öka andelen förnybara energikällor och åtgärda infrastrukturella flaskhalsar för att snabbare minska beroendet av fossila bränslen på hushålls-, hushålls- och industrinivåer samt på kraftverksnivå. Detta kan också förklara den kontinuerliga expansionen av den europeiska marknaden för solceller.

broken image

Skatteexpansion påverkar rörelserna på solcellsmarknaden

Kärnan i expansionen av förnybar energi, där solceller är en del, är den europeiska regeringspolitikens skatteexpansion. På grund av obalansen i ljusresurserna kan de nuvarande priserna på solcellsmoduler inte uppnås för att få den europeiska solcellsindustrin att nå nätparitet. Den nuvarande stödmekanismen för distribuerade solceller bygger på nettomätning, nettoprissättning och finansiering av solceller. De olika subventioner som antagits av europeiska länder, oavsett om det är den tyska regeringens koldioxidkrediter eller de ökande ekonomiska subventionerna i Polen, är regeringens finansieringskälla koldioxidkrediter. Kolgränsskatten, som har blivit populär under de senaste två åren, är också en refraktion av skatteexpansion.
På grund av jordkraftverket ett till två års byggnadscykel detta tidskrav, kommer den europeiska PV-marknadens erbjudandeexpansionsåtgärd att gradvis överföras till den installerade nivån i år och nästa två år. För det andra har det höga elpriset i Europa under energikrisen, tillsammans med den skattemässiga expansionspolitiken, drivit på boomen i distribuerade installationer under en tidsperiod. Marknadsstyrning, anbudsförfaranden och politiska åtgärder kommer att stödja den långsiktiga efterfrågan på den europeiska solcellsmarknaden.

broken image

När det gäller kumulativ installerad kapacitet i EU är de fem största länderna Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien och Frankrike. De tre drivkrafterna bakom utvecklingen av solceller är: system för självförbrukning, energiköpsavtal och auktioner. De europeiska länderna har vidtagit olika åtgärder beroende på sina lokala ljusförhållanden och den aktuella statusen för utvecklingen av solceller. Tyskland avskaffade tilläggsavgiften för solceller förra året. De flesta provinser och regioner i Spanien har avskaffat bygglov efter UNEF:s insatser. Nederländerna har antagit SDE++-systemet för kommersiella tak- och markanläggningar. Samtidigt fungerar nettomätningssystem och mikrokraftverk bra i Polen. Frankrike har utvidgat tillämpningsområdet för FiT efter S12-dekretet.

broken image

Maysun Solar, som är en specialiserad tillverkare av solcellsmoduler med 15 års erfarenhet, erbjuder ett brett utbud av solcellsmoduler för att tillgodose olika behov. De är lämpliga för en mängd olika scenarier, t.ex. solceller på balkonger, tak och markmonterade kraftverk. Klicka på knappen för att få mer information.