TwiSun föddes - installation av dubbelglasmoduler på bostadstaken

· Nyheter om Maysun Solar

För inte så länge sedan frågade en stor tysk kund oss om vi kunde tillverka en dubbelglasmodul för bostadstak. Varför måste det vara dubbelglas? Av brandsäkerhetsskäl har den tyska regeringen infört ett lagstadgat krav på avståndet mellan solcellssystemet på taket och grannens hus: om du vill installera en enkelglasmodul måste du vara mer än 1,25 meter från grannens vägg; om du byter till en dubbelglasmodul behöver du bara vara 0,5 meter från grannens hus för att installera den.

broken image

Kundernas efterfrågan är allt, så Maysun började utveckla nya produkter.

Det var en utmanande resa. I Tyskland finns det också en förordning som kräver att solcellsmoduler på taket inte får vara större än 2 m² och 25 kg styck, vilket innebär att storleken på den här dubbelglasmodulen redan var begränsad.

broken image

Maysun Solar har ett starkt fokus på den distribuerade marknaden i Europa, med bostäder och kommersiella/industriella hustak som de viktigaste användningsområdena för våra produkter. Förra året utvecklade vi en G12 (210 mm) cell 40 dubbelglasprodukt som ligger nära ovanstående standard. Den har en effekt på 390-410 W, vilket är det vanligaste för bostadsområden, och en yta på 1,93 m², vilket uppfyller standarden på mindre än 2 m², men vikten ligger kvar på 25 kg.

Frågan är nu: hur kan man minska modulens vikt?

Vikten hos en dubbelglasmodul ligger huvudsakligen i ramen och glaset. Som den viktigaste komponenten i en solcellsmodul är ramen och glaset avgörande för modulens tillförlitlighet och säkerhet, vilket direkt påverkar dess elproduktionseffektivitet och livslängd. Därför måste vi minska modulens vikt samtidigt som vi säkerställer dess kvalitet.

Glas
De flesta vanliga dubbelglasmoduler på marknaden idag använder glas som är tjockare än 2,0 mm, som det 2,0 mm glas som används i den dubbelglasprodukt som vi tillverkade förra året. Så hur kan du minska vikten samtidigt som du behåller glasets kvalitet? För att göra detta kontaktade vi huvudleverantören av Teslas Solar Roof-sortiment av solcellsglas och köpte deras 1,6 mm solcellsglas, som är ett högeffektivt solcellsglas med antitransmittans som tillverkas genom en rent fysisk härdningsteknik, och som fortfarande är 15 % lättare än 2,0 mm täckglas, men utan förlust av mekaniska egenskaper.

broken image

Efter att glaset har bytts ut har modulens vikt minskat till mindre än 21 kg. Maysun Solars produktingenjörer stannade dock inte där utan tog även hänsyn till materialet i ramen.

Infattningar
För att minska modulens vikt ytterligare valde Maysuns ingenjörer den dyrare T6-profilen, en vattenkyld process med en draghållfasthet på 215 MPa. Den uppgraderade modulramens tjocklek kan minskas från 30 mm till 28 mm, samtidigt som den totala mekaniska belastningsstyrkan ökar med 20 %.

broken image

Celler
Efter att ha löst problemet med modulens vikt valde Maysuns ingenjörer G12-delen med tre celler för att minska modulens driftström som svar på den utbredda användningen av mikroomriktare på den europeiska hushållsmarknaden, vilket gör den lämplig för alla vanliga omriktarmodeller på den europeiska marknaden.

Från det ögonblick då vi fick kundens förfrågan arbetade Maysuns ingenjörer med olika leverantörer, utvecklade flera prototyper och utförde många kvalitetstester.

Mått: 1760 x 1098 x 28 mm, vikt: 19,5 kg, yta: 1,93 m².

Noll vattengenomsläpplighet, reptålig, åldringsbeständig, PID-beständig, lämplig för tuffa miljöer som kyla, hög temperatur, hög luftfuktighet, saltspray, ammoniak etc.
Längre livslängd, effektivare, lättare, säkrare, mer estetiskt tilltalande, mer anpassningsbar, mer tillförlitlig.

broken image

Unikt, innovativt och oöverträffat
Klicka för mer information om produkten.