Hur tillverkas solpaneler?

· Om solcellssystem

Solpaneler omvandlar ljus till kraft och omvandlar energi överallt. Men att tillverka solpaneler kräver komplexa materialstrukturer och produktionsprocesser, läs den här artikeln för att lära dig mer om varje process!

broken image

Material och struktur för solpaneler

De viktigaste förpackningsmaterialen för PV-moduler inkluderar glas, aluminiumram, EVA, etc., som ger skydd för cellerna. Maysun har genomgått materialval av hög standard, exakt bearbetning och tillverkning samt strikta prestandatester. Detta säkerställer att vi kan använda högkvalitativa PV-moduler i olika klimatmiljöer, vilket ger garantier för prestanda och hållbarhet.

Hur motstår en solpanel regn och snö med sin interna struktur? Den vanliga strukturen från topp till botten inkluderar: PV-glas, EVA, celler, EVA, bakplan/PV-glas samt ram och kopplingsbox i aluminiumlegering. För att skapa en högkvalitativ solpanel krävs dock mer än att bara montera dessa material. Den måste genomgå en rad rigorösa processer och klara många tester.

Kort sagt arbetar ett antal specialister och 20-25 maskiner i nära samarbete från cell till modul. Processen kretsar kring tio huvudsteg, som delas upp i flera understeg, för att producera en komplett solpanel.

Steg 1: Halvskärning

Processen för att tillverka solpaneler

Steg 1: Halvskärning

Att använda en laserskärare för att dela cellerna i två delar och byta till seriekopplade celler med liten yta är en bra lösning för att minska strömförlusterna och öka modulens effekt. Modulen multiplicerar dock antalet anslutningspunkter och ställer höga krav på produktionsprocessen. Vi kommer att testa de kapade cellerna och endast de som klarar testet kommer att gå vidare till nästa steg.

Steg2:Svetsning

Hur kopplas de enskilda cellerna samman för att bilda en krets? Vid höga temperaturer kopplar lödtejp samman de positiva och negativa polerna i intilliggande celler. Tejpen smälter och svalnar snabbt, vilket skapar en stark och permanent fysisk förbindelse mellan cellerna. Denna anslutning bildar en sträng av celler. Här inspekterar vi den manuellt innan vi går vidare till nästa steg.

Steg3:Layout

Steg3:Layout

Hur bygger tillverkarna den interna strukturen i en PV-modul? Först arrangerar man cellsträngarna på PV-glaset som är täckt med EVA. Därefter löds deflektorremsorna till lödremsorna på båda sidor av cellsträngarna för att bilda den preliminära kretsen. Dessutom fixar dispenseringsmaskinen snabbt kretslayouten.

Observera att för att säkerställa lödremsans tillförlitlighet ska du hålla ett fast avstånd på 2-5 mm mellan de horisontella och vertikala riktningarna för varje cell i enheten när du fäster den ovanför och under cellytan. Genom att implementera en rimlig design kan vi projicera en del av det bestrålade ljuset i cellernas slits på batteriets yta igen. Detta uppnås genom att ljuset reflekteras två gånger med hjälp av bakplattan och glaset. På så sätt kan PV-panelens uteffekt ökas.

PV-omvandlingens effektivitet bestäms av cellens placering, och strömexporten förbättras genom att bestämma hur bakplattan ska placeras. Efter dispensering, lägg EVA och stödplattan i ordning på cellen. Dra ledningarna till deflektorremsorna genom hålen på bakplattan så att strömmen kan flöda ut ur cellen längs ledningarna.

Steg 4:EL-testning

Steg 4:EL-testning

Den sista processen före laminering innebär att EL-testning utförs, där operatören skannar modulen i EL-maskinen. Vi kan enkelt upptäcka döda celler eller celler med låg effekt, kortslutningsceller, sprickor etc. Om du upptäcker något sådant fel ska du skicka tillbaka modulen för att åtgärda felet.

Steg5:Laminering

Steg5:Laminering

Under lamineringen binder höga temperaturer samman glaset, EVA, cellerna och bakstycket för att bilda modulens kropp. Därför måste vi göra en slutlig justering och genomföra tester för att säkerställa att de laminerade komponenterna är mer tillförlitliga.

Vi matar in moduler som klarar EI-testet i laminatorn för slutlig formning. Efter lamineringen låter vi modulerna svalna i 10-15 minuter tills de når rumstemperatur.

Steg6:Ram

Steg6:Ram

För att göra monteringsprocessen mer exakt måste vi klippa överskottsmaterialet i kanterna för att göra modulerna enhetliga i form och storlek. Personalen kommer att kontrollera cellernas utseende efteråt. När du har allt i ordning fäster du den kapade aluminiumramen ordentligt på modulen med hjälp av tätningsmedel. Panelen är helt skyddad och förhindrar att luft, damm och fukt påverkar modulen.

Steg 7: Fäst kopplingsboxen

Steg 7: Fäst kopplingsboxen

Kopplingsboxen monteras på deflektorlisterna som sträcker sig från bakplattan. Vi fäster kopplingsboxen på modulen med hjälp av tätningsmedel och lödningsprocesser för att säkerställa att strömmen kan flöda ut smidigt.

Steg8:Stabilisera och rengör

Efter lödning ska du låta modulen stelna i 10-12 timmar så att strukturen torkar helt och uppnår ett stabilt tillstånd. Efter stelningsprocessen måste du rengöra modulen manuellt för att avlägsna damm, främmande föremål eller spillt tätningsmedel för att presentera enheten i sitt bästa skick.

Steg9 : Testning av moduler

När vi har tillverkat modulerna skickar vi dem vidare till de sista 3 testerna för att säkerställa kvaliteten på den färdiga produkten. Vi kalibrerar cellens uteffekt, testar dess utegenskaper och bestämmer komponentens kvalitetsnivå. Först kommer vi att utföra ett isolationsresistanstest genom att leda likström genom komponenten i ett. Först kommer vi att utföra ett isolationsresistanstest. Vi kommer att leda likström genom komponenten i en minut. Om panelen kan uthärda strömmen klarar den testet. Annars kommer den att misslyckas. Vi testar komponentens spänningstålighet och isoleringsstyrka för att säkerställa att den kan motstå tuffa naturliga förhållanden (t.ex. blixtnedslag) utan att skadas.

Effekttestet är det andra. Personalen testar komponenternas utgångsström, spänning, effekt osv. och skapar etikettinformation. De klistrar sedan fast etiketterna på baksidan för särskiljning.

Slutligen utför vi det andra EL-testet och visuell inspektion för att minimera detekteringsfelet.

Steg10:Packning

Steg10:Packning

Personalen börjar packa PV-modulerna efter att ha slutfört de 3 slutliga kvalitetsinspektionerna. Vi kommer att linda kartong runt de 4 kanterna på varje modul för att förhindra olyckor under transport, förutom att packa dem i kartonger. Vi kommer att linda en film på utsidan av kartongen efter avslutad packning för att bättre isolera luft och fukt.

Du kan se att varje solpanel från Maysun, från cellerna till slutleveransen, genomgår standardiserade steg och strikta tester. Vi ger kunderna en 15-årig produktgaranti och en 25-årig prestandagaranti, så att de kan njuta av grön och ren energi tack vare vårt insisterande på produktkvalitet.

Nedan finns en animerad video producerad av Maysun Solar som beskriver hur solcellspaneler tillverkas, klicka på videon för att lära dig mer noggrant!

Nedan finns en animerad video producerad av Maysun Solar som beskriver hur solcellspaneler tillverkas, klicka på videon för att lära dig mer noggrant!

Hur säkerställer man hög effektivitet och lång livslängd för solpaneler?

1. hög omvandlingseffektivitet, högkvalitativa celler.
2. högkvalitativa råvaror, såsom: hög tvärbindningsgrad av EVA, hög bindningsstyrka hos inkapslingsmedlet (neutralt silikonhartslim), hög transmittans höghållfast härdat glas och så vidare.
3. rimlig inkapslingsprocess.
4. personalens rigorösa arbetsstil.
5. rimlig och professionell installation.

Eftersom solcellen tillhör högteknologiska produkter är vissa detaljer i produktionsprocessen, vissa iögonfallande problem som att inte bära handskar, bör vara enhetligt belagda reagenser och klotter etc. viktiga faktorer som påverkar produktens kvalitet, så förutom utvecklingen av en rimlig produktionsprocess är personalens samvetsgrannhet och rigor mycket viktigt.

Installation utan handskar resulterade i handavtryck på solpanelerna, som behövde rengöras i efterhand:

broken image
Maysun Solars solpaneler har alla hög effektivitet och livslängd till ett bra pris. Nedan visas en bild av en solpanelsinstallation från våra kunder i Tyskland. Klicka på bilden för att läsa mer om produkten.

Maysun Solar har specialiserat sig på att tillverka högkvalitativa solcellsmoduler sedan 2008. Välj bland vårt breda utbud av solcellspaneler i svart, svart ram, silver och glas som använder halvskuren, MBB, IBC och Shingled-teknik. Dessa paneler erbjuder överlägsen prestanda och snygg design som sömlöst smälter in i alla byggnader. Maysun Solar har framgångsrikt etablerat kontor, lager och långsiktiga relationer med utmärkta installatörer i många länder! Kontakta oss gärna för de senaste modulofferterna eller andra PV-relaterade förfrågningar. Vi ser fram emot att hjälpa dig.

Ska du välja monokristallina solpaneler eller polykristallina solpaneler?  18 juli 2023
Inkapsling av solpaneler:en nyckelkomponent du kan ignorera juli 5, 2023
Processen för produktion av PV-panelceller som du inte känner till juni 25, 2023